Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

neviem, ako je to teraz, ale kedysi stacila kopia technicaku a zmluva, auto odhlasoval povodny majitel este v ten den alebo na dalsi den a original technicaku sa posielal postou, dokonca ani ziadne splnomocnenie nebolo treba, uz sa to tak nerobi?
Vitaaa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vitaaa »

Neviem či by sa toto nehodilo viac do threadu o autách vo forme všeobecného pokecu, ale 10 strán dozadu tu niekto mal záujem o novú Škodu Rapid. Nedávno som narazil na českom webe o autách nejaké testy od Pavla Jandy kde Rapid 1,2TSI 77kW testuje. Tie jeho testy vyzerajú celkom zaujímavo, miestami netradične. Netradične z hľadiska toho, na čo je auto určené. Autor aj čitatelia majú podozrenie, že testovaný kus skutočne nemá 77kW ale kus viac. Prekvapuje najmä dynamika. Zatiaľ má test 3 časti: prvá, druhá, tretia. Zaujímavé sú podľa môjho názoru najmä videá, ktoré autor testu natočil. 1. akcelerácia, 2. jazda.

Tá jazda ma prekvapila trošku viac ako tá akcelerácia. Vodič Rapida vytrestal teda poriadne. Musím uznať, že na 77kW aj celú koncepciu auta testovaný model vyniká skutočne nadpriemernou dynamikou. Alebo možno to skresľuje kamera. Neviem. Tiež neviem či rovnaké autá pôjdu do výroby a dostanú sa zákazníkom. Naozaj to stojí za povšimnutie. To, že auto samo o sebe má dosť prestrelenú cenovku je zas druhá téma.

Ja nemôžem nikomu zakázať pochybovať o lojálnosti autora testov. Osobne však neverím tomu, že by sa Janda nechal namazať. Tiež nevidím dôvod prečo by to robila Škoda, keďže úspech toho auta je daný úplne niečim iným ako parametrami dynamiky. Môžte napísať, čo si o tom myslíte.

Ak by sa to sem totálne nehodilo a vadilo vám to tu, vytvorím tému a d*bnem to tam. (napíšte aj ako chcete aby sa téma volala). Sem tam tu je mŕtvo tak môžeme utrúsiť niečo aj o tomto.
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

ratzi: stale sa to tak robi, sam to robim tak uz cca rok a nikdy som nemal ziadny problem. raz som to spravil aj ja ako begbee, ze som dal zalohu a mal som prist po auto o tyzden. auto malo po tyzdni o 1200km viac a bolo mu nakladane ako doposial nikdy. tak z obchodu nakoniec nic nebolo

chlapec10: 2x som odhlasoval s tymto splnomocnenim, overenym notarom, spzky z ineho okresu. sice mi to vzdy robil znamy ale tak da sa to
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

RATZINGER666 napísal:neviem, ako je to teraz, ale kedysi stacila kopia technicaku a zmluva, auto odhlasoval povodny majitel este v ten den alebo na dalsi den a original technicaku sa posielal postou, dokonca ani ziadne splnomocnenie nebolo treba, uz sa to tak nerobi?
Jako nie je to jedno? Takto je to pekne s kľudom z rúčky do rúčky, bez stresov, že by človek urobil chybu, všetko sa pekne vybaví.

//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
mulatt napísal:ratzi: stale sa to tak robi, sam to robim tak uz cca rok a nikdy som nemal ziadny problem. raz som to spravil aj ja ako begbee, ze som dal zalohu a mal som prist po auto o tyzden. auto malo po tyzdni o 1200km viac a bolo mu nakladane ako doposial nikdy. tak z obchodu nakoniec nic nebolo.
Toto sú podľa mňa maximálne raritné prípady keď obchoduješ s úplným debilom, hlavohruďou, mladým závodníkom a samozrejme druhom najnebezpečnejším a to bazárnikom, podrasa chudobný kšeftár.
bonno50
Star
Star

Príspevok od používateľa bonno50 »

Vitaaa:pozri si na nete kopu info kolko tie motory 1,2 tsi maju v skutocnosti kw a nm ja som bol na brzde a namerali mi 83 kw a 182nm na jedno cz fore daval chlapik video ako jeho VW polo dava stovku okolo 8s bez uprav ja som na svojom nameral 8,9s
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Vitaaa napísal:Neviem či by sa toto nehodilo viac do threadu o autách vo forme všeobecného pokecu, ale 10 strán dozadu tu niekto mal záujem o novú Škodu Rapid. Nedávno som narazil na českom webe o autách nejaké testy od Pavla Jandy kde Rapid 1,2TSI 77kW testuje. Tie jeho testy vyzerajú celkom zaujímavo, miestami netradične. Netradične z hľadiska toho, na čo je auto určené. Autor aj čitatelia majú podozrenie, že testovaný kus skutočne nemá 77kW ale kus viac. Prekvapuje najmä dynamika. Zatiaľ má test 3 časti: prvá, druhá, tretia. Zaujímavé sú podľa môjho názoru najmä videá, ktoré autor testu natočil. 1. akcelerácia, 2. jazda.

Tá jazda ma prekvapila trošku viac ako tá akcelerácia. Vodič Rapida vytrestal teda poriadne. Musím uznať, že na 77kW aj celú koncepciu auta testovaný model vyniká skutočne nadpriemernou dynamikou. Alebo možno to skresľuje kamera. Neviem. Tiež neviem či rovnaké autá pôjdu do výroby a dostanú sa zákazníkom. Naozaj to stojí za povšimnutie. To, že auto samo o sebe má dosť prestrelenú cenovku je zas druhá téma.

Ja nemôžem nikomu zakázať pochybovať o lojálnosti autora testov. Osobne však neverím tomu, že by sa Janda nechal namazať. Tiež nevidím dôvod prečo by to robila Škoda, keďže úspech toho auta je daný úplne niečim iným ako parametrami dynamiky. Môžte napísať, čo si o tom myslíte.

Ak by sa to sem totálne nehodilo a vadilo vám to tu, vytvorím tému a d*bnem to tam. (napíšte aj ako chcete aby sa téma volala). Sem tam tu je mŕtvo tak môžeme utrúsiť niečo aj o tomto.
Nepochopil som celkom ako je na tom Janda, ale podozrenie, že Škodovka pri testoch upláca nie sú prvé. Ako sa vraví pri českých testoch škodovky tak, to čo je inde beznádejne zastaralé, pri Škodovke ide rokmi overenú, jednoduchú a spoľahlivú koncepciu.... Takže asi toľko k českým testom škodofiek. Ak by Škodovka podhodila Rapid s papierovými 77kw a reálnymi 100kw ani by ma to veľmi neprekvapilo.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Vsetky automobilky davaju novinarom upravene kusy. Ako priklad: http://www.autoweb.cz/podvadi-ferrari-v ... h-testech/
z clanku:
Příklad se Škodou a Audi jsem nezvolil náhodou, když totiž britský magazín Autocar v roce 2001 poprvé testoval Octavii RS, rozjela se na stovku za 6,6 sekundy. Pokud má paměť nelže, žádné oficiální vyšetřování neproběhlo, ale britští novináři se svému zastoupení Škody dodnes smějí. Stejně rychle totiž ke stovce dosprintuje Audi TT 1.8T. To nejsilnější, s 225 koni. V Mladé Boleslavi zřejmě dělníkům upadlo do testovacího RS špatné turbo. Nebo dorazila s Györu zásilka krabic, určených původně Audi. Říká se, že upravených aut bylo víc - nejméně všechna na mezinárodní prezentaci. Kde byste měli tyto atraktivní ojetiny shánět o deset let později bohužel nevíme.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tam moze byt aj trochu viac ako 100 kW, ved 100ku dal za nejakych 8-9 sekund. Lahsie auta so 100 kW to zvladaju za 9-10 s
//begbee: tazko povedat, nebude to ovela viac, mozno 110 a to moze spolu s kratsou prevodovkou (ktore vraj davaju k TSIckam) pomoct k lepsiemu casu.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

mulatt napísal:ratzi: stale sa to tak robi, sam to robim tak uz cca rok a nikdy som nemal ziadny problem. raz som to spravil aj ja ako begbee, ze som dal zalohu a mal som prist po auto o tyzden. auto malo po tyzdni o 1200km viac a bolo mu nakladane ako doposial nikdy. tak z obchodu nakoniec nic nebolo

chlapec10: 2x som odhlasoval s tymto splnomocnenim, overenym notarom, spzky z ineho okresu. sice mi to vzdy robil znamy ale tak da sa to

no, robil ti to znamy ;) to si myslim ze je podstatny detajl :)

Presne toto som riesil lebo ked som v auguste kupoval auto, tak malo znacky zo ziliny, volal som kvoli tomu na DI a tam mi jasne povedali ze odhlasit sa musi tam kde je prihlasene...

//autoeditácia príspevku (07 Okt 2012, 21:07)
RATZINGER666 napísal:neviem, ako je to teraz, ale kedysi stacila kopia technicaku a zmluva, auto odhlasoval povodny majitel este v ten den alebo na dalsi den a original technicaku sa posielal postou, dokonca ani ziadne splnomocnenie nebolo treba, uz sa to tak nerobi?
robi, s tym rozdielom ze TP sa neposiela nikam, mas ho ty a odovzdavas ho pri prihlasovani
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

begbeee: je to jedno, ja som sa pytal iba kvoli tomu, ze to, co pisem, bol kedysi normalny postup a zaujimalo ma, ci sa to tak da spravit stale :)

vitaaa: nedalo by sa to auto postavit na brzdu? potom by bolo jasne, ci ten motor nie je pre novinarov nastaveny inak... ale inak nevidim dovod, preco by ten motor s tym 1100kg autom nemohol trochu pohnut, otazne je sprevodovanie, ale to bude predpokladam rovnake, ako pri ostatnych 1,2TSI, niekto by mohol napisat skusenosti, bonno50 napr... samozrejme, z videi mi to pride az moc podozrive, najma preto, lebo videa sice skresluju, ale opacnym stylom, takze nazivo by to bolo este rychlejsie... dalsie sekundy samozrejme prida dobry sofer... inak fakt pekne videa, potesila ma hlavne okreska, slusny pilot, auto vobec netrapil, iked na zaciatku v prvej minute tam par zakrur presiel pre mna dost nepochopitelnym stylom, rezal ich, ako keby si nebol isty, co mi nesedelo do zvysku videa...

// este taka drobnost: hladim teraz na grafy priebehu a mozno by som kvaltoval o cosi skor...

mulatt: skoda reci, neviem, cim ti ludia rozmyslaju a co im to pomoze... ako ste to zistili, ze sa na nom lietalo? ja by som zacal asi spojkymi lamelami a brzdovym oblozenim...

chlapec: ano, pardon, som si to prehodil :)
mulatt
Darca
Darca

ratzi: na prednom narazniku bolo takmer 2x viac oderkov ako pri obhliadke. ked sme auto boli pozerat malo slaby dezen a o tyzden uz boli z gum sliky. a v neposlednom rade som videl videa na jeho fb ako s tym gumoval a sprintoval za ten tyzden :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

och, povedz mi, ze si mu dal aspon facku :?
Vitaaa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vitaaa »

ratzi: neviem či je to možné resp. či je možné prezentovať výsledky. možno existuje nejaká zmluva neviem. Ono, ten motor by mohol s tým autom tak cvičiť... ale už majitelia fábií s rovnakým motorom hlásia, že ak 1.2 tsi má ísť ako na videu, tak s ich automobilmi "nebude niečo v poriadku".

myslím, že ak auto nekúpil, bol to pre chalana dostatočný trest.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

mulatt: a vrátil ti zálohu?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

boha, sprinteri, pre mna najnepochopitelnejsia disciplina... cosi to aj o byvalom majielovi vypoveda...

vitaaa: myslel som to tak, ze preco to niektory novinar, ktory to ma v prenajme, nepostavi na brzdu a hned by bolo vsetko jasne... bez toho, aby o tom ktokolvek vedel... a dalsia vec je vodic, ktory vyzera byt na videu skuseny z inych automobilov, v porovnani s vodicom, ktory si kupi fabiu 1,2l (nic proti, nemyslim to zle)... bonno tiez pise, ze ma odmeranych o nejakeho kona viac a cez 180nm, co uz na tak lahkom aute s tak malo konmi moze byt na nejakej tej desatinke poznat... no a ako hovori jedno storocne moravske prislovie z rally - dobry zavodnik zalieta aj na dverach od mastale :P
mulatt
Darca
Darca

ratzi: nedal :) taky clovek ako on by ma este udal..
grim: vratil, nemal inu moznost, kedze som vedel vsetky jeho udaje
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak hádam si podpísal nejakú predkúpnu zmluvu. Ja som si tam takéto veci ošetril.
mulatt
Darca
Darca

mal som "zmluvu" ale pokial nemas zmluvu overenu notarom je to iba zdrap papiera :)
Lemon
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Lemon »

Zdravim odbornikov :)
Co poviete na tento Leon? http://seat-leon.autobazar.eu/19-tdi-fr-id3707084.html

Zhanam hatchback tejto velkosti a leon sa mi paci, preto takyto vyber. Nevie niekto, ako je to s motorom ktory je v nom? S autom najazdim rocne okolo 20,000km a z toho viac ako polovicu po dialnici, preto diesel. Na druhej strane vsade citam, ze diesel az od 30,000 a v ziadnom pripade nie jazdeny, preto mam pochybnosti. Vybrali by ste v podobnej cene nieco ine? Poziadavky su r.v. 2005 a novsie, aspon 77kW, kombinovana spotreba do 6.5l a pohodlne odvezenie 3 ludi s batozinou. Ak benzin, urcite by som bral radsej 6kvalt kvoli dialnici, pri diesly staci aj 5 (6 urcite potesi viac:) ). Na auto mam usetrenych 10k € a momentalne riesim hlavne to, ci je lepsie kupit auto za 5, povymienat rozvody, filtre, remene, naplne, podvozkove diely a vsetko co by mohlo byt nachylne na vymenu a este stale mi ostane 3-4 tisic k dobru, alebo radsej kupit zanovne 2-3 rocne auto za celych 10. Jasne, ze 3 rocne je vzdy lepsie ako 7, ale takisto par tisic usetrenych eur nieje malo. Do coho by ste sli na mojom mieset? Len pomimo, niekolkorocne MB, BMW, Audi etc. nechcem ani pozerat, lebo viem, ze by som ich neuservisoval :)
Za akekolvek rady dakujem :)

Edit: zaujal aj tento kus, aj ked je mi jasne, ze najazdene kilometre su tak krat 2
http://seat-leon.autobazar.eu/19-tdi-sp ... 94501.html
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ak ti stačí auto za menšiu sumu tak jasné, že menej. 3000 do vačku je predsa dosť. Teda záleží koľko zarábaš všakáno :D Henten Leon vyzerá fakt pekne - na fotkách teda. Diaľnica a 20 000 km to by som už neváhal a kúpil diesla.
Na druhej strane ak kúpiš za 10 000 to už sa dá dokonca uvažovať o úplne iných alternatívach a kvalite, dokonca o nových autách.
Napísať odpoveď