Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
maj.kl
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa maj.kl »

rozmýšlam, či mám do nej ísť (je na zimných gumách, nemá letné prezutie, na rádio som sa zabudol spýtať), alebo si počkať na nejaké ičko v cenovej kategorií do 7OOečiek... ale tak to môžem čakať dlho, a ani sa nedočkať, plus štartovať po auto hned, lebo v jeden deň je na nete, druhý ho už niekto kúpi...
Sovjet
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sovjet »

Zoidberg: Ja by som do toho šiel. Sú to dobré motori so slušnou spotrebou, aj keď na JTD-čka sa dosť nadáva. Horšie je to keď ti na tom niečo odíde treba rozobrať štvrťku auta, napr. alternátor, tak treba dať preč záves kolies, aspoň tak to bolo na Marey, ktorú mal otcov kamarát. Zvyčajne tieto 1.9JTD-čka odchádzajú keď sa veľmi vytáčajú tj. namáha motor. Ale mohol by si si vybrať aj iné, aj keď za tie peniaze ťažko niečo lepšie nájdeš.

maj.kl: Ja by som to šiel pozrieť v akom to je stave. A až potom by som sa rozhodol. Ak by bola v pohode, nie veľmi hrdzavá, motoricky v pohode, tak by som ju zobral. Aj keď je slabšia, tak za tie peniaze vyzerá dobre.

k príspevku RATZINGERA: to sa stáva, aj tie kilometre. My sme si raz na internete našli Passat Combi 4motion 1.9 TDI, rv. 99, najazdené 87 tis. km, bol to Autobazár ELI v Žarnovici je to už cca. 6 rokov dozadu. Všetko v pohode do telefónu vychválil, až keď sme prišli pozrieť tak bolo na tachometri vyše 160 tis. km, popritom to bola podla všetkého búračka, ale na foto to vyzeralo pekne.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Ing.Zoidberg: neber to ani zadarmo, bravy a brava boli najhorsie fiaty celej historie, a JTDcka zas najkatastrofalnejsie motory... ani nad tym neuvazuj... neviem, odkial sovjet berie tie info, ale opak je pravdou, uz tu bolo par ludi na to upozornenych... okrem toho, ak si dobre pamatam, chcel si to do mesta, tak co tam robi ten naftovy motor? :wink:

majkl: pockaj si na tu silnejsiu verziu, velmi odporucam pockat na 1,6...

sovjet: viem, vidim to casto, ale este sa mi to takto nepodarilo cvaknut, tak som sa chcel podelit...
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

nakoniec to padlo lebo zaujemca o moje auto stratil zaujem .. do mesta nie , no aj tak dik :) nakoniec ostavam pri tom co mam ..
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

RATZINGER666 napísal:adameeec: neviem, asi na tom nechce zavodit, chce to ako bezny benzinovy dialy car... v tom pripade su veci ako koncepcia rwd, tuha kasna, rozlozenie hmotnosti, pozdlzne ulozenie motora, jazdna dynamika apod. uplne zbytocne... inak - co je zle na tom, ze je octa o triedu nizsie? v com sa to prejavi?
preco by s tym mal zavodit? To by to auto muselo dost schudnut, resp. nabrat na vykone. Ludia, ktori nechapu pridanu hodnotu zadneho nahonu, idealneho rozlozenia hmotnosti, dvojcapovej prednej napravy, integralnej zadnej napravy, podvozku z hlinikum, atd., sa mozu kludne cudovat a riesit pre nich najpodstatnejsiu vec auta a to vybavu. Pre nich je ordinary FWD skutocne lepsia volba :wink: To, v com premiova trieda ma prim oproti beznym autam su drobnosti. To su tie drobnosti, o ktorych bezny pouzivatel ani nevie, ale raz ked si na to zvyknes, tak velmi budes vahat pri vybere noveho auta, ak to nebude mat. Ako som pisal, kazdemu vyhovuje nieco ine a preto by beardie spravil chybu, ak by nevyskusal aj e90. Ja by som si vsak medzi tymi dvoma autami dlho nevyberal...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tym prispevkom chcem povedat, ze pre niekoho su tieto veci nevyuzitelne, napriklad ta rwd koncepcia, rozlozenie hmotnosti apod.... vsimni si, na akych pleckach tu ludia jazdia, kadejake fiesty, fabie a nikoho to ani len nezaujima... pre niektorych ludi je naozaj dolezitejsie mat tam vyhrievane sedacky ako idealne rozlozenu hmotnost, co nema takmer ziadne auto... zalezi len na tebe, aky si fajnsmeker a co od toho auta pozadujes... ale hovorim - na taketo veci sa ti bezny konzument vykasle a bude rad, ak bude vobec vediet, co je to zadokolka...
maj.kl
Star
Star

tak asi ešte chvílku počkám... aj ked skôr sa dočkám nejakej i-čkovej 1.3jky, ako 1.6stky... na zajtra mám odvoz aj technika... tak to asi zruším

//autoeditácia príspevku (16 Nov 2010, 16:34)
ešte si to ale premyslím... už 1-2 mesiace sledujem autobázare, a toto mi príde zatiaľ najvýhodnejšia felda za tú cenu, ak nerátam tú, ktorú mi teraz vyfúkli... ale je pravda, že nemá letné gumy, takže by som musel dojazdiť zimné v lete a potom kúpiť nové zimné alebo letné, alebo ju predať, a myslím, že by som ju stále predal za cca 5OO-6OOeur aj za rok, kedže si brutálne držia tieto felície ceny, aj ked neviem ako to dokážu
Sovjet
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

RATZI: mali sme bravu 3 mesiace ako predvádzačku 1.6 benzín, bol som ešte malí štupeľ. Ako viem od otca povedal, že motoricky 1.6 nieje bohvie čo. Čo sa týka Bravy tak okrem toho, že naprdel to svietilo to bolo v pohode. Motor 1.9JTD je ťažší kaliber, nepovedal som, že je to dobrý motor, hovorím to čo sa my zatial ku mne dostalo od ľudí, ktorý na tom jazdili. Otázne je to čo by našiel za tie peniaze.

Ľudia jazdia na kadejakých fiestach atď, preto lebo nemajú na to peniaze. Osobne keby som si mal vybrať určite je BMW v zakl. výbave lepšie ako Octavka v plnke. Už len z toho čo adameeec napísal, lepšie rozloženie hmotnosti atď. Trištvrte výbavy by som nevyužil ani raz tak, či tak.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

... 3 mesiace? k tomu sa snad ani nejdem vyjadrovat...

ludia na nich jazdia, lebo na lepsie nemaju - to je pravda, a ked mas 12 litrov, to znamena, ze mas na premiovku? co je na tom bavoraku lepsie mi uz niekto povie? a v com je dolezite to vase rozlozenie hmotnosti v dialy care? ..
a tu vybavu vyuzijes, ja som si tiez kedysi myslel, ze na co sa ludia nahanaju za vybavami, ked som brazdil svet na favorite... teraz mi to doslo, ked maju vsetci kadejake kktiny v autach :)
Sovjet
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Nepleť BMW s Favoritom, ten nemá ani elektrické okná. Kiežto medzi tou Octavkou a E90 nieje veľký rozdiel, okrem tých xenónov. Ľudia dajú 12 litrov za nové a nie za ojazdené. Neznamená to, že mám na premiovku, znamená to, že pre mňa slovo výbava znamená slovo BMW, už len za ich jazdné vlastnosti atď.
maj.kl
Star
Star

tak cestou mám pár kúskov, ktoré som obvolal a môžem sa na ne prísť pozrieť...
http://auto.bazos.sk/inzerat/5412397/PR ... tra-14.php
http://auto.bazos.sk/inzerat/5447280/Pr ... avorit.php
http://auto.bazos.sk/inzerat/5459306/Pr ... Eskort.php ---je to hladký diesel a prudko som začal o tom rozmýšlať, kedže sú to nesmrteľné motory
Sovjet
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Ten Eskort vyzerá najlepšie, aj keď má stratený výkon namiesto životnosti, poruchovosti a spotreby motora. Ak nieje hrdzavý tak by mal byť dobrý. Ak je na zimných gumách tak pohoda, ak nie tak treba tlačiť aby bolo spustené z ceny. Ak je Eskort naprdel tak z tých ostatných niečo bude.
maj.kl
Star
Star

je na zimných, nie sú k tomu letné... ako to myslíš, že má stratený výkon?? vekom sa strácajú koníky to je pravda...
Sovjet
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Že je to hladký diesel, teda žiadne turbo. Tým pádom je ťažšie na tom predbiehať lebo to nemá taký výkon, ale keďže to tu porovnávame s Felícou a Favoritom tak to je jedno.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Sovjet napísal:Nepleť BMW s Favoritom, ten nemá ani elektrické okná. Kiežto medzi tou Octavkou a E90 nieje veľký rozdiel, okrem tých xenónov. Ľudia dajú 12 litrov za nové a nie za ojazdené. Neznamená to, že mám na premiovku, znamená to, že pre mňa slovo výbava znamená slovo BMW, už len za ich jazdné vlastnosti atď.
prosim ta, precitaj si, co pisem, a ak chces reagovat, odpovedaj na otazky a neomielaj stale to svoje, takto sa nikam nedostanes...
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

vselijako spekulujem a rozmyslam nad mojim prvym autom, nechcem ist do favorita chcel by som uz nieco so vstrekovanim (dufanm, ze nepisem hlupost) tak som si dal vyhladat par inzeratov, v cenovej kategorii, ktoru by som za par mesiacov mohol nasporit, hrabanim sa v tolkych inzeratoch (vacsinou iba vraky, alebo dovoz na prestavbu, pripadne ND) som si vybral iba par aut, no najviac mi vyhovuje asi Renault 19 Chamade 1.8i viem, renault je jedina znacka ktora uz v znaku znaci za co stoji, ale ked si to zeberiem mojou dedukciou, tieto starsie renaulty by nemuseli byt az taka tragedia kedze nemaju az tolko elektroniky (mozno sa mylim).
r.v.: 5/1996, 1783cm3, 66kW (90PS), P, M5, Benzín, 4 dv., (5-miestne), 161721 km

na fotkach nevyzera zle, praveze vyzera dost zachovalo, na skoro 15rocne auto sa mi zda ze ma dost malo najazdenych a co je velke plus je na znackach
vacsinou by som jazdil mesto, denne cca do 20-30km obcas nejake dlhsie vylety cca 200km

mozete sa prosim k tomu vyjadrit? oplati sa mi do takeho renaulta ist, ci je to aj so starymi renaultami na <>
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

RATZINGER666 napísal:gogo956: tiez som mal auto, ked som este chodil do skoly a nepracoval som, dalo sa to v pohodicke uplatit z vreckoveho, resp. nejaka ta oprava z nejakej brigady... auto nie je absolutne nakladna vec, neviem, preco ho strasis :roll: staci si len vybrat dobry a zachovaly kus....

sovjet: kvoli comu do bavoraku??

m4rek: kolko stoji mesacne auto? velmi zlozita otazka, ale skusim... poistka 8e, benzin (ak to chces len do mesta a nie kazdy den) tak mozno 40e, servis raz za pol roka-rok podla velkosti od 10e po 200e

sovjet: nexia 9l? na to zabudni... v meste cca 7l, mimo menej...

m4rek: ak nebudes brat tuto nexiu, co je podla mna super volba, obzeraj sa po feldach... precitaj si aj par stran dozadu, kde maj.kl vybera auto v podobnej cenovej relacii, je tam vypisanych dost schopnych tipov... punto nie, golfa nie, 306 nie, cromu mozno...

-tak to si mal asi velmi dobre vreckove ked ta cca 60-70€ za bezin mesacne vobec financne nezatazilo + servis a poistka :)
maj.kl
Star
Star

nerozčulujem sa... ale toto už nie je normálne, včera poobede som volal s chlapíkom ohľadom auta, že si ho prídem pozrieť a pravdepodobne ho shopnem a ked mu volám dnes, že kde sa stretneme, tak mi povie, že ho už predal... toto akože nie je normálne už... ach, toto sa mi už stalo 2. krát...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

maj.kl

proste mal cloveka ktory to zobral skor ako ty a mozno aj ponukol viac..ale nebolo to od predavajuceho fér.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

lepsi vrabec v hrsti ako neisty potencionalny kupujuci niekde daleko
Napísať odpoveď