Cas na web
Cas na web
ako dam cas na web

Mas viacej moznosti:
1. len cisto staticky cas (hodnoty sa budu menit len pri refreshi) pomocou PHP
2. meniaci sa cas - pomocou javascriptu
3. meniaci sa cas - odkazom na inu stranku - pomocou flashu pozri: http://www.clocklink.com/
1. len cisto staticky cas (hodnoty sa budu menit len pri refreshi) pomocou PHP
2. meniaci sa cas - pomocou javascriptu
3. meniaci sa cas - odkazom na inu stranku - pomocou flashu pozri: http://www.clocklink.com/
Re: Cas na web
tu mas: hodiny s datumom, dnomertre napísal:ako dam cas na web![]()
uprav si to uz podla seba
Kód: Vybrať všetko
<HTML>
<HEAD>
<META content="text/html; charset=windows-1250" http-equiv="Content-Type">
<STYLE type="text/css">
.hodinky {
border-style: none;
font-family: Arial;
font-size: 10pt;
font-weight: bold;
font-color: black;
background: white;
}
</STYLE>
<SCRIPT charset="windows-1250" type="text/javascript">
<!--
function hodiny() {
var datum=new Date();
var hodin=datum.getHours();
var minut=datum.getMinutes();
var sekund=datum.getSeconds();
var den=datum.getDay();
var mesiac=datum.getMonth();
var dnes=datum.getDate();
var rok=datum.getYear();
var DopoludnieOdpoludnie=" ";
if (hodin<=18)
DopoludnieOdpoludnie="odpoludnie";
if (hodin<=12)
DopoludnieOdpoludnie="dopoludnie";
if (hodin<=6)
DopoludnieOdpoludnie="ráno";
if (hodin>18)
DopoludnieOdpoludnie="večer";
if (hodin>=13)
hodin-=12;
if (hodin==0)
hodin=12;
if (sekund<10)
vterin="0"+sekund;
if (minut<10)
minut="0"+minut;
if (den==0)
den="nedeľa";
if (den==1)
den="pondelok";
if (den==2)
den="utorok";
if (den==3)
den="streda";
if (den==4)
den="štvrtok";
if (den==5)
den="piatok";
if (den==6)
den="sobota";
mesiac+=1;
document.hodinovyformular.hodiny.value="Dnes je " + den
+ " " + dnes + "/" + mesiac + "/" + rok + " " + hodin
+ ":" + minut + ":" + sekund + " " + DopoludnieOdpoludnie;
}
//-->
</SCRIPT>
</HEAD>
<BODY>
<FORM name="hodinovyformular">
<INPUT class="hodinky" type="text" name="hodiny" size="60">
</FORM>
<SCRIPT charset="windows-1250" type="text/javascript">
<!--
setInterval('hodiny()',1000);
//-->
</SCRIPT>
</BODY>
</HTML>
EDIT: chyba (denr) je opravena
<p id="time">
<script language="javascript" type="text/javascript">
var cas = new Date()
var hodiny = cas.getHours()
var minuty = cas.getMinutes()
var sekundy = cas.getSeconds()
setInterval("cas()", 1000);
if (minuty < 10){
minuty = "0" + minuty
}
document.write("<strong>" + "Čas: " + hodiny + ":" + minuty + ":" + sekundy + "</strong>")
</script>
</p>
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Odobne pouzivam tento script na mojom webe erahier.sk:
Script.js (alebo ako si ho nazves, ci kam to das, to je jedno)
Potom do body toto:
alebo niekde do dokumentu toto:
A tam kde chces cas s datumom:
ak nechces datum ale len cas, tak iba toto:
Script.js (alebo ako si ho nazves, ci kam to das, to je jedno)
function Cas() {
var PraveTeraz = new Date();
var hod = PraveTeraz.getHours().toString();
var min = PraveTeraz.getMinutes().toString();
var sec = PraveTeraz.getSeconds().toString();
if (min.length < 2)
min = "0" + min;
if (sec.length < 2)
sec = "0" + sec;
var cas = hod + ":" + min + ":" + sec;
document.getElementById("Time").innerHTML = cas;
setTimeout("Cas();", 1000);
}Potom do body toto:
echo "<body onload='Cas();'>";Kód: Vybrať všetko
<script type="text/javascript">window.onload=function(){Cas();};</script>A tam kde chces cas s datumom:
echo "<strong>Dnes je: </strong>".date("d. m. Y")." - <span id='Time'></span>\n";Kód: Vybrať všetko
echo "<span id='Time'></span>\n";Re: Cas na web
Spoiler
bart11 napísal: tu mas: hodiny s datumom, dnom
uprav si to uz podla sebasamozrejme sa to da aj jednoduchsie, ale ja som nasiel v kompe hned tento priklad..Kód: Vybrať všetko
<HTML> <HEAD> <META content="text/html; charset=windows-1250" http-equiv="Content-Type"> <STYLE type="text/css"> .hodinky { border-style: none; font-family: Arial; font-size: 10pt; font-weight: bold; font-color: black; background: white; } </STYLE> <SCRIPT charset="windows-1250" type="text/javascript"> <!-- function hodiny() { var datum=new Date(); var hodin=datum.getHours(); var minut=datum.getMinutes(); var sekund=datum.getSeconds(); var den=datum.getDay(); var mesiac=datum.getMonth(); var dnes=datum.getDate(); var rok=datum.getYear(); var DopoludnieOdpoludnie=" "; if (hodin<=18) DopoludnieOdpoludnie="odpoludnie"; if (hodin<=12) DopoludnieOdpoludnie="dopoludnie"; if (hodin<=6) DopoludnieOdpoludnie="ráno"; if (hodin>18) DopoludnieOdpoludnie="večer"; if (hodin>=13) hodin-=12; if (hodin==0) hodin=12; if (sekund<10) vterin="0"+sekund; if (minut<10) minut="0"+minut; if (den==0) den="nedeľa"; if (den==1) den="pondelok"; if (den==2) den="utorok"; if (den==3) den="streda"; if (den==4) den="štvrtok"; if (den==5) den="piatok"; if (den==6) den="sobota"; mesiac+=1; document.hodinovyformular.hodiny.value="Dnes je " + den + " " + dnes + "/" + mesiac + "/" + rok + " " + hodin + ":" + minut + ":" + sekund + " " + DopoludnieOdpoludnie; } //--> </SCRIPT> </HEAD> <BODY> <FORM name="hodinovyformular"> <INPUT class="hodinky" type="text" name="hodiny" size="60"> </FORM> <SCRIPT charset="windows-1250" type="text/javascript"> <!-- setInterval('hodiny()',1000); //--> </SCRIPT> </BODY> </HTML>
EDIT: chyba (denr) je opravena
A čo tak implementovať trochu jednoduchosti a pre dni použit napríklad niečo také:
var days = ["nedela", "pondelok", "utorok", "streda", "štvrtok", "piatok", "sobota"],
day = days[date.getDay()];
// atp...
- Názov premennej "DopoludnieOdpoludnie" by mal byť "dopoludnieOdpoludnie", tiež by neuškodilo keby ten názov bol kratší + nechápem prečo premennú deklaruješ s " "
- Rok by si mal brať za pomoci date.getFullYear() funkcie
- Máš tam premennú "vterin" & "sekund"
- Priradzuješ mesiac za pomoci mesiac+=1; pritom sa to dá spraviť jednoduchšie s mesiac++ alebo rovno v deklarácii zrobím date.getMonth() + 1;
*Tie prvé podmienky pre "DopoludnieOdpoludnie"... sú tiež pekne odveci
Ani som si nevšimol ,že kedy bola založená táto téma avšak ja som ju neobnovil. Už kedď je tu tak nech sa dá ten bordel dokopy určite to ešte niekto využije.
xyxo1 napísal:S-player čo tu mám ja zleKód: Vybrať všetko
<p id="time"> <script language="javascript" type="text/javascript"> var cas = new Date() var hodiny = cas.getHours() var minuty = cas.getMinutes() var sekundy = cas.getSeconds() setInterval("cas()", 1000); if (minuty < 10){ minuty = "0" + minuty } document.write("<strong>" + "Čas: " + hodiny + ":" + minuty + ":" + sekundy + "</strong>") </script> </p>
prisím kde tu mám chybu, neaktualizuje mi hodiny každú sekundu, iba pri refreshi stránky... asi mám zle setinterval...opravte ma pls
Máš tam kopec chýb... Tu to máš "brand new" už celé v interval, neviem ako ti to treba.
<script language="javascript" type="text/javascript">
setInterval(function(){
var date = new Date(),
h = date.getHours(),
m = ("0" + date.getMinutes()).slice(-2),
s = ("0" + date.getSeconds()).slice(-2);
document.getElementById("currentTime").value = h + ":" + m + ":" + s;
}, 1000);
</script>
<INPUT id="currentTime">
-
Michaelo
Hardcore addict
V klude mohol pouzit to co som mu dal ja, pouzivam ho na mojom webe a funguje.
-
weroro
Flash coder
Alebo niečo viac univerzálne, z mojej kuchyne.
Použitie:
Príklad použitia:
Spoiler
<script type="text/javascript">
var clockstart;
var clockInt;
function getMyTime (unix) {
var d = new Date();
if (!unix) {
var h = ('0' + d.getHours()).slice(-2);
var m = ('0' + d.getMinutes()).slice(-2);
var s = ('0' + d.getSeconds()).slice(-2);
}
return (unix) ? Math.round(+d/1000) : h + ':' + m + ':' + s;
}
function cp (a, b, c) {
if (a.className)
{
var d = a.className.split('\xA0').join('\x20').split('\x20');
for (var e = 0; e < d.length; e++) {
if (d[e] == b && c ||
d[e].toLowerCase() == b.toLowerCase() && !c) return true;
}
}
return false;
}
function setTimeTo (el, allElms, unix) {
var val = getMyTime (unix);
var i;
var getElTmp = new Array();
var getEl = new Array();
if (el.indexOf('\x23') === 0) getEl.push(document.getElementById(el.substring(1, el.length)));
else if (el.indexOf('\x2E') === 0) {
getElTmp = document.getElementsByTagName('*');
for (i = 0; i < getElTmp.length; i++) {
if (cp (getElTmp[i], el.substring(1, el.length))) {
getEl.push(getElTmp[i]);
if (!allElms) break;
}
}
}
else {
getElTmp = document.getElementsByTagName(el);
for (i = 0; i < getElTmp.length; i++) {
getEl.push(getElTmp[i]);
if (!allElms) break;
}
}
if (getEl.length < 1) {
clearInterval(clockInt);
return false;
}
for (i = 0; i < getEl.length; i++) {
if (getEl[i].nodeName.toLowerCase() == 'input' && getEl[i].type.toLowerCase() == 'text') getEl[i].value = val;
else if (getEl[i]) getEl[i].innerHTML = val;
}
return true;
}
function runClocks (a, b, c) {
if (!clockstart) {
if (!a) {
a = 'clockIntervalElement';
var bd = document.getElementsByTagName('body')[0];
bd.innerHTML = '<span id="' + a + '"></span><br/>' + bd.innerHTML;
a = '#' + a;
}
setTimeTo(a, b, c);
clockInt = setInterval (function () {setTimeTo(a, b, c);}, 1000);
clockstart = true;
}
}
</script>Kód: Vybrať všetko
runClocks (string tagName/#id/.class, [boolean applyToAll], [boolean unixFormat]);- Prvý argument funkcie je povinný (akvšak nie je zadaný je na začiatok body pridaný element, v ktorom sa hodiny zobrazia). Cielenie na konkrétny element je možné zadať v troch variantách: 1. 'názovTagu' 2. '#identifikátor' 3. '.trieda'
- Druhý argument je nepovinný. Ak má hodnotu true hodiny sa zobrazia vo všetkých elementoch, ktoré vyhovujú prvému argumentu. Ak nie je zadaný alebo je false, hodiny sa zobrazia iba v prvom nájdenom prvku, ktorý vyhovuje prvému argumentu.
- Tretí argument je nepovinný. Ak má nastavenú hodnotu true, hodiny zobrazujú čas v Unix formáte.
Príklad použitia:
<span id="mojeid"></span><br>
<span class="mojatrieda uplneinatrieda"></span><br>
<input type="text" value="" id="dalsieid" class="mojatrieda">
<script type="text/javascript">
// zobrazí hodiny v elemente s priradeným ID mojeid
runClocks ('#mojeid');
// zobrazí hodiny v elemente s priradenou triedou mojatrieda
runClocks ('.mojatrieda');
// zobrazí hodiny vo všetkých nájdených elementoch s priradenou triedou mojatrieda
runClocks ('.mojatrieda', true);
// zobrazí hodiny v elemente s priradenou triedou uplneinatrieda
runClocks ('.uplneinatrieda');
// zobrazí hodiny vo všetkých nájdených elementoch s priradenou triedou uplneinatrieda
runClocks ('.uplneinatrieda', true);
// zobrazí hodiny v elemente s priradeným ID dalsieid / druhý argument logicky nemôže fungovať
runClocks ('#dalsieid', true);
// zobrazí hodiny v elemente s názvom span
runClocks ('span');
// zobrazí hodiny vo všetkých nájdených elementoch s názvom span
runClocks ('span', true);
// zobrazí hodiny v elemente s názvom input s typom text
runClocks ('input');
// zobrazí hodiny vo všetkých nájdených elementoch s názvom input s typom text
runClocks ('input', true);
// zobrazí hodiny v elemente s priradenou triedou uplneinatrieda vo formáte unix
runClocks ('.uplneinatrieda', false, true);
// Toto radšej nerobte, nie je to ošetrené :D
// zmaže to obsah stránky a zobrazí iba hodiny.
runClocks ('body');
</script>-
awtt
Medium Professional
To nemozes mysliet vazne ze polka datumu cez php a druha cez js...Michaelo napísal:V klude mohol pouzit to co som mu dal ja, pouzivam ho na mojom webe a funguje.
weroro napísal:Alebo niečo viac univerzálne, z mojej kuchyne.![]()
Spoiler
Použitie:Kód: Vybrať všetko
<script type="text/javascript"> var clockstart; var clockInt; function getMyTime (unix) { var d = new Date(); if (!unix) { var h = ('0' + d.getHours()).slice(-2); var m = ('0' + d.getMinutes()).slice(-2); var s = ('0' + d.getSeconds()).slice(-2); } return (unix) ? Math.round(+d/1000) : h + ':' + m + ':' + s; } function cp (a, b, c) { if (a.className) { var d = a.className.split('\xA0').join('\x20').split('\x20'); for (var e = 0; e < d.length; e++) { if (d[e] == b && c || d[e].toLowerCase() == b.toLowerCase() && !c) return true; } } return false; } function setTimeTo (el, allElms, unix) { var val = getMyTime (unix); var i; var getElTmp = new Array(); var getEl = new Array(); if (el.indexOf('\x23') === 0) getEl.push(document.getElementById(el.substring(1, el.length))); else if (el.indexOf('\x2E') === 0) { getElTmp = document.getElementsByTagName('*'); for (i = 0; i < getElTmp.length; i++) { if (cp (getElTmp[i], el.substring(1, el.length))) { getEl.push(getElTmp[i]); if (!allElms) break; } } } else { getElTmp = document.getElementsByTagName(el); for (i = 0; i < getElTmp.length; i++) { getEl.push(getElTmp[i]); if (!allElms) break; } } if (getEl.length < 1) { clearInterval(clockInt); return false; } for (i = 0; i < getEl.length; i++) { if (getEl[i].nodeName.toLowerCase() == 'input' && getEl[i].type.toLowerCase() == 'text') getEl[i].value = val; else if (getEl[i]) getEl[i].innerHTML = val; } return true; } function runClocks (a, b, c) { if (!clockstart) { if (!a) { a = 'clockIntervalElement'; var bd = document.getElementsByTagName('body')[0]; bd.innerHTML = '<span id="' + a + '"></span><br/>' + bd.innerHTML; a = '#' + a; } setTimeTo(a, b, c); clockInt = setInterval (function () {setTimeTo(a, b, c);}, 1000); clockstart = true; } } </script>Kód: Vybrať všetko
runClocks (string tagName/#id/.class, [boolean applyToAll], [boolean unixFormat]);Hodiny sa dajú spustiť na stránke iba jeden-krát.
- Prvý argument funkcie je povinný (akvšak nie je zadaný je na začiatok body pridaný element, v ktorom sa hodiny zobrazia). Cielenie na konkrétny element je možné zadať v troch variantách: 1. 'názovTagu' 2. '#identifikátor' 3. '.trieda'
- Druhý argument je nepovinný. Ak má hodnotu true hodiny sa zobrazia vo všetkých elementoch, ktoré vyhovujú prvému argumentu. Ak nie je zadaný alebo je false, hodiny sa zobrazia iba v prvom nájdenom prvku, ktorý vyhovuje prvému argumentu.
- Tretí argument je nepovinný. Ak má nastavenú hodnotu true, hodiny zobrazujú čas v Unix formáte.
Príklad použitia:
<span id="mojeid"></span><br> <span class="mojatrieda uplneinatrieda"></span><br> <input type="text" value="" id="dalsieid" class="mojatrieda"> <script type="text/javascript"> // zobrazí hodiny v elemente s priradeným ID mojeid runClocks ('#mojeid'); // zobrazí hodiny v elemente s priradenou triedou mojatrieda runClocks ('.mojatrieda'); // zobrazí hodiny vo všetkých nájdených elementoch s priradenou triedou mojatrieda runClocks ('.mojatrieda', true); // zobrazí hodiny v elemente s priradenou triedou uplneinatrieda runClocks ('.uplneinatrieda'); // zobrazí hodiny vo všetkých nájdených elementoch s priradenou triedou uplneinatrieda runClocks ('.uplneinatrieda', true); // zobrazí hodiny v elemente s priradeným ID dalsieid / druhý argument logicky nemôže fungovať runClocks ('#dalsieid', true); // zobrazí hodiny v elemente s názvom span runClocks ('span'); // zobrazí hodiny vo všetkých nájdených elementoch s názvom span runClocks ('span', true); // zobrazí hodiny v elemente s názvom input s typom text runClocks ('input'); // zobrazí hodiny vo všetkých nájdených elementoch s názvom input s typom text runClocks ('input', true); // zobrazí hodiny v elemente s priradenou triedou uplneinatrieda vo formáte unix runClocks ('.uplneinatrieda', false, true); // Toto radšej nerobte, nie je to ošetrené :D // zmaže to obsah stránky a zobrazí iba hodiny. runClocks ('body'); </script>
Len zopár poznámok:
return (unix) ? Math.round(+d/1000) : h + ':' + m + ':' + s; // Zátvorky pre boolean "unix" tu niesu potrebné
return (unix) ? Math.round(+d/1000) : h + ':' + m + ':' + s; // Neviem aká podstatná tu je dĺžka ušetrených znakov avšak ja by som tu použil skôr d.getTime() resp. date.getTime(), len preto aby bolo hneď jasné o čo ide, nad +d treba kúsok porozmýšľať.
var val = getMyTime (unix); // Samozrejme nič to nemení na funkčnosti, ide čisto len o zvyk avšak funkcie v JS by nemali mať medzeru za názvom. Keď som si všimol túto časť a nejako nezaregistroval ostatné volania/def. funkcii čumel som nato ako ... čo to vlastne robí :D
-
audiotrack
VIP
S-player: tvoje poznámky sú čisto vyrývačne. V prvých dvoch prípadoch ti môžem povedať na to že tam nemusí byť zátvorka že tam nemusia byť ani medzery. V poslednom prípade argumentuješ zvyklostiami a čitateľnosťou keď dal medzeru navyše, no v prvých ignoruješ že je zvykom dávať podmienku do zátvoriek (i keď je to jediná logická premenná)
V prípade s +d s tebou nesúhlasím v tom, že treba porozmýšlať. Je to v úplnych základoch, hneď v prvých kapitolách kde sa učia operátory: http://en.wikibooks.org/wiki/JavaScript/Operators
V prípade s +d s tebou nesúhlasím v tom, že treba porozmýšlať. Je to v úplnych základoch, hneď v prvých kapitolách kde sa učia operátory: http://en.wikibooks.org/wiki/JavaScript/Operators