Cestovanie (trip) po USA

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Cestovanie (trip) po USA

Príspevok od používateľa beardie »

orbitz.com
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Zatiaľ len čisto hypoteticky, keďže v mojej prací si plánovať dovolenku na tak dlho, a tak dopredu je ťažké.

Ak by to ale vyšlo, tak by sme chceli s priateľkou na cca 20-30 dni (niekedy v októbri/novembri/decembri) navštíviť Floridu. Nemám zatiaľ žiadne konkrétny planý, ale premýšľam nájsť niečo cez AirBnB s kuchyňou v okolí Miami a požičať si na celú dobu auto. Ak bude sezóna, chcel by som navštíviť aj Tampu a skočiť na zápas NHL.
Máte niekto s podobným "mini tripom" skúsenosti? Nejaké tipy, načo si dať pozor atď..
Napríklad na prenájom auta som našiel zaujímavú appku Turo. Príde mi to, ako AirBnB medzi autami. Ma s tým niekto nejaké skúsenosti? Ceny sú tam o dosť nižšie, ako pri klasických požičovniach typu Hertz, Enterprise...

Ďalej ma zaujíma aké sú približne ceny stravovania na mesiac na Floride/Miami? Aké sú ceny potravin a ceny v reštauráciach? Predpokladám, že to bude niečo porovnateľne z Nemeckom, možno aj trochu vyššie.
Čo platenie? Je lepšie pri sebe držať hotovosť, alebo si vystačím napríklad aj s Revolutkou?
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

20-30 dní?

Nudiť by ste sa nemali keby ostanete celý čas na Floride, ale ja osobne by som chcel vidieť viac.

Čo sa týka peňazí. Mal som cash 500 dolárov a potom som si ešte vyberal raz 500. Inak som platil kreditkou (LA,LV,SF), kde sa dalo. Tuším že debetkou sa nedalo platiť všade. Dobre na to myslieť.
beardie
Redeemer
Redeemer

ak tam pojdete na 3+ tyzdne, tak urcite doporucim nebyt len v Miami, Florida toho vie ponuknut ovela viac

na Miami ako mesto by som vyclenil tak 4-5 dni max, plus k tomu:
- day-trip po Everglades skontrolovat aligatory
- day-trip na Key West

urcite treba ist pozriet do Kennedyho vesmirneho strediska (1 den), zabavi aj ludi, ktori sa v technike nevyzivaju, maju to spravene naozaj uzasne

ak vas to zaujima, tak navstivit nejake zabavne parky, bud Disneyworld alebo Universal Studios pri Orlande

vyletna lod je tiez zaujimava moznost ako prezit 5+ dni mimo a spoznat ine zakutia tej casti sveta: vyletne-lode-karibik-t195178.html
lukas9206
Addict
Addict

fildinko napísal: 13 jún 2022, 12:59 20-30 dní?

Nudiť by ste sa nemali keby ostanete celý čas na Floride, ale ja osobne by som chcel vidieť viac.

Čo sa týka peňazí. Mal som cash 500 dolárov a potom som si ešte vyberal raz 500. Inak som platil kreditkou (LA,LV,SF), kde sa dalo. Tuším že debetkou sa nedalo platiť všade. Dobre na to myslieť.
To je jasne, ale snáď to nebude posledný krát kedy prídem do USA.

S tou kreditkou to je dobrý point. Tá by sa aj kvôli zálohám napríklad za auto mohla zisť.
beardie napísal: 13 jún 2022, 13:06 ak tam pojdete na 3+ tyzdne, tak urcite doporucim nebyt len v Miami, Florida toho vie ponuknut ovela viac

na Miami ako mesto by som vyclenil tak 4-5 dni max, plus k tomu:
- day-trip po Everglades skontrolovat aligatory
- day-trip na Key West

urcite treba ist pozriet do Kennedyho vesmirneho strediska (1 den), zabavi aj ludi, ktori sa v technike nevyzivaju, maju to spravene naozaj uzasne

ak vas to zaujima, tak navstivit nejake zabavne parky, bud Disneyworld alebo Universal Studios pri Orlande

vyletna lod je tiez zaujimava moznost ako prezit 5+ dni mimo a spoznat ine zakutia tej casti sveta: vyletne-lode-karibik-t195178.html
Key West a Kennedyho stredisko mám v pláne. Zábavne parky sú tiež zaujímavý nápad, aspoň jeden by sme určite navštívili.

V budúcnosti by som chcel výlet do USA poňať viac spoznávaco. Ale ten to rok sa mi nechce veľmi plánovať, chcem sa len dobre najesť, požičať si kabrio a vyložiť si nohy niekde na plaži :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Ved áno, treba si aj odpočinúť, to súhlasím

Len v tom prípade neni dobre byt ubytovaný v Miami, lebo je drahé
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

caute, trochu to tu ozivim.

planujeme v maji trip do new yorku. prave vyplnujem ziadost ESTA a som sa zasekol na tejto otazke:
Cestovali ste po 1. marci 2011 na Kubu, do Iránu, Iraku, Líbye, Severná Kórea, Somálska, Sudánu, Sýrie alebo Jemenu alebo ste tam boli?
my sme boli v roku 2012 na kube.
V tomto prípade Vám neodporúčame žiadosť podávať. S výnimkou Kuby (kontaktujte nás) schvaľovací proces bude trvať niekoľko týždňov s neistým výsledkom, ku žiadosti bude potrebné doložiť všetky relevantné podklady. Odporúčame priamo sa obrátiť na najbližší zastupiteľský úrad USA a požiadať si o štandardné víza. V prípade, že sa rozhodnete v žiadosti pokračovať, beriete tieto informácie na vedomie a zaväzujete sa s nami spolupracovať pri poskytnutí potrebných dokladov.
pisu tam s vynimkou kuby. mam teda normalne odoslat ziadost? s tym ze to budem riesit nejak dodatocne? (som myslel ze zavolam na velvyslanectvo ale ani ich stranku neviem poriadne otvorit)
predpokladam ze nepravdivo odpovedat Nie je asi velke riziko, ze?
beardie
Redeemer
Redeemer

vypis to pravdivo, neviem ale, ci je tam potom moznost napisat, ze si bol prave na Kube ako turista
viem, ze sa to potom riesi cez ambasadu osobne
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

uz som to asi vyriesil. ja som tu ziadost vyplnal na nejakej random stranke. az na konci (kde mi bolo znova povedane ze mi to asi zamietnu a nevratia peniaze) som sa docital ze existuju aj ine stranky kde sa to da vyplnit a dokonca je aj oficialna stranka.
tam som to vyplnil, za prve tam bola moznost napisat konkretnu krajinu a cas kedy som tam bol a za druhe v FAQ bolo ze kuba je problem az po 2021.
no a za tretie za tu ziadost chceli 21 dolarov, oproti tej povodnej slovenskej kde chceli 70 eur :D
beardie
Redeemer
Redeemer

aj som si podla toho vysvetlenia myslel, ze si to nevyplnal na ofiko stranke, ale som rad, ze sa podarilo
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no este ze sami seba odporucili ich nepouzivat :D
klasicky slovensky biznis zalozeny na tom ze za teba vyplnia formular a vypytaju si 50 eur za to... predpokladam ze keby tu ziadost cez nich podam tak ju ani neposielaju, rovno mi odpisu ze bola zamietnuta lebo som bol na kube a miesto 50 eur zarobili 70 eur...

inak ziadost uz bola schvalena...
lukas9206
Addict
Addict

Inak daj potom vedieť ako to tam dopadlo. Máš niečo konkrétne čo tam ideš pozrieť alebo len tak na slepo?

Už dlhšie pozerám, že to letí do NY priamo z Berlína za celkom lacný peniaz a tiež už o tom dosť dlho premýšľam.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ideme s manzelkou na par dni len tak uzivat atmosferu. niektore klasiky chceme isto vidiet, central park, muzea ci nejaku menej vychytenu show na broadway.
90% budeme asi na manhattane, keby tam ideme na dlhsie tak pojdeme aj dalej ale mam pocit ze za necely tyzden bude stale co objavovat, mozno tak conney island pojdeme pozriet.
beardie
Redeemer
Redeemer

v NYC som bol uz 4x a este stale je co pozerat, viac veci som nestihol, tam je co robit aj tyzden
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Mne zase nejako NYC nesadlo (bol som 2x) ale veci co urcite odporucam:
1. Ground zero
2. Central park (odporucam prenajat si bicykel, je to dost velke miesto)
3. Liberty island (asi najvacsie cliche ale ma to svoje caro)
beardie
Redeemer
Redeemer

hlavne doporucim uz teraz bookovat Sochu slobody, najlepsie az do koruny, ak su este volne listky a pustaju tam, pocet vstupov je silne limitovany
Fglx
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fglx »

Tiez mam v umysle precestovat v pomerne blizkej buducnosti US. Resp. prejst cely kontinent zhora dole; od Aliasky po juznu Argentinu – na bicykli. Vacsinou wildcamping.
Je to zatial len v oblasti „idea", s tym, ze do 5-10 rokov by som to chcel cele realizovat.
Taky moj top-tier sen. :)
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Prečo nie NY-LA ?
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Fglx napísal: 02 okt 2024, 9:13 Resp. prejst cely kontinent zhora dole; od Aliasky po juznu Argentinu – na bicykli. Vacsinou wildcamping.
Tak to už hej, niečo na štýl Iohan Gueorguiev? On to šiel na fatbiku od severu Aliasky alebo Kanady az po juh Argentiny tusim po Patagoniu, ale pre coronu to cele nedokoncil, a sadly aj uplne, udajne pre zdravotne nasledky po jednom s vystupov na Andske tisicovky. Jeden z najlepsich kontentov ake som kedy na yt videl. Ale co tam podaval za vykony, tak to uz je ako extrem, ci v mraze alebo prostredim akym isiel.

Z toho co som pozeral, tak juh tej Argentiny je taky celkom nepriechodny, ze tam je pomali lepsie ist na kajaku ako na bicykli.
Fglx
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fglx »

Ano, nebohy Iohan je ciastocne moja inspiracia:)
(on bohuzial spachal samovrazdu, kvoli dlhotrvajucim problemom so spankovym apnoe, ktore zhorsili depresie pocas covidu)
Ide to teraz jeden dasli typek na YT, tiez sa inspiroval Iohanom, tak uvidim ako zvladne spodok. Ja by som rad bez kanoe:) Ale ako pisem, je to zatial len na urovni blaznivej idei, cize este vobec nie iste.. ale snad k tomu dospejem :)
Napísať odpoveď