Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
Od akeho najazdu sa oplati ?
Všeobecne sa dízel oplatí od 30 000 km ročne, prípadne za istých okolnosti 20-25 000 km.
Benzín sa všeobecne oplatí do 20 000 km, prípadne za istých okolností do 25-30 000 km.

Benzín sa všeobecne oplatí do 20 000 km, prípadne za istých okolností do 25-30 000 km.
jedny hovoria 50tkm ini ze viac ja sa priklanam k tym 30tkm+
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
paulie: nedavaj iba na radu jedneho "spokojneho" majitela, ktory Ti ho odporuci...
matki, hegy: vseobecne je nafta na dlhe najazdy, neda sa presne povedat, na kolko, ide skor o charakter jazd... oplati sa aj pri malickom najazde, napr. ak raz mesacne chodis jednu trasu 1000km a zvysok roka stoji auto v garazi... pekny priklad je, ked robis napr. mimo krajiny a v cudzine mas sluzobak... a zase pri vyssom, napr. 30 000km sa neoplati, resp. je vyslovene nevhodny, v pripade, ze na nom robis denne 15 jazd po 5km a medzitym auto stoji...
matki, hegy: vseobecne je nafta na dlhe najazdy, neda sa presne povedat, na kolko, ide skor o charakter jazd... oplati sa aj pri malickom najazde, napr. ak raz mesacne chodis jednu trasu 1000km a zvysok roka stoji auto v garazi... pekny priklad je, ked robis napr. mimo krajiny a v cudzine mas sluzobak... a zase pri vyssom, napr. 30 000km sa neoplati, resp. je vyslovene nevhodny, v pripade, ze na nom robis denne 15 jazd po 5km a medzitym auto stoji...
povedzme, ze chodim denne 25km do prace a 25 spat ? diesel ci benzin ?
\\diesel ci nafta ?
\\diesel ci nafta ?
-
guess.whoo
Redeemer
ja som bol tiez v tom, ze nezalezi na celkovom rocnom najazde ale na charaktere a dlzke jednotlivych jazd ako pise Razti
/
diesel ci nafta 
/
-
RATZINGER666
Darca
matki: benzin s plynom
no tych 25km je presne ta hranica, ze bud-alebo... kazdopadne snad aj ta nafta by sa uz mala oplatit...
// guess: haha, to som si az teraz vsimol
// guess: haha, to som si az teraz vsimol
To je smiešny nájazd 12 000 km, keď k tomu prihodíš výlety, tak máš 15000 a stále je to benzín. V zime sa ti dízel zohreje na 15-20 km a to už vypínaš motor.matki napísal:povedzme, ze chodim denne 25km do prace a 25 spat ? diesel ci nafta ?
ano ratzi to je pravda ak jazdi iba raz za cas dlhsiu trasu tak skorej diesel, avsak, v tom pripade vstreky budu hrdzaviet z vnutra oni potrebuju denne jazdit a pri dennom dialnicnom rezime nespravi isto do 15tkm
-
KaptMichal
King
Podla mna ak ma isty denny najazd 25-25 tak uz kludne moze kupit dizel. Obcas pojde aj niekam inam, ak chodi do BA tak to bude zrejme dialnica/okreska aspon tak 60% najazdu cize sa uz len staci slusne chovat k motoru a mal by cosi vydrzat...
//
Este doplnim, ze najazd 25km-25km mozno vyzera ako rocny najazd 12000km ale myslim, ze to bude minimalne 20tisic.
//
Este doplnim, ze najazd 25km-25km mozno vyzera ako rocny najazd 12000km ale myslim, ze to bude minimalne 20tisic.
-
RATZINGER666
Darca
hegy: nech si hrdzaveju, ked ich z casu na cas prevetras, nie je problem... pri benzine mas plus este karbonizaciu...
begbeee: 20km na zahriatie mi pride dost, bude zalezat aj na type motora... ten motor zase nemusi byt zohriaty na 100%, aby mal spotrebu lepsiu ako benzin...
begbeee: 20km na zahriatie mi pride dost, bude zalezat aj na type motora... ten motor zase nemusi byt zohriaty na 100%, aby mal spotrebu lepsiu ako benzin...
-
PAuLi3
Darca
hosi auto neni pre mna, bolo mi povedane, buduci majitel mi dal instrukcie a poziadavky, to ze ci by ste radsej brali benzin, to je pekne, ale bezpredmetne kedze to ma byt diesel 
-
RATZINGER666
Darca
golfa 5 combi dsg 2.0tdi 2007 za slusne peniaze nechce? 
-
PAuLi3
Darca
nie automat a od 2008 rocnik
Ako zvyčajne, vychádzam z nameraných hodnôt z testu v SME.sk:RATZINGER666 napísal:begbeee: 20km na zahriatie mi pride dost, bude zalezat aj na type motora... ten motor zase nemusi byt zohriaty na 100%, aby mal spotrebu lepsiu ako benzin...
http://auto.sme.sk/c/6667032/minutu-po- ... iesel.html
15-ty km a dízlový motor mal 60°C.
Čisto akademicky. V hraničných situáciách sa kvôli jednoduchosti vždy prikloním k benzínovému motoru.
Nové dízle sú strašne komplikované motory a rozhodne nechodia z 3,9L. Moderné turbobenzíny tiež nie sú to čo bývali, ale zas to už nie je tak, že žerú aj deti okolo cesty.
-
KaptMichal
King
koncernovsky 1.9tdi sa na 90 stupnov zohreje aj v miernom mraze tak na 5km trase, mozno este predtym minutka volnobehu na mieste... Ako je to s tymito novymi fakt netusim.
Pfu no neviem, 5km je malo. Aspon v pripade sluzobnej Fabie 1,9TDI co mame. Do najblizsej dediny to mam z nasho mesta asi tolko ale rucicka sa ledva odlepi. V rovnakom obdobi na sukromnej 1,4 benzin ledva vytiahnem kolesa z hranice mesta a uz je tam 90°C 
Ratzi ano ale benzinova tryska nieje tak komplikovana ako sa ti utvori hrdzavy povrch na CR-vstreku je to na repas (cca 800€)RATZINGER666 napísal:hegy: nech si hrdzaveju, ked ich z casu na cas prevetras, nie je problem... pri benzine mas plus este karbonizaciu...
ad zahrievanie tdi: 96kw ASZ passat b5.5 v zime to bolo tak na 15km v meste
-
mihalswk
Medium Professional
ahojte chcel by som sa Vas spytat aky mate nazor na Fiat ducato ten novsi model mjt od 2007 tusim ...ci radsej 2,3 alebo 3,0 JTD aku maju spotrebu ? ja mam teraz starsi model 2,3JTD tam mam nejakych 7l
Na 2,3mjt zevraj po 200 000 km odchadzaju motory je to pravda ?
alebo radsej trochu investovat a kupit VW Crafter ? tam su neni drahe diely?
jazdim tak 50 % rychlostne cesty a 50% mesto..rocnik by som chcel tak od 2009
Ďakujem za rady
Na 2,3mjt zevraj po 200 000 km odchadzaju motory je to pravda ?
alebo radsej trochu investovat a kupit VW Crafter ? tam su neni drahe diely?
jazdim tak 50 % rychlostne cesty a 50% mesto..rocnik by som chcel tak od 2009
Ďakujem za rady
Áno vozidlo typu Ducato neprezije 200 000 km. Pridaj nulu a budeš bližšie pravde.