c# pouzivanie jednej triedy vo viacerych projektoch

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
ravanelli
Light Expert
Light Expert

c# pouzivanie jednej triedy vo viacerych projektoch

Príspevok od používateľa ravanelli »

Zdravim,
viete mi niekto prosim poradit ako mozem v C# pouzivat jednu triedu vo viacerych projektoch?
mam projekty "Server" a "Client" a v kazdom z tychto projektov potrebujem vytvarat instancie objektov tej istej triedy "NetMsg".
Ak mam kazdy projekt v samostatnom adresari a triedu NetMsg povedzme v subore NetMsg.cs je mozne nejak referencovat tuto triedu v kazdom zo spominanych projektov?
Viem, ze v C# sa pouzivaju namespace a neexistuje moznost includovat ako v C++ .... #include "../NetMsg.cs" , ale
problem je v tom, ze trieda serveru existuje v "namespace Server" a trieda klienta v "namespace Client" a ak umiestnim triedu NetMsg napr. do "namespace Client" (a teda ju viem volat klientom) neviem ju nijak referencovat v ramci "namespace Server"

suborovy system vyzera nejak takto:

-Projects
---Server
------zdrojove kody servera
---Client
------zdrojove kody klienta
------NetMsg.cs

najlepsie by bolo ak by som vedel spravit nieco taketo

-Projects
---Server
------zdrojove kody servera
---Client
------zdrojove kody klienta
---Headers
------NetMsg.cs

pricom by som v na strane servera aj klienta referencoval subor ../Headers/NetMsg.cs ???
refr0
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: c# pouzivanie jednej triedy vo viacerych projektoch

Príspevok od používateľa refr0 »

Tak ako pises.... Vytvor si novy projekt typu classlibrary nazvy si ho ako chces (ty to tam mas header). A potom uz len do projektov Server a Klient pridaj referenciu. Klasika klikni na projekt pravym add reference v okne si vyber zalozku Projects a tam oznac ten projekt s tou kniznicou (Header). A to je vsetko...
ravanelli
Light Expert
Light Expert

Re: c# pouzivanie jednej triedy vo viacerych projektoch

Príspevok od používateľa ravanelli »

dakujem, presne toto som potreboval
Napísať odpoveď