Centralizacia obsahu bocnych ramcekov HTML
-
Holubar
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Cize ak dobre rozumiem, pokazde, ak budem chciet pridat novu stranku s nejakym obsahom dopisem do do scriptu v index.php jeden riadok case s nazvom prip. adresou daneho suboru.
No zaujima ma, co spravi ten script, ked niekto proste pride na moju stranku. V priestore s obsahom totizto je iba ten skript a nic ine. Obsah uvodnej stranky hodim do suboru uvod.php, lenze ak niekto vytuka www.mojastranka.sk tak tam nebude sam davt php?pageId=uvod...
Co tam potom vlozi ten script, resp. ako docielit, aby sa zobrazil obsah suboru uvod.php?
No zaujima ma, co spravi ten script, ked niekto proste pride na moju stranku. V priestore s obsahom totizto je iba ten skript a nic ine. Obsah uvodnej stranky hodim do suboru uvod.php, lenze ak niekto vytuka www.mojastranka.sk tak tam nebude sam davt php?pageId=uvod...
Co tam potom vlozi ten script, resp. ako docielit, aby sa zobrazil obsah suboru uvod.php?
Das pred to podmienku napr.:
Kód: Vybrať všetko
if(IsSet($_GET['pageID'])) {
switch...
} else
include (ten index,uvod...)-
Gepid
Medium Professional
Chceš povedať, že keď mám súbor v HTML a len tak tak praskem <?php, ?> tak to vypíše výsledok kódu?eMPiko napísal: Osobne som zvyknuty pouzivat subory .php ale aj tam mozes mat ciste HTML. Ak sa tam vyskytne PHP script proste ho oddelis pomocou <?php a ?>.
Nie. WebSupport to má aj celkom pekne zabezpečné, ale nejaký free hosting (ic.cz) to tak mať nebude. Otvor si www.gepid.sk/hojko.html
A tu je kód
<title>bla</title>
<p>Nieco z HTML </p>
<?php
echo "a test php?";
?>
-
Holubar
Darca
ja som to skor pochopil tak, ze radsej pomenovat vsetko .php aj ked tam je iba html a v pripade, ze tam ma byt aj script, tak ho nezabudnut oddelit platnymi tagmi.
Na nete som nasiel este tento script:
V podstate ten robi, to co by som chcel, ale pozera sa len do priecinku pages a ja chcem aby kontroloval existenciu suboru v celej strukture priecinkov. php syntax mi je zatial uplne cudzia, no funkcie ako if poznam z prostredia matlabu, takze zhruba viem o co sa jedna. No pisat sa este neodvazim
Na nete som nasiel este tento script:
<?php
if (isset($_GET['pg']) && $_GET['pg'] != "") {
$pg = $_GET['pg'];
if (file_exists('pages/'.$pg.'.php')) {
@include ('pages/'.$pg.'.php');
} elseif (!file_exists('pages/'.$pg.'.php')) {
echo 'Page you are requesting doesn´t exist';
}
} else {
@include ('pages/home.php');
}
?>Pozri si este raz ten moj script, je tam este aj:Holubar napísal:Cize ak dobre rozumiem, pokazde, ak budem chciet pridat novu stranku s nejakym obsahom dopisem do do scriptu v index.php jeden riadok case s nazvom prip. adresou daneho suboru.
default: include_once("titulka.php"); break;
To zabezbeci ze ked nie je zadana hodnota, alebo ak dana hodnota nie je uvedena v tomto switchi, tak sa nacita titulka.php
Hovoril som o HTML, samozrejme ze PHP treba mat v .php apod.Gepid napísal:Chceš povedať, že keď mám súbor v HTML a len tak tak praskem <?php, ?> tak to vypíše výsledok kódu?
To co tam mas funguje trochu inak, resp. ti to nacita hocjaky PHP subor ktory mas v adresari. To by mohlo byt trocha nevyhodne, ked nechces niektore casti stranky "ukazovat" vsetkym, pripadne ak by si chcel odkazovat na dokumenty s inou priponou.Holubar napísal:kod
-
Holubar
Darca
A da sa v tvojom kode rozlisit, ci nie je zadana hodnota alebo dana stranka neexistuje (odkaz je neplatny?)
Pri vadnom odkaze by som totizto rad pouzil specialnu stranku, ktora by na to upozornovala, pripadne by dala instrukcie pre upozornenie administratora...nieco ako toto
http://www.cssplay.co.uk/err/error404.html
Pri vadnom odkaze by som totizto rad pouzil specialnu stranku, ktora by na to upozornovala, pripadne by dala instrukcie pre upozornenie administratora...nieco ako toto
http://www.cssplay.co.uk/err/error404.html
Ved som ti to tu pisal
if(IsSet($_GET['pageID'])) {
switch...
case ...
case ...
case ...
default: 404.html
} else
include (ten index,uvod...)Aha, uz chapem, pardon. Snacker ma pravdu, tu mas ten jeho kod trochu upraveny, aby si ho tam rovno mohol capnut.
if(isset($_GET['pageId'])) {
switch ($_GET['pageId']) {
case "titulka": include_once("titulka.php"); break;
case "archiv": include_once("archiv.php"); break;
case "kontakt": include_once("kontakt.php"); break;
default: include_once("404.php"); break;
}
} else {
include_once("titulka.php");
}