Chello a router

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Runes
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Chello a router

Príspevok od používateľa Runes »

kto spojazdnil chello cez router pomozte. Kupil som si wifi router teda brat kupil, mam zapatu tu ciernu skatulku od UPC z nej ide serial do routeru a router ide do PC takze zapojenie je OK. Ale nejde sa pripojit na net aj ked sa mi spustila ta Chello vec de musis zaregistrovat PC. Pripojenei musi fungovat lebo ten router sa nastavuje cez urcitu IP a tam sa dostanem. Ak ste to dakto uz robili tak napiste jak to spojazdnim dik
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

sorry ze nedavam upravit ale inak by tema nebola refreshnuta.

no takze momentalna situacia je takato ked zapojim modem do routera a router do pc tak sa neviem pripojit cez prehliadac na net ale icq ide aj torrenty sa tahaju proste len prehliadac nema odozvu ani firefox ani exploler ani opera :-/
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

no ja ked som to robil tak som najprv vypol PC modem aj router. kabel z PC<->modem strcis do Router (WAN)<->modem + Router<->PC. zapnes modem a pockas kym sa zosynchonizuje s routerom. zapni router a chvilku pockaj. potom zapni PC. hned ako som zapol browser nabehla UPC login sajta. prihlasil som novu MAC adresu. vypol PC, restartoval modem, zapol PC a vsetko slo ok. napis aky mas router.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

heh no spravil som tvoj postup a stale nic torrenty idu icq ide web nejde router to je SMCWBR 14-G2
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Kabel ktory pripajas povodne do PC daj do WAN portu na SMC routri. PC zapoj napr. do LAN1. Nastav si podla toho, aka je default IP routra (mas to v manuali) IP na PC, vojdi do routra.
Pouzi CLONE MAC (tym padom nebudes musiet registrovat ako dalsie zariadenie, bude to klonovat MAC z pripojeneho PC), vo WAN nastav static IP a nastav ju tak, ako nastavujes na PC ak mas chello. Teda IP, maska, brana a oba DNS.
v LAN nastav IP adresu napr. na 192.168.1.1, mozes zapnut aj DHCP, rozsah IP napr. 192.168.1.2 - 192.168.1.100

Tolko teoria :) a musi to slapat :)
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

ja by som si dovolil mat taku neuzitocnu poznamku...
nerob s tym nic a nechaj to niekomu, kto sa do toho vyzna a pride ti to spravit. routovanie je zakazane a moze ta to stat pokutu 10k, co nie je malo. je pravda, ze oni na to kaslu a vedia zistit hocikoho, ale ked to nebudes mat nijako zabezpecene, tak to bude asi az moc okate. radsej si zavolaj dakeho kamosa, co ti to spravi a mas po probleme. precitaj si podmienky a je to tam krasne napisane, ze zdielanie, routovanie je zakazane. tak bach na vec. GL ;)
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

turtlak69: ak ma router NAT, tak jedina sanca ako na to mozu prijst je krokove cislo z hlavicky paketu, ktore sa prechodom zariadeniami znizuje o 1. cize router je 1 kork navyse a z defaultnych 128 -1 (modem) im dojde 128 -1 (router) -1 (modem). a to nekontroluju. to by bolo viac roboty a na to sa mozu vysrat :D tiez sa da dakymi toolmi nastavit defaultne 129 nech vyslene cislo sa zhoduje s cislom ake by mali dostavat bezne.

skus na routeri vypnut firewall ak tam daky je
inac browsery maju vyhradeny port tusim 80ku ci nieje dakym sposobom blokovany.

//turtlak: je to mozne, mne to vsetko vysvetloval kamrat z FMFI co mi nastavoval router. v kazdom pripade NAT na chello treba, inac im mozes rovno zatelefonovat ze sharujes :)
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

stenky: nie som si isty, ale mam pocit, ze keby ti prekutravali packety a podrobne ich takto rozoberali a tym sa aj vrtali do sukromia, dostali by akurat pokutu za sniffing + dost zlu reklamu zaroven. nieco take by sa im prilis neoplatilo. pocul, ze aj ARP packetom sa da na to prist, ale neviem o tom nic viac. ARP neopusta siet za routrom (podla mojich vedomosti). no kazdopadne NAT je asi nevyhnutnost pri chelle ;)
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

STomko - iba technicky detail - chello na WANku je dhcp

A co sa tyka NATovania...maju to na salame, este v casoch ked bol Classic len na jeden comp, tak som sa nechtiac pri rieseni jedneho problemu na hotline preriekol, ze tam mam router a typek ze mfp.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no secicko fici az na jeden maly detail notebook nevie nacitat IP adresu z routeru toto sa stava v skole ked je odpojeny net. proste normalne pc ktore je pripojene cez wan 1 ma net ale zariadenia cez wifi net nemaju lebo nevedia dostat IP " omezene nebo zadne pripojeni"

no zatial som to prepojil cez kabel na WAN 2 a to fici perfektne akurat ze ICQ stale pada, teda ono ukazuje zelenu kvetinku ale vreale som death proste po chvilke dam odpojit a pripojit a zrazu mi dojte 10 sprav od ludi
Napísať odpoveď