Chcem pribrať - ŠTUDIO výživy, jedlo?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Chcem pribrať - ŠTUDIO výživy, jedlo?

Príspevok od používateľa Adulko1 »

Ahojte, mám taký problém, o ktorom často počuť z každého rohu ... Skúšal som vselico, ale veľmi to nepomahalo. Tak sa chcem s vami normálne poradit, čo by ste mi odporucili - ako pribrať.
Mám 25, výška 172 a váha momentálne 59 kg. Obyčajne mavam 60 a raz sa mi podarilo aj 63, ale teraz sa to drží pod 60. Z mnohých strán pocuvam, že som chudých a čo ja viem čo ešte. Tak sa chcem toho zbaviť. Aj som cez celu strednú posiloval, aj cez vysokú. A dokonca aj teraz, svaly síce mám, ale váhu to nejako neovplyvnilo, teraz som s cvicenim zatiaľ prestal nejaké tie 2 mesiace. Bral som aj z obchodu pre výživu doplnky popri cvičení na pribratie, ale žiaľ nič. Doktorka povedala (ako aj všetkým, čo som sa na nete docital), že je to normálne. Ale keď som bol na iných vysetreniach iného tipu, tak tam sa má pýtali, či som bol vždy tak chudý. Tiež jem toho veľmi veľa a nič mi to nepomáha. Som hladny, najem sa a zasa nič. Rozmýšľal som o nejakých štúdiách výživy alebo čo to je, či by mi nevedeli diagnostikovat aké vitamíny mi chýbajú a bránia v pribrati. Ale neviem o nijakom takom v Nitre. Neviete o niečom? Popripade ako by sa dalo pribrať? Nemám problém jesť bravčové, ani mastne jedla. Jedine ryby, na ktorú som alergicky, ale tuniakov s morské prisery vpohode. Tak neviem ako si s tým pomôcť. Poprosil vás odpovede k veco a nie off topic.
Ďakujem vopred za pomoc!
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem pribrať - ŠTUDIO výživy, jedlo?

Príspevok od používateľa vendo »

kym to locknu jedna rada: malo zeries
Som hladny, najem sa a zasa nič.
preco si hladny? ked si hladny tak nezeries na pribratie :smt006
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

http://new.biomag.sk/show_article.php?id=95

Zacni tymto clankom. Ja by som k nemu pridal este nejaky clanok ohladom glykemickeho indexu potravin.
Co sa tyka priberania, tak s tym som mal problem aj ja (vyska 183, vaha 75 ) Ked som zacal riadne jest, podla tohto clanku, tak mi vaha isla hore na 83 za cca 2 mesiace. Samozrejme bol pri tom aj kvalitny gainer, hlavne po cviceni.
Otazka znie, cio chces priberat svalovu hmotu, alebo ti "staci" aj tuk... ?
Dve overene pravidla : Rano hned po prebudeni kvalitne sacharidy + bielkoviny (vlastne je to jedno )
Vecer pred spanim tvaroh, ked chces pribrat ak si ho daj s cukrom, alebo med, granko....
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

ak si cvicil a nepribral tak si za prve cvicil zle a malo jedol, aj ked zaciatocnik nema dobru stravu tak na zaciatku priberie aj z toho ze sa na cinku pravidelne pozera, takze zabudni na to ako si cvicil doteraz a cvic full body, co to je to si vygooglis...a strava tak ako sa pise v art of velkovykrm nadomnou(dufam ze to je ono ani som tne link neotvaral, ale co ine by to bolo), ked si hladny znamena to ze telo zufalo krici o stravu, ty nie ze nemas byt hladny ty cely den nemas prestat byt prezraty, ak sa vies chvilu pohnut bez toho aby si nadaval kolko si toho zasa zjedol tak si jedol malo, stavu hladu sa ani nesmies priblizit, to ze si si kupil kilo nejakeho prasku ti moc nepomoze...proste žer
p.s. berte to s trochou nadhladu, ale ked niekto napise ze vela jedol=jedol ked bol hladny, tak o tom vela nevie
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

znamy v posilke hovoril citujem: chlape ked chces pribrat tak zer bravcovy tuk....ale ako kolega nado mnou napisal...zalezi ci chces nabrat svalovu hmotu alebo tuk
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Peter_Retep napísal:znamy v posilke hovoril citujem: chlape ked chces pribrat tak zer bravcovy tuk....ale ako kolega nado mnou napisal...zalezi ci chces nabrat svalovu hmotu alebo tuk
Podla toho co hovoris, tak ked si dam nejake maso tak mi to nepojde do tuku, ale vytvoria sa z toho svaly? Parada...asi zacnem zrat nejake zdrave veci aby mi narastol biceps a six pack na bruchu....
//ty to co zozeries musis tvrdou makackou na svaly premenit...ty svaly nenaberies jedlom.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Nemáš zvýšenú funkciu štítnej žľazy? (návaly tepla, jemný tras rúk, búšenie srdca, nadmerné potenie, nepokoj...)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Treba žrať veľa a kvalitne (teda vysoko bielkovinové jedlá), tvrdo makať, doplniť to v tvojom prípade kvalitným gainerom po tréningu a mať dostatočnú regeneráciu.
Nie je človeka, ktorý by nemohol pribrať (ak sa teda nejedná fakt o nejakú vážnu zdravotnú poruchu).
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa citizen »

Podobny problem stava sa mi obcas ze mi ani nechuti jest..Vstanem napr o 11 najem sa nejaku somarinu lahku a idem jest az o 17..to uz nieje asi normalne
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

to ze vstanes o 11 zjes nieco lahke a ides jest az o 17 znamena ze nemas absolutne ziadny pohyb a urcite len sedis doma :) keby som rano zjedol tri rozky a sedel do 17 pri pc tiez by som asi nebol hladny :)
Dahome
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dahome »

Adulko1 napísal:Ahojte, mám taký problém, o ktorom často počuť z každého rohu ... Skúšal som vselico, ale veľmi to nepomahalo. Tak sa chcem s vami normálne poradit, čo by ste mi odporucili - ako pribrať.
Mám 25, výška 172 a váha momentálne 59 kg. Obyčajne mavam 60 a raz sa mi podarilo aj 63, ale teraz sa to drží pod 60. Z mnohých strán pocuvam, že som chudých a čo ja viem čo ešte. Tak sa chcem toho zbaviť. Aj som cez celu strednú posiloval, aj cez vysokú. A dokonca aj teraz, svaly síce mám, ale váhu to nejako neovplyvnilo, teraz som s cvicenim zatiaľ prestal nejaké tie 2 mesiace. Bral som aj z obchodu pre výživu doplnky popri cvičení na pribratie, ale žiaľ nič. Doktorka povedala (ako aj všetkým, čo som sa na nete docital), že je to normálne. Ale keď som bol na iných vysetreniach iného tipu, tak tam sa má pýtali, či som bol vždy tak chudý. Tiež jem toho veľmi veľa a nič mi to nepomáha. Som hladny, najem sa a zasa nič. Rozmýšľal som o nejakých štúdiách výživy alebo čo to je, či by mi nevedeli diagnostikovat aké vitamíny mi chýbajú a bránia v pribrati. Ale neviem o nijakom takom v Nitre. Neviete o niečom? Popripade ako by sa dalo pribrať? Nemám problém jesť bravčové, ani mastne jedla. Jedine ryby, na ktorú som alergicky, ale tuniakov s morské prisery vpohode. Tak neviem ako si s tým pomôcť. Poprosil vás odpovede k veco a nie off topic.
Ďakujem vopred za pomoc!
Skús požiadať tvoju obvodnú lekárku, nech ťa pošle na vyšetrenie na hematológiu, aby ti urobili kompletné krvné testy, tam sa ukážu všetky hladiny
látok v tele a pokiaľ to bude všetko v medziach referenčných hodnôt, tak by si si s tým nemal lámať hlavu. Teda pokiaľ ťa štve len to, že ti okolie hovorí,
aký si chudý a tebe samotnému to neprekáža, resp. nespôsobuje nejaké zdr. problémy, tak riešiš problém, ktorý neexistuje...
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

Asi aj ja zajdem k doktorke nech mi poradi co a ako dalej.Ked ma nastve konecne sa pustim do treningu a zacnem sipat.Kaslem na to
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

citizen napísal:Asi aj ja zajdem k doktorke nech mi poradi co a ako dalej.Ked ma nastve konecne sa pustim do treningu a zacnem sipat.Kaslem na to
Sypat myslis doplnky alebo steroidy? Kedze v kulturistiske a body buildingu sypat=steroidy a to je teda poriadna hlupost ... zas ludia nebudte pricitliveni, fakt ked niekto do rana do vecer sedi doma tak nie je hladny, telo si pyta jest ked potrebuje energiu a ked ju clovek nijak nespali naco by si ju pytalo netreba laboratorne testy na potvrdenie lenivosti
energy00
King
King

citizen napísal:Podobny problem stava sa mi obcas ze mi ani nechuti jest..Vstanem napr o 11 najem sa nejaku somarinu lahku a idem jest az o 17..to uz nieje asi normalne
Vela veci zalezi od glykemickeho indexu potravin. Ked zjes nieco, co ma vysoky GI, tak si hladny hned potom. V diete je najlepsie jest veci z nizkym GI. Moje nizka GI strava je : Celozrnny rozok s natierkovym syrom a paprika na to. Zjes 2 ks a zasyteny na dlhu dobu, aj pocas nejakej lahsej prace. Vam sa nestava, ze ked date... co ja viem vianocku s nutelou, tak ste hladny hned potom ? Alebo zjete aj obrovsku porciu jedla ( v mojom pripade bryndzove halusky + mlieko - plny tanier) a za dve hodiny hladny ? Tak to je GI. Doporucujem nastudovat. Jednak ked chcece pribrat, alebo schudnut. Je to dobre vediet....
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Adulko1 »

:) Dakujem, velmi si cenim tieto rady a idem to este pekne poprecitavat. Tak nie som taky, ze by som jedol az tak stale, skor ked som hladny. Ale zjem toho celkom dost, ked uz jem. Mal som asi pred 4 rokmi tetaniu (nervovo-svalovu drazdivost), ale uz je to nastastie vsetko vporiadku. No takto, chcem pribrat aj aby to vyzeralo - teda svoalovu hmotu, tym padom by som mohol pribrat aj na vahe, vsak? Ale zasa ked sa mi stane, ze chodim do prace, ale bo proste budem vytazeny a nebudem stihat cvicit, zasa aby som nesplasol, nevyfucal a zostanem zasa "chudy".
Inak ja jedavam kazdy den spominane granko, kakako, mlieko ... Rohliky .. Dost sladkeho .. aj mastneho .. No asi dobry metabolizmus. Bol som davnejsie na hematologii a tam mi raz namerali vysoku hladinu zeleza, ale teraz je vsetko v norme ..
Dahome
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dahome »

železo by s tým nemalo mať nič spoločné, železa potrebuje človek minimum,
je obsiahnuté v potr. množstve v soli a je potrebné hlavne na viazanie kyslíka
v červ. krvinkách a u adolescentov na rast... a nadbytok by mohol mať
z dlhodobejšieho hľadiska vplyv na pečeň (cirhóza), vznik diabetesu alebo
srdcové ochorenia... Ako dlho trvalo, kým si mal výsledky z hematológie?
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

ColdRain napísal: Sypat myslis doplnky alebo steroidy? Kedze v kulturistiske a body buildingu sypat=steroidy a to je teda poriadna hlupost ... zas ludia nebudte pricitliveni, fakt ked niekto do rana do vecer sedi doma tak nie je hladny, telo si pyta jest ked potrebuje energiu a ked ju clovek nijak nespali naco by si ju pytalo netreba laboratorne testy na potvrdenie lenivosti
Neviem.Spytam sa kompetentnych do mi odporuci
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Mas 25, cvicil si cez strednu aj vysoku a stale vazis 60 kg?

Zaujimalo by ma co zeres a ako si cvicil, lebo to toje cvicenie zrejme bola totalna strata casu a asi aj penazi.
energy00
King
King

kali520 napísal:Mas 25, cvicil si cez strednu aj vysoku a stale vazis 60 kg?

Zaujimalo by ma co zeres a ako si cvicil, lebo to toje cvicenie zrejme bola totalna strata casu a asi aj penazi.
Ja som napriklad cvicil rok (doma) a isiel som hore cca 5 kg :oops: Lenze postupom casu (asi po polroku cvicenia) som sa zacal zaujimat o to, ako spravne prevadzat jednotlive cviky, kedy jest, co jest, kolko jest, ako regenerovat, ako obmienat cviky. Mal som len jednorucky + posilnovaciu vezu. Dokupil som dalsie cinky, lavicku, zlepsil stravu a vysledky sa dostavili pomerne rychlo. Na priberani robi cvicenie cca 30-40 % zvysok je strava (moj odskusany, subjektivny nazor, ktoreho sa drzim)
Napísať odpoveď