chce odísť

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
damiamarl
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

chce odísť

Príspevok od používateľa damiamarl »

Zdravím, som študent na vš a našiel som si na internáte dievča, ktoré mi osobnostne veľmi sedí a sme super dvojka..kvoli nej som dokonca prestal fajčiť. No moj problem je taky: Sme spolu, lúbime sa, no ona na túto školu prišla preto, lebo ju nezobrali na inú, čo je jej veľký sen. To bolo práve to, čo nechcela, sa na niekoho naviazať. Niekedy v júny robí prijímačky a ak ju zoberú, odíde. Nechcem ju presviedčať, nechcem jej v tomto radiť, na tú školu chcela ísť už od detstva.

Prosím, ak viete, poradte. Dajte nejaké typy, ako ju prehovorím aby ostala. Jediné, čo mi z toho vyplýva je len sa modliť, aby ju tam nezobrali. Ale má takmer rok na prípravu na prímačky ... :?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: chce odísť

Príspevok od používateľa Grim »

...poradil by som ti počkať na výsledok...nechceš ju presviedčať, ale chceš od nás rady, ako ju prehovoriť...ak sa tam dostane, nechaj ju ísť, pre jej dobro...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

dobra skola jej do zivota da viac ako studentska laska
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ako dlho spolu chodíte? Ako ďaleko budete od seba, ak sa na tú školu dostane? Ako ďaleko od seba máte svoje domovy?

Predpokladám, že ste sa do seba zaľúbili len teraz pár týždňov dozadu tento semester (ak by ste sa zaľúbili už minulý rok, určite by prijímačky skúšala už teraz v júni a nie budúci rok). Za pár týždňov nemôžeš dokonale odhadnúť svojho partnera, čo ak po čase ošiaľ zamilovanosti opadne a zistíte, že si vôbec nepasujete? Ona by bola blázon, ak by kvôli niečomu takému nešla na svoju vysnívanú školu, ktorá jej môže priniesť väčšie šťastie a úspech v živote.

Máte čas do júna, čo je ešte strašne dlhá doba, za tých 8-9 mesiacov sa môže ešte veľa toho udiať. Možno sa aj ona do Teba poriadne zabuchne a už nebude chcieť ísť na druhú školu. Môžete sa spolu porozprávať, že ako si predstavuje, čo bude s Vami, až ju príjmu na druhú školu.
damiamarl
Light Professional
Light Professional

Diky za rady! Tiež kvoli jednému ošialu, ktorý zrovna dlho netrvá, nechcem jej plány a jej vysnenú cestu za vzdelaním prerušiť. Čo sa týka vzdialenosti, škol a našich domovov, je absolutne nereálne aby sme sa čo i len cez víkend mohli stretávať, nejde to.
Len za to ma to tak mrzí a chcem to vyriešiť, pretože ja som išiel na školu, kde som v podstate sám a všade sám aj chodím, vzhľadom na to, že všetci spolužiaci sp domáci. Väčšinu času, ked som s niekym, tak som snou. Odkedy sme spolu, nechodíme sa s partiou opíjať ani nič podobné, proste sme spolu a je nám dobre. Keby som rozmýšlal za seba, chcel by som aby zostala, ale vzhľadom na to, ako moc chce ísť na tú školu jej nedokážem v tom brániť...
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

No, bude to pre teba ťažké (pre každého zaľúbeného by bolo) ale musíš ju nechať ísť. Ak môžeš, tak jej s prípravou na prijímačky pomôž, časom sa to spraví a ty budeš mať dobrý pocit z toho, že si jej pomohol dostať sa tam, kam chcela ;)
Čas rany zahojí. A možno si k sebe nájdete cestu aj tak.
vonjose
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vonjose »

Nechceš ju presviedčať ale chceš ju prehovoriť? Človeče, rozhodni sa.
Neporadím ti ako ju presvedčiť, ale poradím ti čo robiť: Nič nie je večné, využi čas ktorý máš čo najlepšie. Užívaj si slasti, ktoré ti tento vzťah prináša a radšej sa nezamýšľaj nad koncom. Keď príde ten čas a ona sa potom rozhodne odísť, tak by si nemal byť egoista a mal by si ju nechať ísť.
DarkNation
Expert
Expert

Príspevok od používateľa DarkNation »

Sprav hystericku scenu, vyhrazaj sa jej ze pokial odide tak sa zabijes alebo minimalne sa zmrzačiš, proste niečo na ten štyl. A teraz uplne vazne, celkom nechapem aku radu od nas ocakavas, dievca sa musi same rozhodnut co je jej prednejsie, ci ty alebo jej vysnivana vysoka. Ty jedine co mozes spravit je ze si v hlave utriedis koho v skutocnosti milujes, ci seba alebo ju, pretoze z toho ako si to napisal, resp. co si napisal mam pocit ze pravdiva je skôr ta prva varianta. Pretoze keby ti na nej naozaj zalezi, tak by ti myslienky typu nech nespravi prijimacky ani nezisli na um.
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

damiamarl napísal:Dajte nejaké typy, ako ju prehovorím aby ostala.
ja sa cudujem ze tu este nezaznela nasledovna rada:

nabuchaj ju :aasmile23:
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Riešiš úplné sprostosti vzdialené skoro rok ďaleko :wink: . Vieš, čo všetko sa môže dovtedy stať? To sa nedá ani predstaviť, milióny scenárov... Koniec koncov ani nemusíte byť spolu dovtedy.

Pozri, ja mám za to, že ak je to láska, tak vydrží. Ak ju máš rád pustíš ju a ak ťa má rada aj ona, budete spolu stále. Je jedno či 10m alebo 300km vzdialený. Nebudete sa vídať tak často, to je pravda, no to nie je dôvod na rozpad vzťahu, kde sa dvaja ľúbia, však. Skôr mám pocit, že máš strach z toho, že zmizne preč a už to nebude také ako doteraz. Budete sa vidieť raz za uhorský rok, bude ti chýbať spoločný čas s ňou a zapicháš si tak raz do mesiaca :D . Chápem to, rovnako by ma to sralo, no čo narobíš? Máš tri možnosti, prvá je že ju pustíš. Druhá je, že sa rozídete a tretia je, že ju ukecáš, aby zostala. Možné to je, no zabiješ jej sen, v tom lepšom prípade jej nájdeš nejakú zaujímavú alternatívu. Na tvojom mieste, by som však zatiaľ kašlal na to a nechal to plynúť. Je to relatívne ďaleko a zbytočne si budeš kaziť vzťah tým, že budeš pozerať mega ďaleko za obzor a riešiť niečo, čo reálne ešte ani neexistuje.
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

Prečo by sa ona mala vzdať svojej vysnenej školy. Tak zapracuj na sebe, choď na tie prijímačky tiež a choď s ňou do novej školy.

Edit: Energy00: Samozrejme je to pritiahnuté za vlasy, ale chcel som mu len ukázať, že sa na to pozerá dosť sebecky a že keď chce byť s ňou, mal by niečo obetovať hlavne on....
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Thovt, najprv som myslel, že tvoja rada je proste hlúposť, ale naskytá sa tu otázka pre autora:
Bol by si ochotný nechať svoju školu a ísť spolu s ňou na tú jej ?
Interman
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Interman »

Do juna je este casu dost - daj tomu cas a hlavne si to urovnaj v hlave ;) Ktovie, co bude dovtedy...
damiamarl
Light Professional
Light Professional

dakujem za odpovede...aj tym čo ma chytaju za slova.
Moje stanovisko bolo od začiatku jasné. Nikto z nás dvoch nevie do budúcnosti nič garantovať a kludne sa môžeme rozísť v priebehu tohto roku. Teda stať sa môže čokoľvek. Kedže ju mám rád, nedokážem jej ako ambicióznemu typu, kaziť jej plány do budúcnosti a taktiež je to takto správne. Ja sa plne sústredím na čas, ktorý máme ešte pred sebou a taktiež sa jej to snažím vysvetliť, kedže má obavy z toho, že sa môže ešte viac namotať.

Dakujem za odpovede a myslím si, že to už nie je potrebné dalej riešiť, kedže všetko podstatné je si myslím jasne.
DarkNation
Expert
Expert

Príspevok od používateľa DarkNation »

2 dni dozadu si ju chcel presviedcat aby ostala a zrazu si strasne nad vecou, zeby boli chlapci nadomnou az taki presvedcivi?
damiamarl
Light Professional
Light Professional

prečo? uvedomil som si niektore veci, taktiež niekto z vas mi to tu aj pripomenul čo je najlepšie robiť dalej. Nie žeby boli presvedčivi ale napisali všetci v podstate to iste, čo si myslím aj ja a viac rovnakych pohladov mi utvrdzuje ten moj a nejde nepredpokladat, žeby toto nebolo to najspravnejšie riešenie:)
Milsa
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Milsa »

Veru, pomôž jej s prijímačkami. Neodhováraj ju. Za ten rok, čo spolu budete, bude vám dobre a o to lahšie si budete po jej odchode hľadať cestu k sebe. Keď sa chce, tak sa dá. V najhoršom prípade pre ňu budeš ten, kto jej pomohol k tomu, aby sa jej splnil sem. V každom prípade, ak jej pomôžeš, vráti sa ti to. Mne sa tiež už dosť vecí vrátilo, či už dobrých alebo zlých, takže viem o čom hovorím.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

pozri sa na to ako do zrkadla: bol by si ty stastny, keby sa postavila zenska medzi teba a tvoje sny?
takze ak ju mas rad, tak je fakt pomoz sa na tie prijmacky pripravit. mal by si byt spokojnejsi ked ju uvidis stastnu ako potom dalsie 4 roky pozorovat aka je nestastna z toho, ze je na skole, na ktorej byt nechce a nemoze sa realizovat
damiamarl
Light Professional
Light Professional

dakujem za veľmi pútajuce odpovede:)
jackb: či by som nejakej žene dovolil sa postaviť medzi mna a moje plany? ja to vnimam ako čeliť pocitu a realite súčastne. Taktiež si myslim, že jednou vš sa samotné študium nekončí. Poznam hrozne veľa prikladou, čo študuju dodnes a mať nebodaj 2 vysoké školy, nie je už dneska až také nezvyčajné. Pokial to bude vychadzať vzhladom na moj časovy horizont, s tými otazkami na prijímačky jej môžem pomôcť, aj ked to nie je môj obor. Ja som človek, čo uprednostnuje realitu, pred nejakymi chvilkovymi zapalmi emocií a rozhodne považujem za spravne, nech si ide za svojim bez mojho obmedzovania, ale s mojou podporou:)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

tak tak, s tym suhlasim.
dve vysoke skoly nie je nerealne, len financne narocne :) to je ale o inom
Napísať odpoveď