Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
johny541
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa johny541 »

Mali sme v minulosti Citroen Picasso 2.0HDi a išiel veľmi kultivovane na to, že to bol diesel. Okrem pravidelného servisu sme menili iba brzdové doštičky, čo ale vôbec nesúvisí s motorom. Auto sme kupovali pri 108tis. km a predali keď malo cca 159tis. km (3 roky používania). Teraz sa stretávam s s týmto motorom už iba v práci / Citroen Jumper 2.0 a 2.2HDi / a taktiež bez najmenších problémov okrem bežného servisu a ložísk, čo tiež nesúvisí s motorom. Žiadne aditívum pre dieselový motor sme nepoužívali ale určite tým nič nepokazíš, ba naopak.

Peugeot 307SW sme vlastnili asi rok. Ako auto bolo celkom fajn, panoramatická odsúvateľná strecha, ale motor tam bol slabučký (1,6 benzín), ktorý absolutne do toho auta nesedel. Raz sme s otcom robili Košice - Graz (AUS) a späť, no to auto skoro vôbec nešlo po diaľniciach a trebalo ho veľmi vytáčať na môj vkus. Ale v spojení s 2.0HDi motorom by to mohlo byť hádam fajn. Má trošku menšie a málo komfortné zadné sedačky, ale ušlo to.

To je iba môj skromný pohľad k tomuto výberu. Pri kúpe od neznámej osoby by som si dal poriadne prezrieť motor, ako s ním bolo zaobchádzané. Tu môžeš doplatiť na to, že všetky výmeny padnú na teba. Hoci netuším aké staré auto a s akým nájazdom chcete kupovať.
patro16
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa patro16 »

chcem sa spytat oplati sa fabia clasic 1.4MPi, r.v.2002, nabehane origo 95-tis aj nieco, 2.majitel, plechace+gumy zimne(ale uz treba vymenit) aj letne(cca na jednu sezonu), radio na cd, nutne opravy podla servisu za cca 150€ cena je 2000€? bez prepisu a pod.
o auto bolo dobre starane mal ho mamin kolega a rozmyslame nad kupou

edit:// nema klimu ani tazne
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

urcite sa oplati... a ak ju brat nebudes, napis mi, mozno mam kupcu... co je tam treba na servis?
patro16
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa patro16 »

no este uvidime, inak on uz ma nejakych znamych co by ju zobrali ak my odmietneme
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

hm,.. ale bez klimy to bude o hubu.
hatamrc
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa hatamrc »

hatamrc napísal:logicky som recenzie vsetky co som nasiel popozeral ,takze nie som nejaky lenivy clovek co si napise temu na forum ktore pozna ,skor ma zaujimalo ked som tu videl takuto temu ci ma niekto osobne skusenosti ,mozno niektori z nas maju megana zaparkovaneho doma preto tieto otazky
hej o malej spotrebe ,cize uspore som pocul dost ..jazdit sa bude dost po meste a primestskych komunikaciach ,sem tam nejaky vylet ,a prilezitostne nejaka dovolenka vo dvojici v zahranici ,takze vyuzitie bude asi take
odhadujem ze tyzdenne tak 150-200km ,na rychlu jazdu si nepotrpim a kedze som student este stale ,tak spotreba je premna dost vyznamny faktor
Takze rozpocet sa nam trochu navisil maximalne vsak 5000euro

moji favoriti su
- megan II
- citroen c4
- focus /novsi facelift
Podmienky a vyuzitie zostavaju nezmenene : do 150000km ,r.v. od 2003, klima,mala spotreba, spolahlivost ,
- ci benzin ci diesel som sa este nerozhodol ak benzin tak urcite 1.4 motory ,nic silne nepotrebujem ,autom budem chodit dost aj po meste, ale sem tam aj nejaky vylet, ci dovolenka
-Mate niekto osobnu skusenost s c4 ,na co si davat pozor, pripadne aka je spotreba -oficialna ma nezaujima , poruchovost
Dakujem
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

ja by som kúpil Golfa :D
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

tak ja by som sa najprv rozhodol ci benzin alebo diesel.. a potom vyberal.. osobne by som isiel do Focusa ci uz benzinoveho alebo dieslovehoo ale taktiez u diesla by nebola zla volba ani Megan II s 1.5dCi.. ale u mna osobne by vyhral Focus..
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

yoggy: hm, velmi fundovany nazor, mozem sa spytat kvoli comu by si volil prave golfa?
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

Focus je v pohode. Mali sme 1,6tdci. Veľa som na ňom nenajazdil (tesne potom ako som spravil vodičák sa predal) Mal vyše 190tisíc km. Bolo to dobré auto. Ale predalo sa preto lebo sa pokazilo 3x po sebe. Raz odišiel alternátor, predtým bol ešte problém s čerpadlom a ešte niečo. Nepamätám presne čo.
Proste sa otec nasral a predal ho :) Do troch dní sa predal. Samozrejme že už bolo všetko opravené.
Inak išlo ako hodinky :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

pani, ake su podobne auta v kategorii ako 3-er, A4, Mondeo, Superb, Passat?
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

Ratzi, nečakaj názor, ktorý bude na niečom založený. Proste on by bral golfa :) Chápeme sa.

Ja by som taktiež uvažoval nad Fordom, no nebál by som sa ísť kľudne do 1,6 verzie. Až taký nehorázny rozdiel v spotrebe to nebude oproti 1,4 a bude to aspoň trochu živšie. Samozrejme pokiaľ sa bavíme o benzíne do mesta. Ak menší dízel, tak ten renault s 1,5dci ako bolo písané. Prechádzal som všelijaké diskusné auto moto fóra a veľa zlého sa na neho nepísalo (až na zopár výnimiek, ale to mohli byť vadné kusy, alebo náhoda...tažko tak zovśeobecňovať). Vraj je pri ňom celkom pekná spotreba a do toho auta sa celkom hodí, i keď mne osobne sa nepáči jeho dizajn. Tuším potom aj fordy sú vo verziách 1,4 a 1,6 v diesli ale k tým sa ti neviem vyjadriť, pretože poznám iba jedného človeka, ktorý vlastni fiestu s 1,4 dieslom a je spokojný, no to nestačí pre objektívnejší názor. Tu by som snáď spomenul iba trochu nepohodlné sedačky, ktoré pchajú do fordov, hlavne na dlhé trasy, ale to sa ťa snáď až tak netýka.

Beardie:

3er a A4 ešte pochopím spolu, ale Mondeo, Superb a Passat sú od nich trochu väčšie vozy. Čo myslíš konkrétne?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

accord, primera, superb, avensis, C5, C6, mazda 6, C-klasse, 407, lancer, S60, insignia... toho je milion, je to najrozsirenejsia trieda...

// johny: uz som si tu na fore na to celkom zvykol :P
hatamrc
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa hatamrc »

Dakujem za nazory
co sa tyka diesla tak najviac ma oslovil prave megane II
pri benzinoch focus zase ,ale dostal sa mi pod ruku C4 benzin 1.6 za dobru cenu tak preto by som rad aj nazor na toto auto,nemate niekto skusenosti s nim?
ZappBrannigan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ZappBrannigan »

Podla mna najlepsie su na tam starsie opely kvoli suciastkam, v PL su tieto suciastky extremne lacne, a ak mate chut sa v tom sprtat, tak vam to auto vydrzi dost dlho.
genius987
Novice
Novice

Príspevok od používateľa genius987 »

yoggy napísal:ja by som kúpil Golfa :D
tiez by som ral golfa ale asi IV.
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

preco golfa? mal by si ho rad casto v servise?

http://hyundai-i30.autobazar.eu/14i-cvvt-id2201240.html
sorry za OT ale tie km na takom aute za 2roky ten interier vobec nevyzera nato ked pozeram inzeraty tak auta co maju 100k km podla tachacu tak je natom horsie ako toto
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

to ako mohol s takym motorom spravit za dva roky takmer pol miliona kilometrov :shock:
genius987
Novice
Novice

Príspevok od používateľa genius987 »

CHoBoT napísal:preco golfa? mal by si ho rad casto v servise?

http://hyundai-i30.autobazar.eu/14i-cvvt-id2201240.html
sorry za OT ale tie km na takom aute za 2roky ten interier vobec nevyzera nato ked pozeram inzeraty tak auta co maju 100k km podla tachacu tak je natom horsie ako toto
newiem preco by mal byt casto v servise , nemeceke auta a najme golfy su dost kvalitne , a take golf 4 si v pohode opravim v servise sam. napr. http://volkswagen-golf.autobazar.eu/19- ... 57400.html je to najlepsie auto na behanie .
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

deviatak na zakladnej skole(ktory este stale neovlada slovensky jazyk - co je dost hanba) vie urcite zhodnotit, co je pre koho najlepsie na behanie...

/no jo :roll:
Napísať odpoveď