Chémia- soli
-
GIGABYTE
King
- Kontaktovať používateľa:
Chémia- soli
Odparením morskej vody by sme získať zmes solí,ktorá obsahuje najmä chlorid sodný,chlorid horečnatý,síran vápenatý,síran horečnatý,síran draselný a uhličitan vápenatý.Napíšte vzorce uvedených solí ?
pls
pls
-
GIGABYTE
King
- Kontaktovať používateľa:
THXkonyk87 napísal:NaCl
MgCl2
CaSO4
MgSO4
KCl
CaCO3
k+
//autoeditácia príspevku ( 22 May 2008, 0:10 )
K vzorcom soli doplň názvy: NH4Cl , CaF2, NaBr, PbS, Kno3, FeSO4,K2CO3
ešte toto pls
a ešte :
K nazvom solí doplňte chemické vzorce:chlorid hlinitý,jodid draselný,sulfid železnatý,dusičnan draselný,dusičnan amonny,síran mednatý,uhličitan vápenatý,síran železitý.
Potrebujem to pre kamošku a ja som z chémie dutý
//autoeditácia príspevku ( 22 May 2008, 0:33 )
všetko ok thx
chlorid hlinitý AlCl3Sk1llord napísal:K nazvom solí doplňte chemické vzorce:chlorid hlinitý,jodid draselný,sulfid železnatý,dusičnan draselný,dusičnan amonny,síran mednatý,uhličitan vápenatý,síran železitý.
jodid draselný KI
sulfid železnatý FeS
dusičnan draselný KNO3
dusičnan amonny NH4NO3
síran mednatý CuSO4
uhličitan vápenatý CaCO3
síran železitý Fe2(SO4)3
Nechcem zakladať novú tému, tak to šupnem sem:
Aby sme si rozumeli, ak sa to bude niekomu zdať ako banalita, tak ja sa chémii rozumiem asi rovnako dobre ako kvantovej fyzike, teda vôbec
Do DP potrebujem napísať zoznam skratiek aj v vysvetlením a tu nastal "menší" problém:
1. neviem, čo to je Na2EDTA
2. mám niečo takéto: CaCl2.2H2O - viem, že CaCl2 je chlorid vápenatý a H2O je voda, ale čo to je keď je to takto?
(kurzívou sú dolné indexy - nevedela som to inteligentnejšie napísať)
moja chémia zo základnej školy je dosť biedna, tak by ste mi veľmi pomohli...
Aby sme si rozumeli, ak sa to bude niekomu zdať ako banalita, tak ja sa chémii rozumiem asi rovnako dobre ako kvantovej fyzike, teda vôbec
Do DP potrebujem napísať zoznam skratiek aj v vysvetlením a tu nastal "menší" problém:
2. mám niečo takéto: CaCl2.2H2O - viem, že CaCl2 je chlorid vápenatý a H2O je voda, ale čo to je keď je to takto?
Na2EDTA je etylendiamidtetraoctan disodny, to s tou vodou je dihydrat cloridu vapenatehoPantinela napísal:Nechcem zakladať novú tému, tak to šupnem sem:
Aby sme si rozumeli, ak sa to bude niekomu zdať ako banalita, tak ja sa chémii rozumiem asi rovnako dobre ako kvantovej fyzike, teda vôbec![]()
oooo, som potesenyPantinela napísal:ďakujem ti dobrá víla, moje srdce bije už len pre teba![]()
ešte jedná otázočka: keď tu mám viacero takých hlúpostí s tým "krát 2H2O vždy stačí keď to popíšem len ako dihydrát toho niečoho?
a ano, vzdy je to tak: konkretne monohydrat, dihydrat, trihydrat, tetra, penta, hexa, hepta, okta, nona, deka, undeka, dodeka atd