Chcem si upgradovat moj 5rocny pocitac , aký zroj ?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
DAMON88
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DAMON88 »

myslim ze DDR3 je pri takejto pomerne slabsej zostave zbytocnost a myslim ze rozdiel medzi DDR2 4GB a DDR3 2Gb bude asi taky ze DDR2 bude lepsie riesenie :wink:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

ASRock = značka pre chudobných.. ak od nej neočakávaš veľa (nebudeš taktovať), mala by fungovať dobre. Je to v podstate lacnejšia sestra spoločnosti ASUS..

Každopádne by som sa vyhol dvojitým DDR2/DDR3 riešeniam.. ako už bolo písané, na C2D/C2Q v pohode stačí DDR2.. (ušetrené peniaze vraz do iného komponentu).. na tejto doske DDR3 nikdy nevyužiješ, jedná sa skôr o marketingový ťah..
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

hm, tak teraz neviem, pre aku zostavu si sa nakoniec rozhodol ;) v nizsich cenovych kategoriach sa momentalne viac oplati to AMD, ako som pisal o stranu dozadu uplne dole..., kukam ale, ze dosku hladas pre Intel... ;)
markoss17
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa markoss17 »

kazdy mi tvrdi,ze intel je lepsi a konkretne e6300 stoji nejako 76eur ,preto som hladal dosku intel. Grafiku zoberiem tu ati, zdroj ten 450w,ramky ddr2 x 2gb, procesor radsej ten intel, no dosku rozmyslam stale nad tou asrock,kedze po case (1-2roky) by som mohol upgradovat pocitac ddr3 , druhou hd4870 a nejakym 4jadrovym procesorom intel.
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

prave e6300 je konkurencia tomu AMD, pricom ale v testoch vyslo AMD lepsie, konkretne tusim na anandtechu ich porovnavali priamo.
6MB L3 cache sa prejavilo...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

markoss17 napísal:no dosku rozmyslam stale nad tou asrock,kedze po case (1-2roky) by som mohol upgradovat pocitac ddr3
Aj tak sa Ti DDR3 neoplatia, pretože aj o 1-2roky na tú dosku nič iné ako C2D/C2Q nebudeš môcť dať. Doska Ti nevezme žiadny procesor, ktorý by vedel efektívne využiť DDR3 pamäte..
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

brm mal na mysli i7,i5,i3 a kto vie čo bude ešte ďalšie.. Proste ten CPU tie DDR3 nevyužije. Ak by si chcel silou mocou DDR3 tak si zober nejakú dosku s x58 chipsetom, CPU nejaké i7, DDR3 pamäte k tomu.. A hneď zistíš, že iba tieto veci ťa budú stáť minimálne dvojnásobok toho čo si do toho chcel dať..
markoss17
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa markoss17 »

No tak na túto tému som pozabudol.
Nakoniec som sa rozhodol kvôli škole pre laptop ASUS N61VN , zatial som maximálne spokojný. Vyšiel ma na necelých 700 eur.
Napísať odpoveď