chrono napísal:Veď si písal, že si to preložiť vieš.
The following table lists the physical memory limits of 32-bit Windows operating systems that support the use of more than 4 GB of physical memory with and without the /3GB boot parameter.
nasledujuca tabulka znazornuje limity fyzickej pamate 32bitoveho operacneho systemu windows, ktory podporuje pouzivanie viac ako 4GB fyzickej pamate s a bez pouzitia bootovacieho parametra /3GB.
takze podla tej tabulky, ked vypnem ten parameter, mozem pouzivat viac fyzikalnej pamate, ale podla tej tabulky spravne pracuje aj s 4GB, tak potom preco to niekomu funguje a niekomu nie ?
On 32-bit versions of Windows, the /3GB parameter enables 4 GT RAM Tuning, a feature that enlarges the user-mode virtual address space to 3 GB and restricts the kernel-mode components to the remaining 1 GB.
sformulujem to co chcem zistit do dvoch polopatistickych otazok
predstavte si takuto situaciu: 400GB HDD rozdelim na dve casti, na jednu dam XP na druhu vistu, mam 4gb ram, pojde bez problemov...
o niekolko mesiacov prikupim dalsie 4GB ram(OS necham tak ako su) bude robit XP alebo vista nejake problemy ? hmm to bude nutne asi šamaniť s tym parametrom co ?
a druha otazka: da sa prepinat medzi OS bez nutnosti restartu PC ?
1. Problémy to robiť nebude. Ak budeš mať 32 bitové OS, tak každá aplikácia dokáže využiť max. 4GB pamäte (teda v podstate menej, záleží to od toho, koľko pamäte je vyhradenej pre kernel).
2. Priamo prepínať sa nedá. Môžeš použiť nejaký virtuálny počítač (napr. vmware) a jeden OS spustiť tam.
chrono napísal:1. Problémy to robiť nebude. Ak budeš mať 32 bitové OS, tak každá aplikácia dokáže využiť max. 4GB pamäte (teda v podstate menej, záleží to od toho, koľko pamäte je vyhradenej pre kernel).
2. Priamo prepínať sa nedá. Môžeš použiť nejaký virtuálny počítač (napr. vmware) a jeden OS spustiť tam.
praveze nie, jeden by bol 64bit a druhy 32bit.
presnejsie XP by bolo 32bit a vista 64bit. oplati sa mi podla teba instalovat aj XP ako 64bit ?
AXO napísal:praveze nie, jeden by bol 64bit a druhy 32bit.
presnejsie XP by bolo 32bit a vista 64bit. oplati sa mi podla teba instalovat aj XP ako 64bit ?
Nechaj si iba vistu 64b, XP je uz zatrateny system Ovladace pre 64b xp nie su dotiahnute a 32b system sa ti neoplati ak budes mat tolko pamate.
V sucasnosti ak uz mas novsi hardver tak s Vistou nebudes mat problemy, XP si nechaj iba ak mas nieco, co nema ovladace pre Vistu.
AXO napísal:praveze nie, jeden by bol 64bit a druhy 32bit.
Máš nejaký špeciálny dôvod používať dva OS? Ak by som mal počítač na hry, tak by som si tam nechal Windows XP 32b (aj napriek tomu, čo tu píšu rôzni ľudia z Microsoft PR ).
Čiže musíš vedieť, na čo ten PC chceš, čo tam budeš mať za programy... (a potom zi siti, čo je pre teba najlepšie).
chrono napísal:Máš nejaký špeciálny dôvod používať dva OS? Ak by som mal počítač na hry, tak by som si tam nechal Windows XP 32b (aj na priek tomu, čo tu píšu rôzni ľudia z Microsoft PR ).
Čiže musíš vedieť, na čo ten PC chceš, čo tam budeš mať za programy... (a potom zi siti, čo je pre teba najlepšie).
GothaR napísal:Nechaj si iba vistu 64b, XP je uz zatrateny system Ovladace pre 64b xp nie su dotiahnute a 32b system sa ti neoplati ak budes mat tolko pamate.
V sucasnosti ak uz mas novsi hardver tak s Vistou nebudes mat problemy, XP si nechaj iba ak mas nieco, co nema ovladace pre Vistu.
no ja som chcel tak, ze nero, internet, a videoprehravace, alcohol, daemon, a hry na dx9 na OS XP, no a hry na DX10 na vistu
len hry s dx10 na vistu vsetko ostatne na XP som chcel...(aby som to zhrnul)
AXO napísal:no ja som chcel tak, ze nero, internet, a videoprehravace, alcohol, daemon, a hry na dx9 na OS XP, no a hry na DX10 na vistu
len hry s dx10 na vistu vsetko ostatne na XP som chcel...(aby som to zhrnul)
A preco to chces na xp? Ja to mam vsetko (okrem alcoholu) na Viste 64b a ide to bez problemov
Akurat som musel vymenit kerio personal firewall, pretoze ten nepodporuje vistu.
PS: videoprehravac mam kmplayer, v nom prehravam hd, divx a dvd, navyse nepotrebuje ani instalaciu kodekov.
GothaR napísal:A preco to chces na xp? Ja to mam vsetko (okrem alcoholu) na Viste 64b a ide to bez problemov
Akurat som musel vymenit kerio personal firewall, pretoze ten nepodporuje vistu.
PS: videoprehravac mam kmplayer, v nom prehravam hd, divx a dvd, navyse nepotrebuje ani instalaciu kodekov.
takze by teoreticky mohlo ist vsetko ?
a ked testuju napr. na extremehardware.cz nejaku hru v DX9 tak to testuju na xp, alebo na viste, ale kedze hra nepodporuje dx10 tak to bezi ako vie ?
hry co podporuju dx10 maju dva exe subory na spustenie ? jeden na dx9 mod a jeden na dx10 mod ? napr crysis som tak videl...samizda ze aj lost planet
AXO napísal:takze by teoreticky mohlo ist vsetko ?
a ked testuju napr. na extremehardware.cz nejaku hru v DX9 tak to testuju na xp, alebo na viste, ale kedze hra nepodporuje dx10 tak to bezi ako vie ?
hry co podporuju dx10 maju dva exe subory na spustenie ? jeden na dx9 mod a jeden na dx10 mod ? napr crysis som tak videl...samizda ze aj lost planet
Pojde ti urcite vsetko a k tym exe to neviem, zalezi asi od vyrobcu, ale ja teraz hravam na viste dx9 hry a idu v pohode, mam pocit ze o TROSICKU horsie, ale to je skor vina ovladacov ako Visty, no v ramci ferovosti povazujem za nutne oznamit to A mozno je to cele len tym, ze po preinstalovani som si nespomenul na akej urovni som mal nastavene detaily pod XP, ale to je detail.
GothaR napísal:Pojde ti urcite vsetko a k tym exe to neviem, zalezi asi od vyrobcu, ale ja teraz hravam na viste dx9 hry a idu v pohode, mam pocit ze o TROSICKU horsie, ale to je skor vina ovladacov ako Visty, no v ramci ferovosti povazujem za nutne oznamit to A mozno je to cele len tym, ze po preinstalovani som si nespomenul na akej urovni som mal nastavene detaily pod XP, ale to je detail.
no ved to, ze este niesu asi ovladace dorobene poriadne, lebo napr cod4 na xp moze ist podstatne lepsie ako pod vistou, a toho sa bojim, ze novy pc pod vistou bude ako stary pod xp... cize z kaluze do blata..
AXO napísal:no ved to, ze este niesu asi ovladace dorobene poriadne, lebo napr cod4 na xp moze ist podstatne lepsie ako pod vistou, a toho sa bojim, ze novy pc pod vistou bude ako stary pod xp... cize z kaluze do blata..
Aha, tak to je potom ine, treba najst nejake testy, teda ak si ich uz nenasiel. Ja som prave kvoli GTR2 kedysi presiel od visty spat na xp, ale nastastie uz vysli nove ovladace a vsetko funguje spravne
jixo napísal:dik za info ... ale ked mam 4GB tak by som nemal mat aspon 3.8GB ..? nejedna sa o to ze som suchar ale o chybne sektory nieco podone ako na disku
mas grafu integrovanu ale normalnu??? lebo mne dava mensiu pamet lebo tych 32mb vyuziva grafa