CD-disky ktoré vás prežijú

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
SRneC
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa SRneC »

GothaR napísal:To hej, na zmiernenie som za to dal aj smajla :) Lenze tych 90 rokov je fakt prehnane, v clankoch spominaju maximalne 50 rokov, ale bezne okolo tych 5...
moje prve CD bolo s dosackymi hrami od Stryka ma asi 7 rokov... je to obyčajne CD(bez značky) povrch je už vlnovkavy :lol: . Segra to jeden cas furt mastila(primitivne hry to je pre nu akurat), nemohol som ist na comp, tak som sa jej to CD snazil nenapadne nicit... skrabal som ho, hadzal... a to CD furt ide :lol: cim to je??? nieje kuzelne?? :hehe: :lol: :lol: ale urcite keby bolo na nom nieco co potrebujem nevydrzi ani len tych 5 rokov :?

poyebane zakony schvalnosti :evil:
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa k-u-l-i »

kami171 napísal:mne jedine cd ktore drzia su zlate kodaky, mam uz ich 10 rokov a stale idu, dvdcka mi este niektore drzia ale uz po tych 2-3 rokoch odvchadzaju aspon tie starsie tie nove neviem posdit, ale davno som uz nevidel tie kodaky ale ked som ich kupoval stali najprv 120 sk a potom posyupne zisli na 49 :)
no presne tie kodaky som myslel ;)
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

tak tal ako spomina dawo , zasa ja som mal 1 cd-rw prepaloval som z neho veci asi 50krat mazal atd bolo doskrabane ale islo.raz som to odniesol ku kamaratovi a jeho maly brat ho poskrabal so ziletkou.cdcko malo v sebe same ryhy a hrube a stale islo , toto je asi zazrak.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

IMI napísal:tak tal ako spomina dawo , zasa ja som mal 1 cd-rw prepaloval som z neho veci asi 50krat mazal atd bolo doskrabane ale islo.raz som to odniesol ku kamaratovi a jeho maly brat ho poskrabal so ziletkou (neviem skade ju mal).cdcko malo v sebe same ryhy a hrube a stale islo , toto je asi zazrak.
Stava sa, ja mam doma este niekde zlate CD s Age of Empires 1, je CELE doskriabane jemnymi skrabancami a stale ide v pohode. Zato teraz mam jedno obyvajne DVD Imation, na tom je jeden malicky skrabancek a aj nechce precitat niektore useky. Budem si asi naozaj musiet nasporit na externy disk :)
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

GothaR napísal:Ja som to teraz riesil tak, ze z archivu CD som vybral tie dolezitejsie veci a dal som ich na DVDcka. Na fotky mi zatial staci HDD ktory mam v PC, ale casom zrejme na archivaciu vyuzijem dalsi disk.
Ak mas fotky len na HDD, tak co by si spravil, ak by ti odisiel disk?

//edit: to GothaR: ok. :wink: Len preto som sa pytal, lebo ja som mal donedavna len na hdd ulozene rodinne fotky asi zo 4 rokov. :D No a napadlo ma, ze co ak... Tak som ich pre istotu zazalohoval.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

ppt napísal:Ak mas fotky len na HDD, tak co by si spravil, ak by ti odisiel disk?
ak by boli naozaj cenne, tak existuju firmy, ktore robia obnovu dat z diskov. Ak by na tom disku nebol OS, ale iba data, tak by to nebolo ani take drahe. Pretoze niekde som cital, ze tieto firmy maju najvacsie problemy so systemovymi diskami, kde musia obnovovat komplet cely disk, kvoli tomu, ze je velmi fragmentovany a motaju sa tam zbytocne subory. Ak by bol ten zalozny disk pravidelne defragmentovany, tak nie je problem :)
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

ja mam CD-cka(pustali sa pod Dos-om) este z roku 92,93,94 a idu vsetky
undertaker35
Expert
Expert

Príspevok od používateľa undertaker35 »

nordkapp_pb napísal:... ja som niekde videl CD-R .. alebo to bolo DVD-R ktore malo nejaku karbon upravu, alebotak nieco .. bolo cele cierne aj vrch, aj zaznamova cast, vyzeralo to trochu ako gramoplatna :-D ... nespomeniem si na znacku, ani model ..ale bolo tam naslubovane, ze to je to prave orechove pre nase data ... ak mate niekto o tom info, tak sa s nami podelte ...
Pravdepodbne myslis toto

Kód: Vybrať všetko

http://www.maplin.co.uk/SEODynamicPages/Carbon_Vinyl_10_Pack.htm
Schyl2o
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Schyl2o »

nordkapp_pb napísal:... ja som niekde videl CD-R .. alebo to bolo DVD-R ktore malo nejaku karbon upravu, alebotak nieco .. bolo cele cierne aj vrch, aj zaznamova cast, vyzeralo to trochu ako gramoplatna :-D ... nespomeniem si na znacku, ani model ..ale bolo tam naslubovane, ze to je to prave orechove pre nase data ... ak mate niekto o tom info, tak sa s nami podelte ...
mam doma take 2 cd...cele cierne ako boli napr. na ps1...napaloval som na tom jednu nemenovanu hru velmi davno...rychlost 52x :D su nesmierne doskrkane a hocikedy ked ich dam do compu mi to nacita a uspesne naistaluje...zaujimave...zalezi asi aj od stastia :D
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Ja mám doma Diabla na CD z roku tuším 1994, párkrát mi zapadlo prachom, raz mi spadlo cestou z bicykla a treslo o asfalt, inokedy som ho omastil obedom a stále frčí ako nové :lol: Aj keď uznávam, že to je asi unikát, lebo ostatné CD mi po pár rokoch jednoducho prestanú fungovať :cry:
Georgeo88
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Georgeo88 »

Muffi napísal:Ja mám doma Diabla na CD z roku tuším 1994, párkrát mi zapadlo prachom, raz mi spadlo cestou z bycikla a treslo o asfalt, inokedy som ho omastil obedom a stále frčí ako nové :lol: Aj keď uznávam, že to je asi unikát, lebo ostatné CD mi po pár rokoch jednoducho prestanú fungovať :cry:
ja som mal tak CD Worms 2 zhruba 5 rokov no potom som ho požičal môjmiu teraz už bývvalému spolužiakovi,ktorý mi ho vrátil s velkým škrabáncom cez celé CD,no fungovalo aj tak až do minulého roka kedy už naozaj že odmietlo spolupracovať (no mám ho až doteraz)
Na doplnenie to CD vydžalo funkčné 8 rokov
Napísať odpoveď