celé auto vibruje...
celé auto vibruje...
čaute. mám taký problém... pri rýchlosti cca 95km/h mi začne dosť citeľne vibrovať volant, pri cca 110km/h už trasie celé auto. stretli ste sa už niekedy s tým? v čom bol problém?
ešte pre kompletnosť dodám, že cca pred týždňom som si dal meniť všetky tlmiče. predtým som ten poblém nemal. je možné, že je to novými tlmičmi? alebo mi tak mechanik pri ich montáži niečo poškodil?
po víkende idem do servisu na reklamáciu, rád by som však predtým poznal názor niekoho čo sa do toho prakticky rozumie, prípadne mal podobný problém...
vopred díky.
ešte pre kompletnosť dodám, že cca pred týždňom som si dal meniť všetky tlmiče. predtým som ten poblém nemal. je možné, že je to novými tlmičmi? alebo mi tak mechanik pri ich montáži niečo poškodil?
po víkende idem do servisu na reklamáciu, rád by som však predtým poznal názor niekoho čo sa do toho prakticky rozumie, prípadne mal podobný problém...
vopred díky.
Re: celé auto vibruje...
Kedže to pred výmenou tlmičov nebolo, tak ide o zjavnú chybu montáže a aj o reklamáciu.
OK, ja som už spomínal že idem na reklamáciu, ale rád by som vedel dôvod prečo sa to deje...
To ale nieje gratis. STK kto zaplatí? A súdnoznalecký posudok? Nechaj to na tom, kto to zmršil a daj mu to najavo.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
V pripade vibrovania volantu by som to najskor videl na geometriu.
Aj ja, ale iba výmenou tlmičov? Neviem, kto mu to zbastlil, treba to dať na stolicu, a kto to zaplatí?
jada: platiť to určite nebudem, bude to ako záručná oprava.
hojko: o geometrii som premýšľal aj ja, avšak tochu som googlil a narazil som na niekoľko prípadov týpkov ktorí to proste neodstránili nijak...
hlavne preto som chcel vedieť o niekom čo podobný problém už mal a úspešne ho odstránil.
hojko: o geometrii som premýšľal aj ja, avšak tochu som googlil a narazil som na niekoľko prípadov týpkov ktorí to proste neodstránili nijak...
-
Fabo
Hardcore addict
jarda: Ak teda stolicou nemyslis zdvihak, tak wtf?
silmarill: Neviem ako konkretne prebieha na tvojom aute postup vymeny tlmicov, ale cim viac veci sa musi odmontovat a zas namontovat, tym vacsia pravdepodobnost, ze sa tam niekde nieco pokuckalo.
silmarill: Neviem ako konkretne prebieha na tvojom aute postup vymeny tlmicov, ale cim viac veci sa musi odmontovat a zas namontovat, tym vacsia pravdepodobnost, ze sa tam niekde nieco pokuckalo.
-
RATZINGER666
Darca
no ak sa tato chyba zacala prejavovat hned po vymene, tak bud niekto nieco zvoral na geometrii pri montazi alebo odflakol uchytenie tlmicov napr. v miskach alebo kde, zalezi od auta... to je jasne - ist s tym na reklamaciu... kazdopadne ak to chces komplet, tak vibrovanie moze byt aj vinou volnych lozisk, pri brzdeni pouzitim starych platniciek na nove disky alebo aj zodratych homokinetakov, nevyvazenostou diskov, pouzitim starych pneumatik, ktore vyosovanie sposobuju, pouzitim nevhodnych rozteci diskov atd. atd.
stolicou sa nazyva, teda aspon tak to poznam ja, rovnacia konstrukcia na ramy a kabiny
ale to je v konecnom dosledku jedno, chapeme sa 
stolicou sa nazyva, teda aspon tak to poznam ja, rovnacia konstrukcia na ramy a kabiny
Silmaril a o ake auto sa jedna,??? Mali sme pripad,ked si zakaznik priniesol vlastne tlmice,nedal sa nastavit poriadne odklon kolesa tak taha auto do jednej strany...
Tak musi kupit druhe tlmice a tie dat na reklamaciu alebo cakat a byt bez auta 30dni cca...
Jedine co ma na rychlo napada,ci su pritiahnute pre tej tehlici,alebo ci su pruziny na svojich miestach....
Tak musi kupit druhe tlmice a tie dat na reklamaciu alebo cakat a byt bez auta 30dni cca...
Jedine co ma na rychlo napada,ci su pritiahnute pre tej tehlici,alebo ci su pruziny na svojich miestach....
ratzinger: pneu to asi nebudú, nemajú ani 3 roky, opotrebovanie na nich nevidno (auto používam len do práce a späť, čo je cca 40km). čo sa týka tých brzdových platničiek tak chyba by mohla byť asi aj v tom, chlapík vravel že ich už máme silne opotebované a že máme čo najrýchlejšie riešiť ich výmenu vrátane kotúčov.
acer: je to Chevrolet Lacetti 2005, nové tlmiče tam dával myslím značky Monroe.
taktiež po výmene tlmičov sa mi zdá že volant reaguje nejako ináč, neviem to presne popísať, je to akoby sa zmenila jeho citlivosť.
acer: je to Chevrolet Lacetti 2005, nové tlmiče tam dával myslím značky Monroe.
taktiež po výmene tlmičov sa mi zdá že volant reaguje nejako ináč, neviem to presne popísať, je to akoby sa zmenila jeho citlivosť.
Ak by to boli brzdy tak by auto vibrovalo pri brzdeny... ale ked mu auto vibruje od vymeny tlmicov tak chybu by som hladal tam...
Skus sa pozriet ci mas dobre pritiahnute kolesa.....
Skus sa pozriet ci mas dobre pritiahnute kolesa.....
kolesá by mali byť pritiahnuté dobre (doťahoval som ich potom sám), ale ešte to checknem...
-
RATZINGER666
Darca
platne a kotuce sa prejavia iba pri brzdeni, to je jasne... skusil by som este poslednu moznost - znova nahodit kolesa, pozriet, ci su dobre osadene... potom sa pustit do tych tlmicov...
auto sa moze stat mierne citlivejsie pri pouziti novych tlmicov, ako nove su po prve tuhsie a po druhe nevybehane... avsak to moze byt prave aj znamka vadnej geometrie... ide auto pekne za volantom? nepresada riadenie? netaha ta do strany?
auto sa moze stat mierne citlivejsie pri pouziti novych tlmicov, ako nove su po prve tuhsie a po druhe nevybehane... avsak to moze byt prave aj znamka vadnej geometrie... ide auto pekne za volantom? nepresada riadenie? netaha ta do strany?
toto "iné" chovanie auta po otočení volantu nedokážem celkom popísať... po cca 2 rokoch šoférovania cítim, že auto teraz reaguje ináč. ako by som musel teraz viac točiť volantom... do strany ma neťahá, už som to pozoroval na dlhých rovných úsekoch a nebadal som že by sa to dialo.
a čo presne znamená "nepresadá riadenie"?
a čo presne znamená "nepresadá riadenie"?
-
RATZINGER666
Darca
ze ides v zakrute, mas do urcitej miery vytoceny volant a ako prechadzas zakrutou, zrazu Ta "potiahne" este kusok viac, ako keby si trhol volantom viac do zakruty ako ked Ti odchadzaju stabilizatory... moze to byt znamkou prilisnej rozbiehavosti kolies, cize geometria... cim by sa cisto teoreticky dal vysvetlit ten jav, ze musis viac tocit volantom.. ale to by bolo podla mna absolutne nebadatelne...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
... v nizsich rychlostiach nic ? ani pri brzdeni, rozbiehani, v zakrutach nodskakuje auto zo stopy ? ... ak nie,tak to vemi prvdepodobne nieje tlmicom samotnym, ale niecim co bolo pri montazi sku**** - moze to byz geometria, aj ked ta by sa nemusela pri sppravnej montazi pohnut 
Nordkapp a co pri vymene tlmica mozes este s.....t,??
samotny tlmic drzi na max 5 srubach
Nech to ide reklamovat..da sa na zdvihak a uvidi co tam je
Nech to ide reklamovat..da sa na zdvihak a uvidi co tam je
-
RATZINGER666
Darca
ja by som si tiez na tu geometriu nestavil, to by musel robit vylozene nejaky diletant... ak je to vada vymeny, tak podla mna je vadny tlmic alebo odflaknuta montaz... ak nie je, tak je zle uchytene kolo...
Zeby mechanikovy vypadli vymedzovacie podlozky z kolies,???? To si musel vsimnut ked nahadzoval koleso hore ze mu to nesedi presne na dierach....