Cestná cyklistika (profesionálna) + Tour de France
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Cestná cyklistika (profesionálna)
Tiez som zvedavy na porteho, zatial sa mu vzdy prihodil na GT nejaky mega zly den kde nakupil kopu minut a posunul sa vzad. palce drzim contadorovi a myslim ze aj vyhra.
-
t0m4s3
Admin
Kto cital Hamiltonov Tajny zavod neostane prekvapeny 
Malé dávky dopingu můžou podle experimentu projít bez trestu
http://www.sport.cz/ostatni/ostatni/cla ... l#hp-artcl
Malé dávky dopingu můžou podle experimentu projít bez trestu
http://www.sport.cz/ostatni/ostatni/cla ... l#hp-artcl
-
hojko
Site Admin
Krasne. Takze bio pas na ktory sa tak bojovnici proti dopingu spoliehali, ktoreho vyvoj stal nemale peniaze je vlastne k nicomu. Rocne sa na boj proti dopingu vyhodi 300 milionov dolarov a ked citam, tak je to mozno aj zbytocne, pretoze ak sa davkuju taketo malicke davky, tak to neodhalia zrejme ziadne testy. Napokon aj Kreuziger mal nezhody v biologickom pase, ale vysiel z toho este celkom dobre, podobne ako Henao. Taky Pellizotti, aj ked mu nic nedokazali, tak si postal 2 roky.
3x druhe miesto a teraz Sagan vyhral. Nenormalne rakety v nohach, Ossa dobehol ako keby isiel na kolobezke, krasa.
Konečne.. tie druhé a štvrté miesta sú pre neho akosi súdené alebo čo.. 
-
t0m4s3
Admin
Zda sa, ze ma konecne formu, v 2. etape bol v priamom suboji za Cavendishom len par desiatok centimetrov. Dnes to bolo tusim mierne do kopca, resp. technicky dojazd (zakruta 300m pred cielom) a uplne s prehladom to dal.
//autoeditácia príspevku (16 Máj 2015, 8:19)
Sagan ako pan casovku v Kalifornii!
//autoeditácia príspevku (16 Máj 2015, 8:19)
Sagan ako pan casovku v Kalifornii!
Zda sa, ze sa Sagan sa konecne chytil a nasiel stratenu formu. Aj druhe miesta a tretie miesto su pekne, ale dve prve a momentalne zlty dres je este lepsie. Snad mu prida aj na sebavedomi. S Coontadorom to ako teraz vyzera na Gire, lebo som videl ako spadol, potom ako mal ruku obviazanu a kedze som bol prec, tak som uz viac toho nezachytil. Hm?
Zevraj vyklbene rameno
-
t0m4s3
Admin
Som zvedavy dnes v cielovom kopci ci to Contador prezije s tym jeho "stojacim" stylom v kopcoch.
//autoeditácia príspevku (17 Máj 2015, 21:07)
Sagan o 2cm vitazom Tour of California. Necakal som teda taketo nervy v poslednej etape
//autoeditácia príspevku (17 Máj 2015, 21:07)
Sagan o 2cm vitazom Tour of California. Necakal som teda taketo nervy v poslednej etape
Konecne sa aj na Sagana usmialo šťastie a po mnohých tesných prehrách dokázal o milimetre získať žltý dres. Dúfajme že pravá forma príde ešte len na TDF
Zelené tričko mu nevyšlo, tak vzal žlté.. to asi nikto nečakal.. super! 
-
hojko
Site Admin
Nieco som zachytil, ze Tinkoff vyhlasil, ze bude musiet prehodnotit Saganov kontrakt a znizit mu plat za zle vysledky pocas jarnych sutazi. Zaroven povedal, ze cyklistika nie je biznis, ze je to jeho hracka.
//autoeditácia príspevku (19 Máj 2015, 23:50)
Porte dostal defekt, na to nevahal jeho australsky krajan Clarke z timu Orica zastavit a prehodit mu svoje predne koleso. Porte vsak po zavode dostal penalizaciu 2 minuty za to, lebo sa previnil proti pravidlam, pretoze prijal pomoc od ineho timu. Trochu zvlastne pravidlo, ktore v pripade Porteho asi vyrazne zamiesalo kartami a zda sa, ze pomysliet na vitazstvo na Gire moze akurat tak zabudnut.
A tu clanok o Saganovi a znizeni platu: http://sport.sme.sk/c/7811796/sagan-dos ... -plat.html
//autoeditácia príspevku (19 Máj 2015, 23:50)
Porte dostal defekt, na to nevahal jeho australsky krajan Clarke z timu Orica zastavit a prehodit mu svoje predne koleso. Porte vsak po zavode dostal penalizaciu 2 minuty za to, lebo sa previnil proti pravidlam, pretoze prijal pomoc od ineho timu. Trochu zvlastne pravidlo, ktore v pripade Porteho asi vyrazne zamiesalo kartami a zda sa, ze pomysliet na vitazstvo na Gire moze akurat tak zabudnut.
A tu clanok o Saganovi a znizeni platu: http://sport.sme.sk/c/7811796/sagan-dos ... -plat.html
Práveže za niečo takéto by mali dostať bonus za fair play.. hmm.. zvláštne pravidlo.
Hojko: Skoda, ze Slovaci nedali do toho clanku najzaujimavejsiu vetu co Tinkov povedal po Californii.
Ten ma sport pomyleny s podnikanimI’ll tell you, if we win the Giro, the Tour and the Vuelta, I’d believe that it’s still not enough for a team with a budget like ours.
-
t0m4s3
Admin
Co to ma spolocne s podnikanim? Vitazstvo na GT ani zdaleka nepokryje naklady s tym spojene.
no to si myslim aj ja, lenze tie Tinkovove vyhlasenia zneju akokeby museli vyhrat vsetko co sa da (a nestacia mu ani GTs) inak bude stratovy
-
t0m4s3
Admin
Myslim si ze, on to nemyslel z hladiska financii. On to myslel tak, ze s rozpoctom akym disponuju (rozumej kvalitou jazdcov a zazemim) by mali vyhrat vsetky 3 GT a este nieco navyse.
-
hojko
Site Admin
Asi tak ako t0m4s3 pise. Za vitazstvo na Tour de France sa dava premia 450 000 eur, ta je napokon vyplatena aj tak este niekedy o pol roka po skonceni zavodu. Za vitazstvo v etape bolo vari 8000 eur, potom tam boli premie aj za muzstvo. V lepsom pripade muzstvo nazbiera na TdF mozno 150 tisic za dake etapy, casovku, horske premie, rychlostne premie + vitazstvo na samotnej TdF. To je teda 600 tisic v lepsom pripade. Ked sa z toho vezmu dane a rozdeli sa to, pretoze tieto peniaze sa udaje delia medzi cely tim, tak to mas 9 jazdcov, mechanici, lekari, fyzioterapeuti, maseri, vodici a neviem co vsetko, odhadom mozno 25 ludi. To je bez zdanenia 24 tisic na hlavu. Aj keby si vsetko vzal Tinkov, aj tak nepokryje naklady. Dolezitym prijom je reklama a vysielacie prava na Pro Tour zavodoch, ale velka cast penazi konci aj tak v rukach organizatorov a do timov sa az tolko nedostane: http://inrng.com/2014/01/problem-revenue-sharing/ Ved ked bol Tinkoff Saxo na jesen na sustredeni v Afrike na Kilimandzare, tak tam bolo vsetkych 80 clenov timu a stalo to 200 tisic eur, aspon tak pisal cyclingnews.com.
Tak potom mu uz vobec nechapem, ked mu nejde o peniaze a tak ci tak bude stratovy, preco chce Saganovy znizit plat?
-
t0m4s3
Admin
Aby bol stratovy o cosi menej? Ak je pravda to co suska v kuloaroch a Sagan ma naozaj okolo 4 mil. EUR tak znizenie o 1-2mil. EUR nie je uplne zanedbatelna ciastka tymoveho rozpoctu. Mozes to napr. rozdat ako bonusy za vysledky pre ostatnych jazdcov (vratane Sagana samotneho). Aj tak su to vsetko iba spekulacie a dohady a vieme o tom vsetci velke hovno.