Chladic pre CPU

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Chladic pre CPU

Príspevok od používateľa tomasmate »

Chcem si kupit nejaky novy kvalitny chladic, mam vyhliadnuty Zalman CNPS7500. Len teraz otazka, na odvod tepla je lepsie ked je chladic cely medeny alebo ked je kombinovany tj. hlinik+med?

Materiál - Meď

Materiál - Meď a hliník
marcus-16
Star
Star

Príspevok od používateľa marcus-16 »

kupil by som kombinovany..usetris 3 kila a teplotny rozdiel je zanedbatelny..
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Chladic pre CPU

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

tomasmate napísal:Chcem si kupit nejaky novy kvalitny chladic, mam vyhliadnuty Zalman CNPS7500. Len teraz otazka, na odvod tepla je lepsie ked je chladic cely medeny alebo ked je kombinovany tj. hlinik+med?
Tieto zalmany uz maju zastaralu technologiu a za takmer rovnake peniaze mas napriklad Scythe Ninja Plus. Ak sa nechces dostat cez limit, daju sa kupit aj lacnejsie chladice. Nenapisal si vsak na aky socket to chces.
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

t0m4s3 napísal:Tieto zalmany uz maju zastaralu technologiu a za takmer rovnake peniaze mas napriklad Scythe Ninja Plus. Ak sa nechces dostat cez limit, daju sa kupit aj lacnejsie chladice. Nenapisal si vsak na aky socket to chces.
LGA 775
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Scythe Ninja je univerzálny, zvládne asi všetky v súčasnosti bežné sockety. Inak mám ho aj ja.. spokojnosť.. aj s ventilátorom je pekne tichý a teplo odvádza vynikajúco. :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

tomasmate napísal:LGA 775
V tom pripade zober Ninju a ak nemas nejaky na teplotu extremne narocny procesor, ani tam nemontuj ten vetrak ;-)
Smoake
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Smoake »

ale ten Scythe Ninja Plus je dost skaredy ja tiez rozmyslam o chladicoch Zalman, lebo su dobre a navyse aj pekne, co ten Skythe velmi nieje.Myslim ze mu zalezi aj na vyzore toho chladica
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

chcel som mat na nom ledku,tak preto som pozeral po zalmanoch, a ta ninja sa mi zda take velke hovado :lol: nieze mi to dosku vytrhne. A nieco taketo? http://www.alza.sk/chladic-zalman-cnps9700-d67753.htm Mimochodom procesor je Pentium 4 631
brm napísal:Scythe Ninja je univerzálny, zvládne asi všetky v súčasnosti bežné sockety. Inak mám ho aj ja.. spokojnosť.. aj s ventilátorom je pekne tichý a teplo odvádza vynikajúco. :)
Aky mas procesor a kolko ma stupnov?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Smoake napísal:ale ten Scythe Ninja Plus je dost skaredy ja tiez rozmyslam o chladicoch Zalman, lebo su dobre a navyse aj pekne, co ten Skythe velmi nieje.Myslim ze mu zalezi aj na vyzore toho chladica
Tak takto debilny nazor som uz dobre dlho nepocul. Takze ked ti spravim vizualny tuning trabanta tak to bude super auto? Tie zalman chladice su technologicky tak dva roky pozadu, oproti dnesnym vzduchovym chladicom.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

tomasmate napísal:Aky mas procesor a kolko ma stupnov?
Intel P4 Northwood 1.8GHz @ 2.8GHz.. momentálne 37°C idle, max 55°C pri plnej záťaži. S boxovým chladičom mi pri tejto frekvencii teplota pri idle atakovala 50°C a full šiel pomaly cez 60°C.. ale mám zapojený aj ventilátor, keďže cirkulácia vzduchu nie je najideálnejšia.. ;)
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

t0m4s3 co hovoris na toho druheho zalmana? http://www.alza.sk/chladic-zalman-cnps9700-d67753.htm
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

bol to jeden z prvych takto koncipovanych chladicov preto aj vela stal. a odvtedy ta cena moc neklesla. za tu cenu podava dnes priemerny vykon. ninja bude vykonnejsia.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

tomasmate napísal:t0m4s3 co hovoris na toho druheho zalmana? http://www.alza.sk/chladic-zalman-cnps9700-d67753.htm
Ten uz je o cosi novsi, ako prvy so zalmanov tusim pouzival heatpipe technologiu. Dalo by sa povedat ze sa vyrovna Ninjy, ale potrebuje na to vyssie otacky

http://www.xbitlabs.com/articles/cooler ... html#sect1
Napísať odpoveď