Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

airman: ...pred par rokmi by som Ti povedal, ze seba :P no aj by som o niekom vedel, ale v nedelu to mas tazko... nechaj si to radsej na tyzden a mozes to ist rovno prepisat, ak to bude dobre...
miso03
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa miso03 »

Neskutocne, co tu ludia dokazu vypytat za 16 rocny (!!!!) naftovy koncern. Ak sedia kilometre tak Fico je filantrop, ktory neukradol ani jedine euro. Pozri si, kolko maju najazdene 6-7 rocne Audi a prepocitaj si to pomerovo. Pred 16 timi rokmi stala ta A4ka ako 2-3 izbovy byt, nekupovala sa ako tretie auto do rodiny, toboz nie naftova verzia. Na druhu stranu ten motor sa znicit neda a keby aj, tak kupis za 400e "novy". Ta 5l nadoba od oleja v kufri ale asi tiez o niecom svedci, necham na zvazenie.
Ale chapem ta, tiez som mal moznost za 4000e pred 5 rokmi zobrat Fabiu v spickovom stave, alebo A6tku v plnej vybave, len o 7 rokov starsiu. Po 2 mesiacoch som kupu olutoval, ale spatne sa na to pozeram ako na vynikajucu skusenost, takze chod do toho :-)
edit: Aby som dal aspon nejaku radu, pozri si ako svietia tie xenony. Po tolkych rokoch budes zazivat v noci rovnake adrenalinove zazitky ako ja a to este ked naprsalo .. :D Raz ma dokonca zastavili policajti a chceli mi dat pokutu za to, ze nesvietim, nakoniec uznali ze tie svetielka mohli prehliadnut :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Čo poviete na tieto:

http://auto.bazos.sk/inzerat/51722212/Audi-a4.php

http://auto.bazos.sk/inzerat/51769972/P ... ctavia.php

Tá Škoda sa mi pozdáva, vyzerá zachovalo, škoda, že nejde o ten silnejší motor. Mne sa zdá 75 koní na také auto dosť málo. Aké sú reálne skúsenosti so svižnosťou auta? Dalo by sa to načipovať?
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Tomu s tou Octaviou by som zavolal a zistil od neho, či nespravil chybu. Lebo 1,6l majú výkon 75kW (102 koní). Tých 55kW (75 koní) majú tie benzínové 1,4.

http://www.cars-data.com/en/skoda-octavia-2000/2390 - tu je zoznam motorizácii danej Octavie.
miso03
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa miso03 »

Ak je ta Octavia fakt bez klimatizacie, tak by som siel do tej A4, na ktorej by som ale hned vymenil svetla za fabricke (daju sa zohnat do 100e), inak vyzera fajn.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Píšem len z mobilu, no budem sa snažiť to napísať čo najzrozumitelnejsie :-D pripadne to časom upravím.
Plánujem kúpiť nejakú náhradu za moje terajšie auto, zatiaľ sa chcem spýtať len informatívne po čom sa mam pozerať, kúpu plánujem až niekedy na zimu. Zatiaľ mám rozpočet 5000€. Hľadám niečo živé, s čím by sa dalo aj zabaviť. Veľmi rád šoférujem, a z nudy nemám problém zrobit len tak stovky km. Zatiaľ som len tak na rýchlo kukal na hyundai coupe s 2l motorom, alebo toyotu celicu s 1.8 motorom. Aj taký Peugeot 308 cc by som si vedel predstaviť. Len teraz som sa začal rozhliadat, čiže neviem veľmi čo mám hľadať a privítal by som nejakú pomoc. Bude to auto na každodenné používanie, no chcem sa s ním aj vyšantiť. Dá sa niečo takéto nájsť?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Noobsz DJ napísal:Tomu s tou Octaviou by som zavolal a zistil od neho, či nespravil chybu. Lebo 1,6l majú výkon 75kW (102 koní). Tých 55kW (75 koní) majú tie benzínové 1,4.

http://www.cars-data.com/en/skoda-octavia-2000/2390 - tu je zoznam motorizácii danej Octavie.
No ja neviem, keď si pozrieť aj inzeráty, kopec ľudí ponúka tých 55 kW. Citát z autorubiku.
Úplne ideálny nie je ani agregát 1.6 MPi 8V OHC (55 kW), známy ešte z Felicie. Jeho nedostatkom je vyšší hluk a málo sily nad 4000 otáčok, čo môže predstavovať problém pri prebiehaní, avšak slušne ťahá už od nízkych otáčok, čo vyhovuje pokojným vodičom. Vyznačuje sa dobrou spoľahlivosťou a spotrebou pohybujúcou sa okolo 7,5-8 litrov.

Lepšou voľbou je však silnejšia 1.6 8V (74 a 75 kW). Motoru chutia vďaka tzv. podštvorcovej konštrukcii (kratší zdvih/vŕtanie) aj vyššie otáčky, ale vďaka variabilnému saciemu potrubiu a dvoj-ventilovej technike ochotne zaberá aj z nižších otáčok. Celkovo možno povedať, že motor má viac síl ako sa uvádza v papieroch.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Tak v inzeráte píše, že to je ročník 2001, tak som vychádzal z toho, že to bude Octavia, ktorá sa vyrábala od roku 2000 do roku 2004. Táto čo je z inzerátu sa vyrábala od roku 1997 do roku 2000.

http://www.cars-data.com/en/skoda-octavia-1997/2389

Keď som lepšie pozrel na fotky, tak som si všimol aj tú starú palubnú dosku a aj to, že to je iba plechová krabica bez nejakej tej výbavy. Tej danej Octavií by som sa vyhol a pozrel po normálnej benzínovej 1,6-tke s tým 75kW motorom.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

miso03: tie auta su stocene vsetky, skoda vobec rozmyslat nad stavom odometra... aj ten motor nieco vydrzi... a dalsia vec je to, ze je jedno, ci je to audi alebo nie, ten motor je ten isty aj v passate, octavii, gole apod., a na tych sa tiez malo nejazdilo, iked nemozes porovnavat rocny najazd noveho auta a niekolkorocneho, kedze na starsich rocnikoch sa uz jazdi pomenej, takze to pomerovo nevypocitas... ale s cenou mas pravdu, mohol by s nou ist nizsie, ako som sa uz aj ja vyjadril... iked s istotou mozem povedat, ze najdes inzeraty, kde za tie rocniky pytaju aj 4000e...
airman2655
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa airman2655 »

Tak tá A4-ka čo som posielal je už predaná, hľadanie pokračuje.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

a co take hladas? rozpocet?
airman2655
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa airman2655 »

V podstate som už na 90% rozhodnutý pre A4 B5, 1,9 TDI najradšej 81 kW, ale aj 66 by som ešte bral. Pozeral som aj po Passatoch a Octáviach I, ale najradšej by som tú A4. Na Octavií mi vadí celkom mohutný zadný stĺpik pri cúvaní, Passat sa mi vizuálne až tak nepáči. Už len nájsť vhodnú A4. Rozpočet 2 300, max 2 500 eur. Samozrejme je aj navyše nejaká rezerva na servis, prehlásenie, pneu...
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Od tohoto predajcu by som sa rozhodne nebal kupit auto. Bral som od neho pred cca 2 rokmi peugeot 407 bol kupovany na sovensku top stav a top cena. Zvacsa predava kupovane na slovensku ale ked aj dovezie je to velmi slusne.

http://audi-a4-avant.autobazar.eu/19-tdi-id7743644.html
schmeter
Expert
Expert

Príspevok od používateľa schmeter »

čo poviete na toto? vyzerá veľmi dobre, zajtra budem volať...pýtať sa niečo špeciálne, typické poruchy? niečo čo by malo byť menené?
http://www.autobazar.sk/9068145/opel-co ... r-edition/
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

arkaz - vyzera dobre, ale ja by som kombik s takym slabym motorom nebral urcite.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

RATZINGER666 napísal:mimochodom, nejaka nova zasielka: P307 combi, Octavia I 2001, 745i E65...

niekto nieco?
octavia predana, ostatne este su, pribudol passat 2011 b7 (novsi model), 2.0tdi highline, 4motion, 160kkm, serviska, lahko burane na PZ cast

http://volkswagen-passat-variant.autoba ... 65810.html

...inak ta 745i je za super cenu, 4800e, na Slovensku zacinaju na 6500e, ma uz cosi nabehane, ale je v slusnom stave :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

...netreba mi velku silnu zadokolku na zimu.
netreba mi velku silnu zadokolku na zimu.
schmeter
Expert
Expert

Príspevok od používateľa schmeter »

schmeter napísal:čo poviete na toto? vyzerá veľmi dobre, zajtra budem volať...pýtať sa niečo špeciálne, typické poruchy? niečo čo by malo byť menené?
http://www.autobazar.sk/9068145/opel-co ... r-edition/
nakoniec dnes prišla ponuka na Seat Leon 1.6, r.v. 2008, 130tis km za 5500€
auto starostlivo servisované, vyzerá to byť dobrá kúpa a aj ja som spokojný, že to nakoniec nebude fabia 2 :D
treba dať pozor pred kúpou na niečo špecifické?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Kurňa, keby som už nemal len o málo menšie auto, už by som o tej sedmici rozmýšľal.

Čo to je za ročník? 2001-2002?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

schmeter: rovno to zober, ani nerozmyslaj :wink:

pilifo: 2002 :wink: preveziem Ta aj s Fabom? :P
Napísať odpoveď