Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Header napísal:Co sa tyka vybavy za tu cenu dostanes priam nadstandartnu. Kazde Stilo ma uz v zaklade posilovač riadenia, nastaviteľný volant, palubný počítač, centrálne uzamykanie, nastaviteľné sedadlo vodiča, predne zadne hmlovky, ABS atd atd...
omg, to nevolam ani len vybava, nie to este nadstandardna :D

... okrem toho, on chcel auto na 25kkm rocne, takze zaklad by som hladal vo vyssej miere komfortu a v naftovom motore, a do toho stilo 1,9jtd naozaj nezapada... a ked uz rypem, tak ma celkom pobavilo to tvoje "zhrnutie plusov a minusov" toho-ktoreho motora, v ktorom opisujes akurat tak vykon, nie realne vady alebo chyby... napr. o tych ropakoch viem, ze sa dost casto serie geometria lopatie turba, vstrekovanie a palivove cerpadla...
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

RATZINGER666 napísal: omg, to nevolam ani len vybava, nie to este nadstandardna :D

... okrem toho, on chcel auto na 25kkm rocne, takze zaklad by som hladal vo vyssej miere komfortu a v naftovom motore, a do toho stilo 1,9jtd naozaj nezapada... a ked uz rypem, tak ma celkom pobavilo to tvoje "zhrnutie plusov a minusov" toho-ktoreho motora, v ktorom opisujes akurat tak vykon, nie realne vady alebo chyby... napr. o tych ropakoch viem, ze sa dost casto serie geometria lopatie turba, vstrekovanie a palivove cerpadla...
tak snad nebudem pisat ze ma 4 kolesa, 1 trubu atd :| ide o pomer cena/vybava....pozri si Stila a porovaj s konkurenciu co sa tyka vybavy a ceny....to co dostanes tu za dobru cenu mas u ineho niekde uplne inde

na 25kkm rocne je diesel zbytocna volba... pokial nehltas velke mnozstvo km tak naco ?
moje zhrutie plusov a minusov je iba jednoduchy prehlad toho ktoreho motora..... co su to realne vady a chyby pri 5 rocnom aute ?

to co si napisal o tych "ropakoch" su take vady ktore ma snad kazdy novodoby diesel s turbom :) a kludne ryp.... dost ma to povzbudzuje :lol:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

k tej vybave: myslel som to uplne opacne, ty chytrak, servo, nastavitelny volant, central a nastavitelna sedacka nie je predsa vybava preboha, nie este nadstandardna :roll:

k tomu ropaku: 25kkm rocne je popri volbe 5rocneho auta na dlhe trate priam idealna volba

k plusom a minusom: nastuduj si co-to o konkretnych motoroch a pis, co na ktorom odchadzalo, co prevysovalo vsetky ostatne a nie len pisat plane komentare, ze "1,2i bude mat dobru spotrebu ale nizky vykon a 2,0i naopak" :roll:

k tym vadam: ak viem, pisem vzdy ku konkretnemu motoru to, co bolo pren specificke, ci uz vadami alebo nejakym charakterom, spotrebou, ci spolahlivostou... ak si myslis, ze na ropakoch bezne odchadzaju a su poddimenzovane cerpadla, geometrie lopatiek a vstrekovace, tak ako na fiatoch, tak potom neviem, na co sa vobec tie motory vyrabaju... taliani a francuzi robia jednoznacne najhorsie ropaky, ktorym nehovori nic spotreba, spolahlivost, ci kultivovanost... cest vynimkam...

... no a pokial ta moje rypanie povzdbudzuje k pisaniu takychto nonsensov, tak uz, prosim ta, nereaguj...
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

ratz.. ta e39 krasna no :) aj ked ja by som cel tmavu.. ale na striebornej aspon nevidno spinu :) vyssi pocet km ..to je ale samozrejmostou pri takom aute.. ale zas bola to asi 2ha na ktoru som klikol..takze pri lepsom hladani mozno aj konkretne na klube by sa dal vybrat cukor si myslim :)

// btw pri 25 000 km rocne by som uz bral diesel kludne..hlavne ked je vacsina kilometrov odkrutenych na dialnici.. k tomu stilu.. je to fiat .. a ja by som fiat nebral.. mozno sa polepsili.. ale pre mna je to stale prerastene punto, popripade hranatejsia marea a k tymto auta som si vztah nejako nikdy nevypestoval.. presne tak ako nemozem citit vyprazany syr, tak isto nemozem kupit fiat..ale mozno su to dobre auta..inym ludom vyprazany syr tiez chuti :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

point: kilometre su adekvatne, na tu hodnotu je auto maximalne zachovale a kilometre su 100% original... ta sa veru dlho na bazaroch neohreje :)
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Point napísal:ratz.. ta e39 krasna no :) aj ked ja by som cel tmavu.. ale na striebornej aspon nevidno spinu :) vyssi pocet km ..to je ale samozrejmostou pri takom aute.. ale zas bola to asi 2ha na ktoru som klikol..takze pri lepsom hladani mozno aj konkretne na klube by sa dal vybrat cukor si myslim :)

// btw pri 25 000 km rocne by som uz bral diesel kludne..hlavne ked je vacsina kilometrov odkrutenych na dialnici.. k tomu stilu.. je to fiat .. a ja by som fiat nebral.. mozno sa polepsili.. ale pre mna je to stale prerastene punto, popripade hranatejsia marea a k tymto auta som si vztah nejako nikdy nevypestoval.. presne tak ako nemozem citit vyprazany syr, tak isto nemozem kupit fiat..ale mozno su to dobre auta..inym ludom vyprazany syr tiez chuti :)
to auto vlastnim a nepride mi ako podradna znacka..mas pravdu, vela ludi si mysli ze Fiat je nieco take ako pasca na kolesach. Ja si myslim ze to tak bolo ale uz davno je to prec.

nuz ale 100 ludi 100 chuti

//autoeditácia príspevku (14 Sep 2010, 0:47)
RATZINGER666 napísal:...taliani a francuzi robia jednoznacne najhorsie ropaky, ktorym nehovori nic spotreba, spolahlivost, ci kultivovanost... cest vynimkam...
evidentne zataženy proti tym znackam vsak :) netvrdim ze sa kvalitou vyrovnaju napr nemcom.... ale opisovat to ako tie najpodradnejsie auta mi nepride na mieste.....
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

header, ty si tu asi novy ze ? averzia voci francuzom je velka. ja planujem vymenu, a pojdem do francuza, diezla, ale starsieho.. poznam ich par, a su spolahlive..
osobne by som tolko penazi za Stilo nedal nikdy. Taktiez nie za 2.0 Oktavku, kedze tie su niekde inde ako bola spolahlivost pri starsich 1.9...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

header: ved to aj su najpodradnejsie auta... jasne, ze som zatazeny, a nie len proti nim, ci ta snad napadaju nejake ine, horsie?

plusminus: aj z francuzov sa da vybrat dobre auto s dobrym motorom, ale naozaj ich nie je vela, treba len vediet, coho sa vyvarovat a na co si dat pozor, nastudovat o aute co najviac... ja nikoho neodradzam, len vyslovujem neistotu, vdaka ktorej by som sa do konkretnych modelov nepustal... co sa tyka tych oktavii, tak som presvedceny, ze prave tie CRkove su neskutocne drzaky, oproti tomu nie su uz tie stare PDckove ziadna slava, ani spotrebou, ani kultivovanostou, ani spolahlivostou... ak za 10 naftu na 25kkm rocne, tak prave tuto oktaviu...
plusminus
King
King

jj mas pravdu. ja hladam rv2002, dti by som v zivote nebral, jedine dci. Co sa tyka dvojkovych, 2004 a viac, na 1.5, 6st. prevodovka som jazdil tyzden, na dany objem neskutocna dynamika, spotreba do 5L, proste mna to nadchlo. Dane auto ma teraz cca 200tisic, keby ho majitel nezanedbal (napravy, tlmice a pod.) tak je v top stave. a to jazdil na stavbu casto nalozeny..
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

nezabite ma, ale ja by som si v jeho pripade kupil Octaviu II. Ak chces mat nizke prevadzkove naklady, nizku spotrebu a nevadi ti traktor zvuk, tak zober 1,9 tdi 77 kw.
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

mne sa teraz dost paci novy passat, co povies ?
doug
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa doug »

Ďakujem za vaše rady, najviac z toho sa mi páči ta Oktávia. K tomu Stilu mam isté výhrady, vozil som sa v ňom (sice nie v kombi-čku ale v klasickom) no o nejakom komforte sa mi nedalo hovoriť a celkovo to auto na mňa nezapôsobilo dobre.

Rád by som ešte počul váš názor na autá typu Touran, C-max, Meriva prip. Zafira ...

Konkrétne ma zaujali najmä tieto ponuky

1) http://bit.ly/bG64NG - meriva
2) http://bit.ly/d5pBXt - zafira
3) http://bit.ly/bN9RiK - C-Max (môj favorit)
4) http://bit.ly/d6I5yc - Touran (oproti ostatným adeptom trošku starší a viacej najazdené, ale tak zase výbavou a kvalitou asi niekde inde)

Prosím napíšte vás názor
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

Touran je kvalitou inde? Neviem preco ludia na Slovensku povazuju VW ako za nieco kvalitne alebo spolahlive. Je to taky sedy priemer.

ak chces teda MPV, tak by som sa popozeral po C-Maxoch alebo skus pozriet Toyotu Corolla Verso(ale tam neviem ako to bude s cenou)
Klemen
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Klemen »

Zdravim! Znamy ide kupovat v blizkej dobe, max 1-2 mesiace auto, tak sme sa dnes bavili co by bola vhodna volba. Rocny najazd je okolo 15000km, 50:50 dialnica:mesto. Rozpocet je okolo 2700€, malo by to byt kombi, vybava nemusi byt nejaky zazrak, len klasicke veci ako el. okna, servo, klima. Vyber padol na volvo V40, nieco taketo http://volvo-v40.autobazar.eu/19-tdi-id1806447.html co vy na to? Ktorym smerom by sa trebalo uberat? Vdaka za rady :)
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ak ma dalsie peniaze a kludne aj raz tolko na servis toho auta tak kludne
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

klemen: no volvo urcite nie... mozno nejaky focus v benzine... btw: ak najde za dvaapol litra auto s funkcnou klimou, sam mu ho kupim :D
plusminus
King
King

Klemen, mam dost podobnu situaciu, moj vyber je Focus 1.8 (TDci alebo TDdi) alebo Megane 1.9 Dci.
S Meganom skusenosti mam, s Focusom nie, na Volvo som pocul ze su spolahlive ale ak sa pokazi tak riadne (nesmrtelne do prvej zavady), ale ziadne priame zdroje nemam :(

Ratzi: ak doplnis klimu, tak funguje v mojej kare :D a davam ju za 2600 (cena z autobazar.eu), ak beries za 2500, zajtra ti ho pristavim :D
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

RATZINGER666 napísal:klemen: no volvo urcite nie... mozno nejaky focus v benzine... btw: ak najde za dvaapol litra auto s funkcnou klimou, sam mu ho kupim :D
V POHODE sa da najst... Kupis mi ho ? :wink:
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

chalani potrebujem poradit...
uz dlhsi cas rozmyslam nad kupou auta, momentalne mam vyhliadnuty za celkom dobru cenu jeden Rover 200 rok vyroby jún 1998, diesel (nepytajte sa ma preco prave diesel, silno ma ovplyvnuje otec, ktory mi na auto bude prispievat, sam neviem preco je zatazeny na diesle), interier aj exterier vyzera zachovaly, ale je tu problem, to auto ma najazdenych 320000km co je podla mna na diesel az moc km, neviete ako je to s tymito britskymi dieslami? myslite ze sa oplati do toho ist a ze ten motor este nieco vydrzi alebo sa radsej nad takouto ponukou radsej ani nezamyslat?
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

nenapisal si teda moc o tom aute neviem vobec ake motory sa tam davali ..turbo diesel? alebo hladky.. na ten rok predpokladam, ze turbo.. 320 000km ma na autobazare kazde druhe.. len su stocene na 120 pre vseobecnu spokojnost.. ak o auto bolo starane, tzv pravidelny servis tak este pojde.. osobne by som do toho nesiel.. neviem aka je to zaujimava cena..ale ked ta niekto tukne bude podla mna dost problem zohnat napriklad svetlo (moj osobny nazor) keby som chcel len presuvadlo a diesel..tak kupim 1.9 tdi 66kw a nic ma nemoze nasrat
Napísať odpoveď