Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
MFa
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa MFa »

Ako su na tom so spolahlivostou auta znacky Rover? Narazam na motorizaciu 2.0 V6 110kW a samozrejme by som rad vedel aj ako je to so spolahlivostou elektroniky, ktorej je v tychto autach pozehnane. A co nahradne diely - dostupnost a cena?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ak je to V6 co je v Mazde 323F GT BA tak za mna nic moc, mali sme 2 take motory na ponku a nepatria zrovna medzi nesmrtelne a vsetko drahe jak svina, vsetko 2x a vykonovo to ide jak 2.0 vo focuse ktory je ale nakladmi a spotrebou inde...
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Neviem ci t je presne taky motor, viem ze to je 2.0 V6 110kW z Roveru 75 r.v. okolo 2002 - 2003 cca.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

neviem o tom, ze by im motory robila mazda... pokial viem, tak motory roveru bud vyrabal samotny rover, bmw alebo ford, podla toho, pod ktoru diviziu zrovna rover patril... bmw hlavne nafty, ford velkoobjemaky...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

ano ano neni to mazda ani nahodov, mne sa zase zdalo (neviem preco :D ) ze tam boli vtec motory (honda) preto ma pri 2.0 V6 napadol mazda motor.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

A ako to je so spolahlivostou a dostupnostou/cenou nahradnych dielov?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

mam chyslera, rv. 2001 (čiže v podstate ten ročník, takmer tá istá elektronika) poviem ti, je to v prdeli s elektronikov, centrál sa mení raz za dva roky, mastná oprava plus ťažko ti to urobia mimo dealera, nejdú mi hmlovky, vyhrievanie sedačiek, hmlovky, ak stojí týždeň tak nejaký skrat vyláduje baterku (baterka varta z roku 2011), vrtula na chladiči sa už netočí ani nepamatám, osvetlenie interiéru praská (odporúčam vymeniť za LED) takisto senzory sa kazia,
treba pogoogliť ešte sa kazia okná čo som čítal na nete ale to nie je môj problém a blbne ABS (ale to majú tieto autá rozdielne, čiže na roveri to byť nemusí)
k cene pozri si koľko stojí RKE modul na rover (to je centrál) a plus nakódovanie u dealera (50-100€)
dostupnosť ? na ebay.co.uk nájdeš všetko na toto auto, čiže s dostupnosťou problém nie je len chýba poriadny diag. kábel, cez ktorý by si vedel čítať viac ako chyby motora, tie ti sú pri diagnostikovaní vád elektroniky interiéru k ničomu (našiel som jeden kábel čo to vraj dokáze ale cena bola vyše 300€ čiže to bolo pasé)
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Dakujem za odpoved. Ale aka je spojitost Chryslera s Roverom? Je to nejaky koncern ako napr. VW? A preco sa toho auta nezbavis, ked je take kazove?

No ale zrejme je tozhodnute, ze od toho ruky prec. :)
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

lebo čo som kupoval tú elektroniku tak 90% vecí pasovalo aj pre chrysler aj pre land rover (dúfam, že sa bavíme o land roveri)
a dôvod prečo sa ho nezbavím je jednoduchý, kupoval som ho s riadnou zľavou a predávajúci povedal toto, toto, toto neide, toto treba vymeniť tamto tiež nejako blbne a proste čestne povedal čo je nefunkčné a až na ten vetrák, ktorý sa zapína ale divne proste všetko bolo povedané pri predaji, auto mám 2 mesiace, opravil som si to sám (všetko v podstate vady elektroniky) a až na centrál, ktorý si sám doma nenakódujem, je všetko už funkčné a za zlomok ceny, čo som dostal zľavu, motor v perfektnom stave, podvozok tiež, karoséria na pár ľahkých škrabnutí tiež, takže kúpu neľutujem, a je prekopané na plyn čiže jazdí takmer zadarmo :smt007
ale k veci, čo sa týka angličanov sú to strašní fušeri, ak sa bavíme o land roveri, dal by som si pozor na tú elektroniku (ak si to sám nevieš spraviť bude to kríž)
ináč stačí pogoogliť, ja som pred kúpov googlil pt cruisera, všetky jeho chyby, čo ma zarážalo, že ľudia sa sťažovali, že 2-3 roky staré auto a ten centrál proste už nešiel, a všetky chyby, ktoré mi menoval, sa spomínali na tisíckach UK fórach

Ak sa bavíme o Roveri samotnom, neviem, to ani nie je automobilka, je to len značka, ktorá putovala od automobilky k automobilke a prestala sa vyrábať pár rokov dozadu (ako saab/volvo) a teraz to budú vraj robiť číňania (rover/saab)
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Rec je o Roveri, nie o Land-Roveri. :)
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

tak potom platí tá červená časť :D pogoogli, presne ten rover a chyby, skúšaj elektroniku, motor, spojka, prevodovka, servo, abs, centrál, okná, ak sa bude opakovať viac krát chyba tak vieš že to tak prsote je, samozrejme hľadaj v angličtine

//autoeditácia príspevku (27 Okt 2013, 12:57)
takisto, auto bude z podruky, to znamená, je úplne jedno, aká je to značka, ak bol majiteľ kkt, a nestaral sa tak kupuješ šrot na kolesách... ale to asi vieš, potom je lepšie kupovať čosi čo sa ľahšie servisuje :D
ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
Star
Star

Príspevok od používateľa ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ »

pozeral som aj ďaľšie autá v strednej triede a narazil som na alfu romeo 159 za zaujmavu cenu ale nevlastnil som žiadnu a dokonca som v žiadnej nesedel čo na to vravíte ? http://alfa-romeo-159-sportwagon.autoba ... 85113.html
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

len preboha z peter-auto nic nekupuj...

...ale inak tie alfy su super :)
ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
Star
Star

Príspevok od používateľa ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ »

hej je to taký fajný šmelinár ? dík, že si ma upozornil.... tieto alfy sa oplatia ešte aj doviezť z nemecka tak by som si nejakú doniesol poprípade keď aj túto z Mníchova ale neviem ako sú na tom talianske automaty http://goo.gl/YECBgI
bonno50
Star
Star

Príspevok od používateľa bonno50 »

s kamaratom sme kupovali pred mesiacom 159 ale 2.4JTD vsetko co bolo cca okolo 6000€ tak to bolo totalne smeti
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Mám jednu :p .. ale už skôr tú 110kw by som zobral. 88kw je už podľa mňa málo na to auto :)
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

Aky motor pre superb ? ... jazdim cez tyzden kratke vzdialenosti s predstavou ze cez vikend minimalne raz do mesiaca nejaka dlhsia trasa ... neviem ci by diesel netrpel ... na druhej strane 1,4TS neviem ci bude dostatocna na take auto ... a ked diesel tak ktory ? 1,6 1,9 alebo 2,0
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

ja osobne by som siel bud do 2,8 benzin + lpg alebo 3,2 benzin + lpg podla toho o aky model superb ide.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Čo hovoríte na tieto 2 E46? To LPG ma láka, je to navyše automat. Síce fotky príliš detailné nie sú, ale podľa stavu volantu usudzujem, že by to šrot nemal byť.

To druhé je dovezené z Talinska, ale na prvý pohľad sa mi zdá celkom zachovalé... (Ficodaň si odmyslite)

http://bmw-rad-3-touring.autobazar.eu/3 ... 67154.html
http://bmw-rad-3-touring.autobazar.eu/3 ... 56092.html
J10
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa J10 »

najlepsie osobne si to chod pozret ak to nemas daleko , nalestene je to pekne :) , skor pozeraj technicky stav
Napísať odpoveď