Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
presne o to ide zakrutu ktoru s Polom davam 150 na tej fabke som dal ledva v 130 a to som sa skoro z tej zakruty nevyhrabal pravda ze som to aj podcenil neodhadol som nedotacavoct a auto dostat do smyku ktory vies ovladat taktiez som nedokazal musel by som si to nacvicit
-
Vitaaa
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Gothar to je celkom iný prípad, to už iste jedno nie je .. ale pri výbere auta by si určite nelámala hlavu nad tým či je motor v aute ťažký. Z časti aj preto, že sa jedná o maximálne defenzívnu jazdu.
Ja hovorím, že to je hroch! Ale všetko je relatívne... záleží z čoho tam presadneš.
Ja hovorím, že to je hroch! Ale všetko je relatívne... záleží z čoho tam presadneš.
-
RATZINGER666
Darca
juicy: skusim este takto: ano, mas pravdu, ten motor je tazsi, nie je tazsi o malo, je to peknych par deiatok kil, a ked tie spominane postavis vedla seba, kazdy jeden clovek, ktory tomu trochu rozumie, spozna, ze ten motor je tazsi, o tom niet pochyb... ak by sme vyberali naftovy hothatch, dalo by sa nad tym spekulovat... ale ako nemozes v tejto triede spekulovat nad co ja viem napr. hnanou napravou a argumentovat, ze zadokolky maju komunikativnejsie riadenie a neprenasaju moment na volant, tak nemozes spekulovat nad rozlozenim vahy a vahe motora pri aute, ktore v zaklade stoji 8000e... proste sa nehybeme v triede, kde je mozne si vyberat, to nie su zavodne auta... preto je na tento ucel nerozumne vyberat fabiu, ktora ma ten podvozok strasny, nech je tam motor aky chce... ale to je dane cenou, nicim inym... ak sa toto buducemu majitelovi nepaci, nech sa o to ani nezaujima, ma predsa na vyber dalsiu kopu aut s omnoho lepsimi vlastnostami, ale opat - hlavne inou cenou... preto je moja odpoved "nie, v fabii to nevadi, a neverim, ze to auto je neovladatelne".... ale nech tu nikto nepise o "hrochoch" (hej, beriem, ze to bolo schvalne napisane tak prehnane), strasnej nedotacavosti alebo o tom, ake je to "neuveritelne tazke na predok"... ospravedlnte ma, ze som to takto schvlane vypisal, pretoze iba toto ma nastartovalo, nic ine...
-
Vitaaa
Expert
musím uznať, že ak sa na to pozriem z hľadiska ceny fábie a PrvERho hatchbacku, ktorý má rozloženie takmer 50-50. Tak tvoj 5000ci príspevok má nejaké to kilečko pravdy 
btw. ale na malom hrošíkovi trvám
ono to, že sa musíme hlbšie o jazdných vlastnostiach toho ktorého auta baviť vo mne evokovali bonnove reči o prejazdoch zákrut 150, 130... máš pravdu, toto sa nedá pri aute za 8000eur riešiť.
btw. ale na malom hrošíkovi trvám
ono to, že sa musíme hlbšie o jazdných vlastnostiach toho ktorého auta baviť vo mne evokovali bonnove reči o prejazdoch zákrut 150, 130... máš pravdu, toto sa nedá pri aute za 8000eur riešiť.
Vitaaa: Nakoniec berem toto: http://ojazdenevozidla.toyota.sk/partne ... partner=16
Cena rovnaka ako pri tom z CR, vybava aj motor lepsi, podla VINka sedia kilometre aj vsetky udaje zo servisnej knihy, v sobotu je moje
Cena rovnaka ako pri tom z CR, vybava aj motor lepsi, podla VINka sedia kilometre aj vsetky udaje zo servisnej knihy, v sobotu je moje
kráááásny auris
len tu nalepku zozadu hned odlep
len tu nalepku zozadu hned odlep
Jj, pripájam sa..dobrý výber.
-
Francek
Star
Som rad, ze je tu aspon par ludi, ktori si kupia normalne auto a nie hilterwagen, pripadne zabozruta 
aky je najlepsi motor, co sa daval do ibizy 2002 - 2006? 1.2 12V, 1.4 16V alebo naftovy 1.4 TDi, 1.9TDi ?
nieco co bude tahat odspodu aj v nizkych otackach a vacsinou po meste.. sem tam vylety
akoo...viem asi ze ktory..ale chcem pocut aj iny nazor, najlepsie niekto kto sa v tom viezol, kamos to mal, ale to auto bolo dovolim si povedat skvost medzi ibizami to bola jedna babika...skoda ze ju otocil na strechu
spotrebovo v meste do tych 6L asi by to malo byt
nieco co bude tahat odspodu aj v nizkych otackach a vacsinou po meste.. sem tam vylety
akoo...viem asi ze ktory..ale chcem pocut aj iny nazor, najlepsie niekto kto sa v tom viezol, kamos to mal, ale to auto bolo dovolim si povedat skvost medzi ibizami to bola jedna babika...skoda ze ju otocil na strechu
spotrebovo v meste do tych 6L asi by to malo byt
-
RATZINGER666
Darca
chezter: ja si myslim, ze je to jasne, staci, aby si na to siel vylucovacou metodou... prva generacia HTP urcite nie, to je jasne, kvoli comu, dalej ten naftovy trojvalec bol jeden z najvacsich prepadakov, nekultivovany, hlucny motor... 1,9tdi jedine na sprinty, lebo v zakrutach zvykne vynasat
srandujem
zbytocny motor, pochybujem, ze tam ides robit dialkove jazdy... plus uz bude mat aj pomaly svoj vek...
...urcite 1,4l benzin
...urcite 1,4l benzin
ono neverim tomu co teraz napisem, aleeee...pozeram prave po nafte
ano..ja viem ...
nic mi nehovor..ale proste clovek kym sa nepopali sam tak neuveri, proste chcelo by to vyskusat naftu
ak som isiel vylucovacou metodou, hned mi vypadol 1.2 12V a ostali mi 3 motory a "teraz čo s tým"
bude benzinova 1.4 dostatocne svizna a zaroven ohladuplna k stavu nadrze?
ak som isiel vylucovacou metodou, hned mi vypadol 1.2 12V a ostali mi 3 motory a "teraz čo s tým"
bude benzinova 1.4 dostatocne svizna a zaroven ohladuplna k stavu nadrze?
-
Vitaaa
Expert
co znamená "najlepší motor"? Do mesta na krátke trasy a pobehovanie v uličkách by som do Ibizy bral 1.4 16V
EDIT: preboha len 1.4TDI nie...to auto radšej tlač jak by si ho mal naštartovať
. Ako by som to povedal diplomaticky, to už radšej požiadaj ZOO o malého hrošíka 
EDIT: preboha len 1.4TDI nie...to auto radšej tlač jak by si ho mal naštartovať
mesto hlavne vypadovky, do uliciek auto neberiem, co ja viem ak to mam vyjadrit tak asi mesto 70:30 mimo (vypadovky som zaratal do "mesto")
priority su spotreba a tah odspodu (sviznost)
priority su spotreba a tah odspodu (sviznost)
Ak sa nemylim su to motory ktore sa davali aj do Fabii a VW Golf resp. Polo. 1,2jku by som ani nepozeral, ako pisal ratz 1,4 nafta nema velmi dobry referencie. Ostava na vyber 1,4ka a 1,9ka. Musis mat v hlave najprv jasne co chces a potom by mal byt vyber uz jednoznacny. Alebo si hod mincou 
Ja by som isiel do 1,4ky, v meste a na obcasne vylety to urcite staci. Ked sa s tym naucis jazdit vies spravit aj peknu spotrebu. V meste by si to s naftou velmi nevyhral. Pamataj aj na to ze sa blizi zima
70 mesto s niekolkymi startmi za den alebo na jeden start cez cele mesto?
Ja by som isiel do 1,4ky, v meste a na obcasne vylety to urcite staci. Ked sa s tym naucis jazdit vies spravit aj peknu spotrebu. V meste by si to s naftou velmi nevyhral. Pamataj aj na to ze sa blizi zima
70 mesto s niekolkymi startmi za den alebo na jeden start cez cele mesto?
mal som doteraz 3 benzinove auta, so 140 konovou primerou robim mesto za 7,5l, ked nechcem, tak za 10l:D
to je pravda no..s tou zimou...ja tak nerad mrznem v aute...a nafta kym sa v meste zohreje, to uz aj pridem do ciela a vystupim
juicy klasika raz rano, potom naobed/poobede a este vecer mozno 2x .. fakt neviem ved to sa neda povedat
to je pravda no..s tou zimou...ja tak nerad mrznem v aute...a nafta kym sa v meste zohreje, to uz aj pridem do ciela a vystupim
juicy klasika raz rano, potom naobed/poobede a este vecer mozno 2x .. fakt neviem ved to sa neda povedat
-
johny541
King
Ako som už písal Chezterovi, napíšem to aj tu. Mám v Leone 1.4 16V, čo nie je zlý motor - veľmi sa až tak nekazí - skôr nemá čo, lebo keď otvoríš kapotu tak tam máš miesto ešte na polovičku druhého motora
Spotreba v meste je dosť relatívny pojem už aj čo sa Košíc týka, lebo je rozdiel či ideš v meste v dopravnej špičke, alebo ideš 50-60 plynulo + semafóry, alebo ideš po obchvatoch... Po pravde, ja ak sa dá, využívam obchvaty, radšej keď idem z Pereša na sudky (tak som šiel včera), tak stále vyberám obchvat, lebo tam tá spotreba pri benzíne ide rapídne dole, síce cez mesto je to kratšie ale zas šetríš o dosť auto.
Ale priemernú v meste mám tých 6,5-7 keď nie sú veľmi zápchy a pod...Minule som šiel na Spišský hrad - dvaja v aute a spravil som 5,4L/100km...Pri benzíne veľmi veľa závisí od štýlu jazdy.
A po pravde, nie je to slabý motor keď s ním vieš narábať, využívaš kopce, predvídaš, zbytočne nebrzdíš...bohužiaľ, po presadnutí zo 150k primery to bude ťažké zo začiatku.
+ ti hraje k tomuto motoru do karát, že Ibizka je ľahšia ako Leon.
Ale priemernú v meste mám tých 6,5-7 keď nie sú veľmi zápchy a pod...Minule som šiel na Spišský hrad - dvaja v aute a spravil som 5,4L/100km...Pri benzíne veľmi veľa závisí od štýlu jazdy.
A po pravde, nie je to slabý motor keď s ním vieš narábať, využívaš kopce, predvídaš, zbytočne nebrzdíš...bohužiaľ, po presadnutí zo 150k primery to bude ťažké zo začiatku.
+ ti hraje k tomuto motoru do karát, že Ibizka je ľahšia ako Leon.
-
RATZINGER666
Darca
chezter: nespekuluj a ber benzin 
Na starty som sa pytal preto, lebo cim viac startov tym je reality nafty bledsia...ale to Ti urcite pripominat nemusim 
Spotrebou by si sa mohol dostat zo zaciatku tak na 6,5l, neskor menej...
http://www.spotreby.cz/seat-ibiza-1-4-1 ... -hp-a6918/
Spotrebou by si sa mohol dostat zo zaciatku tak na 6,5l, neskor menej...
http://www.spotreby.cz/seat-ibiza-1-4-1 ... -hp-a6918/
ja som niekedy jazdil na 1,4Mpi ale myslim ze to bola 50KW spotreba mesto PO/KE 7,5l - 6,3l mimo mesto
myslim že pod 7 sa ani v prazdnom meste nedostaneš