Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
mazete lebo zavidite 
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Mazem, lebo je to offtopic a nema tu co hladat. Toto je tema o kupe auta a nie o tom kto co kupil, ake ma auto, ale videl v televizii alebo v casopise. A neni to tema o tom, kto je vacsi a mensi saso.
Cavte chcel by som kupit auto len by som potreboval poradit v obsahu motora alebo na co mam pozerat pri kupe. Kedze som mlady sofer (24r) a byvam v Anglicku tak poistka ma vyjde dost draho. Poistenie na auta z obsahom 1.2 ma vyjde v prepocte cca 1500 eur na rok plus cestna dan cca 180 eur (spolu cca 1700€). Na auta z obsahom 1.4 ma vyjde poistenie cca 2300€ rocne plus cestna dan cca 220€ (spolu cca 2500+€). Pracujem aj ako firemny sofer a vzdy musim roznasat aj styroch ludi ktori somnou pracuju plus nejake tie firemne prislusenstvo ktore ma cca 20kg. Vacsinou cestujem po dialnici cca 160 km denne.
Kedze sa nevyznam az tak velmi do aut potreboval by som poradit ake auto a z akym obsahom motora mam hladat? Bohuzial nesiem ist nad 1.4 obsah pretoze cena poistenia pojde drasticky hore. V Anglicku to bolo vzdy komplikovane zo vsetkym okolo aut a ako sofer ktory nema 25 rokov sj lre mna ceny vysone.
Kedze sa nevyznam az tak velmi do aut potreboval by som poradit ake auto a z akym obsahom motora mam hladat? Bohuzial nesiem ist nad 1.4 obsah pretoze cena poistenia pojde drasticky hore. V Anglicku to bolo vzdy komplikovane zo vsetkym okolo aut a ako sofer ktory nema 25 rokov sj lre mna ceny vysone.
-
Fabo
Hardcore addict
Dve zakladne otazky:
-ide fakt len o objem, alebo skor o vykon?
-aky mas rozpocet?
-ide fakt len o objem, alebo skor o vykon?
-aky mas rozpocet?
Rozpocet na auto je cca 1200€ a ide aj o vykon a aj objem . Kazda z tychto veci zvysuje cenu poistenia o niekolko stoviek navyse. Chcel by som take auto aby na dialnici nehucalo a netriaslo sa na dialnici ako lietadlo pri starte kedze vzdy chodim "naplno"
Nechýba ti v tom čísle nula?
Nechyba, v Anglicku niesu auta drahe
za tuto cenu v pohode kupim 10-12 rocne auto z najazdenymi cca 100-120 tisic km, ale poistenie a cestna dan prekrocia aj cenu auta
Za tuto cenu mozem kupit:
Seat Ibiza 2004 1.2l - 1.4l Benzin
Renault Clio 2005 1.2l - 1.4l Benzin
Peugeot 206 2004 1.2l - 1.4l Benzin
Peugeot 307 2003 1.2l - 1.4l Benzin
Citroen C4 2005 1.4l Benzin
Renault Megane 2005 1.4l Benzin
Skoda Fabia 2005 1.2l FSI Benzin
VW Polo 2003 1-2l - 1.4l Benzin
Citroeny a Renaulty nechcem moc kupovat, co som sa docital a aj co ludia hovoria tak niesu velmi spokojny pretoze ich povazuju za kazove auta.
Jedine s cim by som potreboval poradit je ktore by bolo premna najlepsie na dlhe trasy po dilnici s plnou posadkou.
Za tuto cenu mozem kupit:
Citroeny a Renaulty nechcem moc kupovat, co som sa docital a aj co ludia hovoria tak niesu velmi spokojny pretoze ich povazuju za kazove auta.
Jedine s cim by som potreboval poradit je ktore by bolo premna najlepsie na dlhe trasy po dilnici s plnou posadkou.
Same staré herky, nemôžeš ešte 2 mesiace šetriť a kúpiť niečo za 3000?
Zatial mi novsie netreba kedze toto je premna len obycajne pracovne auto ktoreho sa do dvoch rokov zbavim. Samozrejme po dvoch rokoch si kupim poriadne auto z lepsim obsahom a potom nebudem mat ani drahe poistenie.
Logika ako prasa.
Potrebuješ auto na diaľnicu s plným obsadením a ty vyberáš presný opak, auto ktoré je robené ako kabelka do mesta s minimálnym výkonom.
Potrebuješ auto na diaľnicu s plným obsadením a ty vyberáš presný opak, auto ktoré je robené ako kabelka do mesta s minimálnym výkonom.
To budes vozit seba + 4 dalsich 160km denne po dialnici v hentakych plechovkach? Tipujem ze ziadne z nich nema nad 100 koni, to bude cista tragedia...
v top gear si za take peniaze kupia vzdy nejaku pecku a ty si vyberies toto 
No problem robi to ze mam len 23 rokov tak nemam s coho vyberat
kazda hlupost pridava na poistke, napriklad len obycajne pridanie parkovacich senzorov do poistky pridava dalsich cca 180 eur navyse na rok,
ahojte, nakoľko som si kúpil psa, ktorý bude onedlho nadštandardne rozmerný, zistil som, že potrebujem vymeniť svojho passata tfsi sedan za niečo s kufrom, kde ho budem vedieť voziť, s passatom som (po prvotných problémoch po kúpe) celkom spokojný ale keď už meniť auto tak za niečo komfortnejšie, väčšie a podobne, čiže požiadavky sú nasledovné:
- ročník od 2006 ( pri rovnakom aute radšej staršie s lepšou výbavou ako novšie s chudobnejšou)
- výkon minimálne 147 kw
v prípade kombi rozhodne benzín
- automat, xenony, koza/polokoza
- kombi / SUV?
- rozpočet do 15 000 €
čo som tak zbežne pozeral, tak niečo čo by vyhovovalo z kombíčiek sa zužuje na bmw e60 530i a audi a6 3,2 fsi (tento motor ale nie je moc chvaleny), lenže nájsť niečo normálne v benzíne je utópia, čiže aj napriek tomu, že nie som moc fanúšik SUV som skúsil popozerať aj tu, lenže okrem prémioviek kúpiť SUV o 6 valcom je takmer nemožné, čiže tam som zakotvil zatial pri ML 320 cdi (w164), ktoré je akutálne asi najväčší favorit...
viete niekto ešte o nejakých modeloch ktoré mi ušli a spĺňali by moje požiadavky alebo predsa zakotviť pri tom ML ?
Ďakujem za rady
- ročník od 2006 ( pri rovnakom aute radšej staršie s lepšou výbavou ako novšie s chudobnejšou)
- výkon minimálne 147 kw
- kombi / SUV?
- rozpočet do 15 000 €
čo som tak zbežne pozeral, tak niečo čo by vyhovovalo z kombíčiek sa zužuje na bmw e60 530i a audi a6 3,2 fsi (tento motor ale nie je moc chvaleny), lenže nájsť niečo normálne v benzíne je utópia, čiže aj napriek tomu, že nie som moc fanúšik SUV som skúsil popozerať aj tu, lenže okrem prémioviek kúpiť SUV o 6 valcom je takmer nemožné, čiže tam som zakotvil zatial pri ML 320 cdi (w164), ktoré je akutálne asi najväčší favorit...
viete niekto ešte o nejakých modeloch ktoré mi ušli a spĺňali by moje požiadavky alebo predsa zakotviť pri tom ML ?
Ďakujem za rady
Nie náhodou naopak? Parkovacie senzory ti neznížia poistku? V tomto by som videl väčšiu logiku, veď znižujú pravdepodobnosť poškodenia auta a iného majetku pri parkovaní.male pivo napísal:kazda hlupost pridava na poistke, napriklad len obycajne pridanie parkovacich senzorov do poistky pridava dalsich cca 180 eur navyse na rok
Nevieš nejak vybabrať s tým systémom? Napr. že auto napíšeš na niekoho staršieho, kto bude mať nižšiu poistku a podobne? Pretože to, čo si tu hádzal, sú naozaj kabelky do mesta. Pohodlnú jazdu čakaj tak do rýchlosti 90km/h, všetky rýchlosti vyššie už budú náročnejšie. A pri predbiehaní nezabúdaj podradiť do 3ky...
Akože nič v zlom, ale 100 koňové auto neuvezie 5tich ľudí?! Bude to čistá tragédia?melonSVK napísal:To budes vozit seba + 4 dalsich 160km denne po dialnici v hentakych plechovkach? Tipujem ze ziadne z nich nema nad 100 koni, to bude cista tragedia...
Zase ďalší... jasne predsa napísal, prečo potrebuje auto s nízkym objemom...baldorex napísal:Logika ako prasa.
Ja by som sa určite rozhodoval len medzi Ibizou a Fabkou... Polo je príliš malé, vzadu budú mať problém sedieť aj dvaja chlapi... Inak by som nemal nič proti, výzorovo je Polo síce špata, ale spoľahlivosťou bude na tom dobremale pivo napísal: Za tuto cenu mozem kupit:
Za mňa najlepšia voľba bude Ibiza 1.4 a poobzeraj sa po 74 kW motore, to by bolo úplne v pohode vozítko na to, čo potrebuješ. Je aj s 55 kW motorom, ale tá bude mať o dosť horšiu dynamiku, najmä naložená. Spoľahlivosťou sú na tom Ibizy dobre, zrovnateľne s Pólom alebo Fabkou.
Uvezie, dokonca aj vytiahne 130, ale za akych podmienok. Ja mam v aute 100 koni na tonu a ked sedime v aute styria tak dynamika je uz na hrane. A to nehovorim o autach, ktore vymenoval, ktore maju v lepsom pripade 70-80 koni na tonu. Pripajanie na dialnicu bude zakazdym adrenalinovy zazitok a o obiehani ani nevravim.bindo011 napísal: Akože nič v zlom, ale 100 koňové auto neuvezie 5tich ľudí?! Bude to čistá tragédia?130 km/h musí dať také auto kedykoľvek aj s 5timi ľuďmi a prívesným vozíkom. Dynamika bude slabá, to je jasné, ale tú ani nikto neočakáva.
A hlavne, nechcem vidiet ako budu vyzerat tie cesty ked budu sediet traja vzadu v Ibize alebo Fabii. U kamarata v Ibize sme boli radi ked sme sa zmestili vzadu dvaja chlapi.
(doplnkova otazka: do Fabie I davali v UK motory FSI? nie je to nahodou HTP?)
Asi by som sa zameral bud na Corsu alebo Clio s tvojim budgetom, obe s 1.4 objemom.
http://www.autotrader.co.uk/classified/ ... 8136766698
alebo
http://www.autotrader.co.uk/classified/ ... 8086610947
v UK je na dialnici 112 kmphbindo011 napísal:130 km/h musí dať také auto kedykoľvek aj s 5timi ľuďmi a prívesným vozíkom.
Iba taka tupa uvaha - nevykompenzovala by sa cena poistky pripadnou usporou na PHM ak by si si kupil diesel, ktory by rozhodne lepsie fitol tvojmu poziadavku?
Ja som sa jedneho casu vozil v htp na dialky (firemne) a bolo to teda riadne pazrave, nehovoriac o tom ze tieto "low end" modely maju prevodovky robene do sily, cize vo vyssich rychlostiach tocis fakt pecky a nie len ze to cucne benzinu, henta hatapka brala aj olej a verim, ze dlho by ten motor uz nevydrzal v dialnicnom rezime, nehovoriac o tom ze ja som jazdil sam.
Na druhu stranu s priemernym dieslom (nech Mondeo mk3 2.0 tdci ktorych tam je na mraky) pri 120 kmh tocis nejakych 2000 aj drobne, spotreba okolo 5litrov a nafta je tam predpokladam tiez o nejaky gros lacnejsia, ak najazdis 160 km denne pracovnych dni je nech 250, tj. 40 000km rocne a ratam 10e/100km s benzom na phm a 6e/100km diesel tak to je 1600e rozdiel.
Ak by to bolo stale cenovo v neprospech, stoji za zvazenie ci ten pripadny rozdiel v cene by nestal za tu dynamiku, s dvojlitrovym turbodieslom aj plne nalozeny v klude zrychlujes, zatial co s vymenovanymi favoritmi to bude dost nepohodlne.
Ja som sa jedneho casu vozil v htp na dialky (firemne) a bolo to teda riadne pazrave, nehovoriac o tom ze tieto "low end" modely maju prevodovky robene do sily, cize vo vyssich rychlostiach tocis fakt pecky a nie len ze to cucne benzinu, henta hatapka brala aj olej a verim, ze dlho by ten motor uz nevydrzal v dialnicnom rezime, nehovoriac o tom ze ja som jazdil sam.
Na druhu stranu s priemernym dieslom (nech Mondeo mk3 2.0 tdci ktorych tam je na mraky) pri 120 kmh tocis nejakych 2000 aj drobne, spotreba okolo 5litrov a nafta je tam predpokladam tiez o nejaky gros lacnejsia, ak najazdis 160 km denne pracovnych dni je nech 250, tj. 40 000km rocne a ratam 10e/100km s benzom na phm a 6e/100km diesel tak to je 1600e rozdiel.
Ak by to bolo stale cenovo v neprospech, stoji za zvazenie ci ten pripadny rozdiel v cene by nestal za tu dynamiku, s dvojlitrovym turbodieslom aj plne nalozeny v klude zrychlujes, zatial co s vymenovanymi favoritmi to bude dost nepohodlne.
-
Fabo
Hardcore addict
Hegy ma dobru pripomienku. U nafty bude aj ten servis asi trochu drahsi, ale pocitam ze keby si zobral aj nejaku tu malu zdochlinu ale v diesli, tak to bude na dialnici so spotrebou o dost lepsie.
//autoeditácia príspevku (15 Aug 2016, 16:00)
//autoeditácia príspevku (15 Aug 2016, 16:00)
Mas to blbe. V tej triede malokto kupuje auto s tym, ze nebude jazdit vela, takze vacsina ide na naftu. Skor by som sa popozeral v cudzine, kde ta dieselmania az taka silna nebola. Popripade, preco u kombika diesel nie a u SUV ano?robo1152 napísal:ahojte, nakoľko som si kúpil psa, ktorý bude onedlho nadštandardne rozmerný, zistil som, že potrebujem vymeniť svojho passata tfsi sedan za niečo s kufrom, kde ho budem vedieť voziť, s passatom som (po prvotných problémoch po kúpe) celkom spokojný ale keď už meniť auto tak za niečo komfortnejšie, väčšie a podobne, čiže požiadavky sú nasledovné:
- výkon minimálne 147 kwv prípade kombi rozhodne benzín
- kombi / SUV?
- rozpočet do 15 000 €
Ďakujem za rady