chcem vrátiť čas, aby sa tá chyba nezopakovala druhýkrát
chcem vrátiť čas, aby sa tá chyba nezopakovala druhýkrát
Mám 24, priateľ 22, som jeho prvá, on je zahraničný Slovák a nedám na neho dopustiť. Chodíme spolu vyše roka, bolo to krásne, až donedávna. na jeseň som odišla študovať do Prahy, diaľka nám nevadila, bol u mňa na víkend vždy, keď som prišla na Slovensko, rodina ho má strašne rada, a to nehovorím o tom, ako veľmi ho milujem ja. Ale urobila som príšernú chybu. Na jednej párty som si vypila a bola dosť v nálade, opitá nie, bola som pri rozume, a neviem teda, prečo sa to stalo, možno to bolo tým, že sme sa s priateľom v tom období hádali, ale padol bozk s jedným chalanom, bolo to bezvýznamné, rýchle a s týmto bozkom som sa priateľovi neskor priznala pod jeho nátlakom, lebo videl, že som iná, trápilo ma to. Vedel mi to odpustiť, aspoň tak som si myslela donedávna. Lenže celé tri mesiace ho to žralo a teraz navrhol, že bude rozchod, lenže to som sa rozplakala a jeho to asi zamrzelo, tak navrhol pauzu, že si to potrebuje celé premyslieť a zabudnúť na to. Zmenil sa, kontroluje fb, pokec stále ako predtým, ale je občas arogantný, tak sa nezaujíma ako predtým, začína mať v paži, kričí na mňa, ale aj mi povie na druhý deň, že ma miluje. Našiel si nového kamaráta a odvtedy je takýto. Je tomu asi dva týždne, odvtedy trvá aj naša pauza. Chodí s ním do fitka, po diskotékach, kde kade, robí mu spoločnosť všade. Mňa to strašne ubíja, zabíja ma tento pocit a viem, že ho stratiť nechcem, človek si niečo uvedomí, až keď je neskoro, resp. prihorelo. Viac menej som sa kvôli nemu vrátila na Slovensko a rozhodla študovať na Slovensku, aby sme ako tak boli opäť častejšie spolu, aj keď teda pripomínam, že nám diaľka nevadila. Už mi nedôveruje, stratila som u neho dôveru, prečítal si i môj denník, ktorý som mu dala, šak teda nech vie o mne všetko, mne to nevadilo, a tam bolo toho viacej, ale nie počas chodenia s ním, ale užívanie si mladosti. Teraz mám vek, kedy viem, že ho chcem a iba Jeho. Ale viem, že som spravila chybu ja, a dosť za to trpím. A s výrokom, že keď to baba raz spraví, spraví i druhýkrát, nesúhlasím, pretože toto sa už nestane, nechcem to prežívať druhýkrát, ak mi ešte dá šancu!!Čo sa s ním deje, v jeho vnútri teraz?? To vie iba on, ale čo si o tom myslíte, dá mi ešte šancu?? Hovorí, že hej, len ho to musí prejsť.
-
javatar
Hardcore addict
Re: chcem vrátiť čas, aby sa tá chyba nezopakovala druhýkrát
odpustit je (vcelku) lahke ale dovera sa znovu buduje velmi tazko a musia to chciet obaja
teraz je to cele celkom v jeho rukach a ty nemozes robit nic... krute ale je to tak
teraz je to cele celkom v jeho rukach a ty nemozes robit nic... krute ale je to tak
je tazke-pretazke ist za hranice, alebo na skolu na opacny koniec krajiny ked je clovek vo vztahu. ja by som to neurobil nikdy...
no a odpustit je lahke, ale zabudnut sa neda na vsetko a ked aj hej, tak nie tak lahko
nesuhlasis s tym vyrokom, ale ja mam skusenosti s babami, ktore robia tu istu chybu dookola a aj milion krat pridu pytat "druhu sancu" a tiez vravia ako ich to trapi...
noo, ale podla mna mu je treba dat dost dlhy cas nech vychladne, a bud pride na to, ze je ochotny zabudnut a spravat sa pred tym, alebo uz toho bohuzial nic nebude :-/
no a odpustit je lahke, ale zabudnut sa neda na vsetko a ked aj hej, tak nie tak lahko
nesuhlasis s tym vyrokom, ale ja mam skusenosti s babami, ktore robia tu istu chybu dookola a aj milion krat pridu pytat "druhu sancu" a tiez vravia ako ich to trapi...
noo, ale podla mna mu je treba dat dost dlhy cas nech vychladne, a bud pride na to, ze je ochotny zabudnut a spravat sa pred tym, alebo uz toho bohuzial nic nebude :-/
Odpilila si si konar, na ktorom si sedela. Uprimne - velmi pochybujem, ze bude este nieco take ako predtym. Neskoro plakat nad rozliatym mliekom a dalsie podobne prislovia (ci co to je). Zazil som nieco podobne a uz to nikdy nebolo ako predtym - naburane auto uz nikdy nieje nove. Inak pardon, ale by zenske ste v tomto strasne hlupe. Ked uz spravite taky brutalny kiks, tak si to nechajte pre seba! Zatlkat, zatlkat a este raz zatlkat! Co oko nevidi, to srdce neboli. Vylozit karty na stol v takejto situacii je blbost. Nikdy nevies co partner spravi, mozes ho akokolvek poznat - do takej situacie sa neprichadza denne.
Popravde, neviem, aku radu (alebo co vlastne) cakas. Ja nemoralizujem, chapem ze stat sa moze vselico. Ale ked uz sa nieco take podari, tak treba mysliet dopredu a premysliet si dalsie kroky.
Popravde, neviem, aku radu (alebo co vlastne) cakas. Ja nemoralizujem, chapem ze stat sa moze vselico. Ale ked uz sa nieco take podari, tak treba mysliet dopredu a premysliet si dalsie kroky.
Do inej krajiny som išla preto, lebo na Slovensku môj odbor nie je v dennej forme, no i tak som po semestri presedlala na externe, aby sme boli spolu. tak len dotaz k tomu..
áno, je veľa šťastných ľudí, ktorí si žijú nádherne, pritom majú dvoch, či troch, len sú tichúčko a všetkým je dobre, nikto o nikom nevie, možno len hľadám psychickú podporu, nemôžem to čakať od kamarátok, ktoré hrajú na dve strany, majú priateľa i milenca, a nesťažujú sa. no ten kto sa prizná, už je vinný. No s tou ložou som žiť nemohla a priznať som sa mu chcela, aj keby to zo mňa nevypáčil, áno niektoré sú sprostučké, ako ja...
)
áno, je veľa šťastných ľudí, ktorí si žijú nádherne, pritom majú dvoch, či troch, len sú tichúčko a všetkým je dobre, nikto o nikom nevie, možno len hľadám psychickú podporu, nemôžem to čakať od kamarátok, ktoré hrajú na dve strany, majú priateľa i milenca, a nesťažujú sa. no ten kto sa prizná, už je vinný. No s tou ložou som žiť nemohla a priznať som sa mu chcela, aj keby to zo mňa nevypáčil, áno niektoré sú sprostučké, ako ja...
No v ňom sa teraz odohráva asi to, že keď na to nemyslí, vtedy Vám je fajn, no keď si to predstaví, tak by Ťa asi najradšej poslal kade ľahšie. To, že ste si dali len pauzu a nerozišiel sa s tebou hneď svedčí o tom, že Ťa ľúbi a chce byť s tebou. Môj osobný názor je taký, ž časom Vám na tom vzťah stroskotá, pretože to buď neunesie on - stále sa bude o teba báť, keď pôjdeš niekam von, či sa zase nespustíš, bude Ťa kontrolovať (ako to začal robiť už teraz) alebo to neustále "dohliadanie" neznesieš ty. Alebo sa cez to proste nejako prenesiete. Uvidíš časom, no bude to chcieť veľa námahy z tvojej strany. Vidíš, čo dokáže urobiť jeden "nevinný bozk" ?
Spravne som pochopila, ze slo len o jeden bozk? Keby som bola vo vztahu, na ktorom mi zalezi a fakt toho cloveka lubim, tak by ma slo z toho roztrhnut..ale bola by len otazka casu, kym ma to prejde. Teda bud trpezliva, ked ta lubi, tak ti odpusti. Predsa si nehrala na dve strany, ani si ho umyselne neklamala..To, ze si napr. cital tvoj dennik je jeho "chyba". Ludia sa menia a preto je dolezite kym si/ste teraz a aku mate predstavu do buducna. Nejde o to, co si stvarala za mladi.
Moj nazor je ten, ze je to len jedna zo skusok vasho vztahu, blbe obdobie.. Musite sa z toho obaja poucit -> vid rady vyssie. Poznam taky par, co si tiez niecim takym presli a su spolu stale. Vediet odpustit a mat pre druheho pochopenie je jeden z predpokladov na fungovanie dlhodobeho vztahu. Tak aspon uvidis, ci dokaze byt velkorysy a ci je jeho laska vacsia ako hnev ci sklamanie.
Neboj, dobre to dopadne..Len mu daj cas a bud trpezliva. Mudry chalan by vztah nezahodil pre take nieco
Moj nazor je ten, ze je to len jedna zo skusok vasho vztahu, blbe obdobie.. Musite sa z toho obaja poucit -> vid rady vyssie. Poznam taky par, co si tiez niecim takym presli a su spolu stale. Vediet odpustit a mat pre druheho pochopenie je jeden z predpokladov na fungovanie dlhodobeho vztahu. Tak aspon uvidis, ci dokaze byt velkorysy a ci je jeho laska vacsia ako hnev ci sklamanie.
Neboj, dobre to dopadne..Len mu daj cas a bud trpezliva. Mudry chalan by vztah nezahodil pre take nieco
zatlkat zatlkat zatlkat... co si na tychto 3 slovach nedokazala pochopit?
.
teraz mozes len dufat, ze vyhra rozum a srdce nad urazenym egom
.
teraz mozes len dufat, ze vyhra rozum a srdce nad urazenym egom
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...ani múdra žena...kathleen napísal:Mudry chalan by vztah nezahodil pre take nieco
Súhlasím s kathleen. Z môjho pohľadu jeden bozk v podobnej situácií nie je dôvodom na rozchod, nuž teda ale závisí na tom, nakoľko si jeden druhého cení. Zahodiť perspektívny dlhodobejší vzťah kvôli jednému pošmyknutiu, no neviem. Ťažko sa hovorí o tom, čo má asi tak v hlave, kedysi som si myslela, že chlapi podobné veci až tak neprežívajú, no pred časom som sa sama presvedčila o opaku. Neviem inak či keby sa mi niečo podobné stane, vyjdem s pravdou von. Síce by ma to vnútorne asi dosť ničilo, nechcela by som, aby to ničilo aj jeho a náš vzťah. Za toľkú úprimnosť klobúk dole. Každopádne držím palce!
Na dve strany som nehrala, bolo to len chvíľkové opojenie, ktoré hneď zhaslo. Áno iba jedna pusa. Toho chalana som stretávala na chodbe, ale iba sme sa pozdravili a to bolo všetko, rozvíjať sme obaja určite nič nechceli. Veď môjho ňufka milujkam. No ale teraz ho to zlomilo a ešte spomína na udalosť čo sa stala. Spoznala som v Prahe aj jedného chalana, ktorý bol Slovák a strašne rada som bola, že tam niekoho poznám, pre mňa bolo ťažké sa tam adaptovať s českými spolužiakmi vo veľkom meste, tak som sa s ním stretla trikrát, ale akonáhle som videla že po mne ide, tak som to nechala tak, nič sa nestalo, len i toto som povedala priateľovi,a nechcel mi veriť, že sa nič nestalo. Len on nevedel pochopiť, že tam mám rodáka. Je pravda, že som si v tom období schovala všetky súkromné veci na fb, aj to tu riešil na tejto stránke, ale to bolo obdobie, kedy som chcela mať naozaj súkromie, i keď zrovna v tom čase som chodila von s tým kamarátom Slovákom, ale nemá to s ním nič spoločné, že veci na fb som nechala zakryté. Proste už dlhšie som uvažovala, že tam mám zbytočných ľudí, ktorí nemusia vedieť ako žijem. No a onedlho boli aj vymazaní..a toto nevie priateľ stále pochopiť.
presne pre TOTO by som ja nikdy nedosral svoju karieru ani keby som mal doma missku, ktora by mala titul z MIT. ziadna mi nestoji za to, aby som si trieskal hlavu o mur, ze som pre daku kravu blbu znicil svoju buducnost. lebo v zalubenosti sa to nezda, ale vsetko vlastne tak strasne docasne.krumplik napísal:Do inej krajiny som išla preto, lebo na Slovensku môj odbor nie je v dennej forme, no i tak som po semestri presedlala na externe, aby sme boli spolu. tak len dotaz k tomu..
múdre slová jackb, k+
Len stale nechapem, co ches od nas. Pravdepodobne nic.. len sa tu vypisat.. a dufat, ze si to ňufko (
Takze nufinko, nerob kozy a daj jej este sancu. A ked uz neveris na spolocnu buducnost, tak si ju nechaj aspon na sex... kym si nenajdes nejaku inu:)
zaujímavé Lumir, a potom kto tu je ten ... , ten máš ty toto zmýšľanie,ale dik za to ponechanie, no snáď nevymení..ani si nevieš predstaviť koľko báb robí ešte horšie veci, možno aj tvoja, len ty to nevieš...
ta moja je snad natolko inteligentna, ze aj keby sa nieco udialo, tak sa nikdy neprizna 
+1 ... uprimne povedane, pokial sa o nicom nedozviem, je vsetko v poriadku. Zijeme len raz, nech si uzije, co ju v zivote laka. Ja niesom jej bachar. Ale nech si to necha pre seba. Ale to su veci, ktore zamilovana po rocnom vztahu sotva pochopis. Nic v zlom.lumir napísal:ta moja je snad natolko inteligentna, ze aj keby sa nieco udialo, tak sa nikdy neprizna
-
theBliZZard
Star
- Kontaktovať používateľa:
k6 t tomu len tolko - no secret lasts forever.
krupmlik, absolutne tomu nechapem, ked pises ako vam bolo super, ako velmi si ho milovala, ako si to mohla vsetko jednym momentom zahodit
krupmlik, absolutne tomu nechapem, ked pises ako vam bolo super, ako velmi si ho milovala, ako si to mohla vsetko jednym momentom zahodit
-
qwerty-xyz
kráááááááááááva ....... prepac.
ale toto proste brutalne plati, proste fakt, a konec . . ..
@ lumir, k6, qwerty a spol.: A keby vsetci o tom vedeli, len vy nie, to by bola tiez sranda..len na vas ucet 
Podla mna hra rolu, ze chalan ma 22 a ona je jeho prva..Musi sa prekusat cez prve sklamania. Keby mal rozum, tak to z nej nevytahuje a necita si jej dennik. Ale netreba dramatizovat, mozno sa chalan pouci
Ja osobne by som rada vedela, s kym to som vlastne vo vztahu, ale nie nasilu. Uprimnost nezabija. A co ta nezabije, to ta posilni.
//autoeditácia príspevku (03 Apr 2012, 0:15)
Podla mna hra rolu, ze chalan ma 22 a ona je jeho prva..Musi sa prekusat cez prve sklamania. Keby mal rozum, tak to z nej nevytahuje a necita si jej dennik. Ale netreba dramatizovat, mozno sa chalan pouci
Ja osobne by som rada vedela, s kym to som vlastne vo vztahu, ale nie nasilu. Uprimnost nezabija. A co ta nezabije, to ta posilni.
//autoeditácia príspevku (03 Apr 2012, 0:15)
video je vtipne, resp. tragikomicke. patologicky vztah na pokraji rozkladu, udrziavany z pragmatickych dovodov a zvyku. ultima ratio, ale ako standard? nie, dakujem.qwerty-xyz napísal:kráááááááááááva ....... prepac.