Chcem kupit podlozku chladiacu k ASUS N55SF....notebook budem mat o tyzden dva. Chcel som sa spytat aka by bola najvhodnejsia a vlastne ako to funguje s chladiacimi podlozkami. Staci ked fukaju zo spodu na notebook na tie plasty alebo notebook musi mat aj na spodu nejake otvory?
dakujem
Chladiaca podlozka ASUS N55SF
Re: Chladiaca podlozka ASUS N55SF
1. Keďže je to 15,6" noťas tak odporúčam http://chladiacapodlozka.sk/?3,sk_chlad ... metal-nc03 tejto podložky som vlastník aj ja a môžem len odporučiť, keď zaplatíte vopred tak máte dopravu dokonca zadarmo a podložka za 14,9 s 3x silným ventilátorom to je nemožné kúpiť inde. Prv som mal coolermaster s 1 velkým ventilátorom v strede, ale stále sa mi reštartovával aj s použitím podložky. Keď som dal s 3 ventilátormy tak to prestalo aj pri crysis 2 keď hrám.
2. Notebook nemusí máť žiadne otvory, stačí keď to fúka na plasty. V podstate ide o to že keď nemáš notebook z dola na niečom alebo niečím podopretý tak sa tam ten vzduch teplí čo tie plasty vyžarujú zdržiava a tak prispieva k tomu že sa vracia naspäť tá teplota od stola na ten plat a zdvojnásobuje sa. Podložka je dobrá vecička. Nekúp si hlavne nejakú ozrutu čo má 3cm lebo si nezvykneš na ruky hore
2. Notebook nemusí máť žiadne otvory, stačí keď to fúka na plasty. V podstate ide o to že keď nemáš notebook z dola na niečom alebo niečím podopretý tak sa tam ten vzduch teplí čo tie plasty vyžarujú zdržiava a tak prispieva k tomu že sa vracia naspäť tá teplota od stola na ten plat a zdvojnásobuje sa. Podložka je dobrá vecička. Nekúp si hlavne nejakú ozrutu čo má 3cm lebo si nezvykneš na ruky hore
-
Misco13
Expert
- Kontaktovať používateľa:
ake maju otacky tie vetilatory? a noise? nic tam neni ziaden popis to sa mi nepaci...
-
johny541
King
Po pravde, pokiaľ nemáš problémy s teplotami na notebooku, tak nemá zmysel ísť do podložky. Stačí notebook neklásť na matrac, paplón, vankúše a pod., ale na normálne povrchy, ktoré neabsorbujú v takej miere teplo a nedržia ho.
Ja osobne mám Belkin podložku, ktorú som dostal, ale nejako ju nerád používam. Dá sa napájať z USB, vtedy ide pomalšie, alebo z 230V a potom viac chladí ale zas aj dosť hučí. Mne ten hluk jednoducho pri práci vadí. Pokiaľ to berieš na hry, tak to ešte pochopím. Ja som sa naháňal za chladiacou podložkou a keď ju už mám, tak ju ani nevyužívam.
Ale keď sme už pri výbere, tak len poviem, že záleží od konkrétneho typu notebooku, ako má uložený HW. Napríklad môj ProBook má všetko čo sa hreje (grafika, procesor) na ľavej strane a tým pádom je pravá strana dosť chladná, takže tam by mi bol vetrák na nič. Čiže najprv nech ti príde notebook, zváž či ti to naozaj treba a ak hej, tak rieš praktické veci pri podložke. Taktiež je možnosť mať v podložke aj USB hub, ale pokiaľ podložku napájaš iba z USB (nie 230V), tak keď tam sú 4 USB vstupy pre perfiférie, tak ti nebudú fungovať na plný výkon (iba 1/4 výkona USB každý)
Ja osobne mám Belkin podložku, ktorú som dostal, ale nejako ju nerád používam. Dá sa napájať z USB, vtedy ide pomalšie, alebo z 230V a potom viac chladí ale zas aj dosť hučí. Mne ten hluk jednoducho pri práci vadí. Pokiaľ to berieš na hry, tak to ešte pochopím. Ja som sa naháňal za chladiacou podložkou a keď ju už mám, tak ju ani nevyužívam.
Ale keď sme už pri výbere, tak len poviem, že záleží od konkrétneho typu notebooku, ako má uložený HW. Napríklad môj ProBook má všetko čo sa hreje (grafika, procesor) na ľavej strane a tým pádom je pravá strana dosť chladná, takže tam by mi bol vetrák na nič. Čiže najprv nech ti príde notebook, zváž či ti to naozaj treba a ak hej, tak rieš praktické veci pri podložke. Taktiež je možnosť mať v podložke aj USB hub, ale pokiaľ podložku napájaš iba z USB (nie 230V), tak keď tam sú 4 USB vstupy pre perfiférie, tak ti nebudú fungovať na plný výkon (iba 1/4 výkona USB každý)
-
GEQQN
Zablokovaný
Pozri, ak ide o nový notebook, máš záruku, takže nemáš dôvod ešte doplácať za podložku pre správny chod notebooku ..
-
Misco13
Expert
diky za rady
ide o novy ASUS a preventivne som ju chcel a obcas budu na nom dost slapat aj hry lebo desktop je uz stary...
a prosim, ako potom zistim teploty? nejaky soft? idem vygooglit ale ak sa vyznate asi mi poradite rovno nejaky overeny....
a prosim, ako potom zistim teploty? nejaky soft? idem vygooglit ale ak sa vyznate asi mi poradite rovno nejaky overeny....
-
johny541
King
Hocičo. Ideálne Everest, kde máš všetko o svojom pc, aj teploty.