Chladnička do 500€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Chladnička do 500€

Príspevok od používateľa brm »

Nastal čas na kúpu novej chladničky, neriešil to niekto teraz a nemá prehľad, čo sa oplatí a čo nie?

Moje požiadavky - chladnička hore (cca 200l), mraznička dole (3 šuflíky, okolo 80l), chcel by som už A++, cena max do 500€,
možnosť prehodenia dverí, aby sa dali otvárať vľavo, farba nie je podmienka, dávam prednosť bielej, pretože na striebornej/sivej/nerez asi budú vidno odtlačky.

Zatiaľ mám vybraté:
LIEBHERR CUP 3221 ... takmer všade stojí okolo 479€.
http://www.datart.sk/Chladnicka-s-mrazn ... -3221.html
Počul som, že nemecké Liebherrky sú celkom kvalitné a majú naozaj peknú spotrebu.

Siemens SIEMENS KG36VVL32 ... v Elsatexe je teraz cena za 399€!
http://www.datart.sk/Chladnicka-s-mraza ... tAodaHUJTg
Tiež nemecké, môže byť dobré a super cena..

Prípadne potom nejaká Electroluxka, doma máme jednu vstavanú tejto značky a spokojno.

ELECTROLUX EN3201MOW ... 379€
http://www.datart.sk/Lednice-s-mrazakem ... 01MOW.html

ELECTROLUX EN3453MOW ... okolo 396€
http://www.datart.sk/NoFrost-chladnicka ... 53MOW.html

Drahšie Electroluxky boli na môj vkus zbytočne veľké a pažravejšie a ušetrím 100€.

Beko, AEG, Zanussi, Panasonic, Whirpool.. čo ja viem? Týmto značkám by som sa asi radšej vyhol, či?

//pridaná chladnička s No Frost:
ELECTROLUX EN3454MOX ... 487€
http://www.datart.sk/NO-FROST-chladnick ... 54MOX.html
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Chladnička do 500€

Príspevok od používateľa mystique »

Pokial to vyslovene nemusi byt A++ tak ja mam nieco taketo
https://www.mall.sk/volne-stojace-chlad ... be3321anfs

plna spokojnost zatial a podla hodnoteni tiez cajk

dvere boli prehoditelne, cca 30 minut prace ale sam to nedas, objem je vacsi ako pozadujes
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Tento tovar sa nedá kúpiť, pretože už nieje v našej ponuke. Ináč nemyslím že Beko je zlá značka. My od nich máme chladničku a ide v pohode. Je pravda že sa nám pokazilo to kolečko na nastavovanie chladenia ale oprava vyšla na pár € a už má pár rokov :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

AEG je to iste co Electrolux len s inou nalepkou. Ak sa teda chces vyhybat AEG, musis aj Electroluxu. Rovnaky pripad Siemens a Bosch.
Panasonic su tiez v pohode. Zaujimave su Samsungy, tam mas 10 rocnu zaruku na kompresor.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Tak ja by som asi šiel do toho Samsungu, hlavne kvôli tej záruke.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ja som kupoval chladnicku s mraznickou pred par mesiacmi a vsade som sa docital, ze cim menej elektroniky v chladnicke tym lepsie. toto mi odporucali aj kamarati, co robia v elektrach. tak som si vybral whirpool:
http://lednice.heureka.sk/whirlpool-wbe-3416ts/

mal som na nu akciu tak ma vysla o 70€ lacnejsie ako bola najnizsia cena vtedy na trhu. nemam k nej dodnes ziadnu vyhradu, aj ked ju mam este len kratko
brm
Darca
Darca

Siemens/Bosch som vedel, ale AEG/Electrolux nie...

Samsung.. no asi sa po niečom popozerám, tá záruka znie zaujímavo, len aby sa za tých 10r nedodrbalo všetko ostatné okrem kompresora.. :)

Ďakujem, ešte idem popozerať pár predajní..
Ryan Giggs
VIP
VIP

Okrem kompresora tam uz toho nejako vela nie je co by sa mohlo pokazit.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

inak ja som rozmyslal aj nad tymi LG a Samsung chladnickami, ale prave v nich je vela tej elektroniky. napr. tie samsungy co pozeram tak iba jedna do 600e nema display v predu a rozne True no frost, Cool select zone a pod.
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Ja k tomu len tolko, ze aj Miele a Liebherr pouzivaju rovnaku techniku, akurat Miele ma vyssiu cenu. Takze ani s Liebherrom by si nespravil chybu.
brm
Darca
Darca

Miele + Liebherr som sa včera pýtal predavača, ale nepotvrdil mi to - no samozrejme reči predavačov niekedy treba brať s rezervou. Inak, po včerajšej návšteve dvoch obchodov, ktoré som mal po ceste, u mňa zatiaľ vyhráva Liebherr. Ponúkajú síce iba 5r záruku, ale je to na komplet chladničku. Zo Samsungov som si akosi v mojej cene nevedel vybrať nič normálne. A ak som dobre videl, aj LG ponúka 10r na kompresor.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Jo aj LG. To som ani nevedel. Viem ze na pracky taku maju. Miele - Liebherr tiez pocujem prvykrat.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

brm napísal:Miele + Liebherr som sa včera pýtal predavača, ale nepotvrdil mi to - no samozrejme reči predavačov niekedy treba brať s rezervou. Inak, po včerajšej návšteve dvoch obchodov, ktoré som mal po ceste, u mňa zatiaľ vyhráva Liebherr. Ponúkajú síce iba 5r záruku, ale je to na komplet chladničku. Zo Samsungov som si akosi v mojej cene nevedel vybrať nič normálne. A ak som dobre videl, aj LG ponúka 10r na kompresor.
Neviem o tom, že Liebherr ponúkam 5 rokov záruku na komplet chladničku, odkiaľ to máš? Podľa mojích info je to 2 roky komplet a 3 roky iba servis = práca.

10 rokov záruku na kompresor ponúkajú aj iné značky, len to nemajú na nálepkach. Napr. Bosch, Siemens na ich vyšších modeloch (A+++). Okrem toho samozrejme spomenutý Samsung (hádam s tým prišiel ako prvý), LG.

5 rokov komplet záruku majú niektoré chladničky od Beka. (po bezplatnej registrácii)

Inak k tým poruchám. Z mojej skúsenosti vyplýva, že dnes jedna z najčastejších porúch chladničiek je únik chladiva do stien. Kompresom, alebo elektronika odchádza veľmi zriedka oproti tomu úniku.
brm
Darca
Darca

Hmm.. no ten servis si ešte overím, či je to naozaj iba na prácu alebo aj na materiál.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

V roku 2011 som si kúpil Beko s 5 ročnou zárukou.Doteraz žiadný problém aj napriek tomu že je to Beko.
http://www.bekoshop.sk/index.php?route= ... uct_id=118
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ja mam od Beka najlacnejsiu umyvacku riadu a tiez bez najmensieho problemu..treba zahodit predsudky :D
brm
Darca
Darca

No neviem, ak kúpim chladničku Beko, určite bude bez HDMI, 3D okuliarov, málo programov a v režime 3D nebude fungovať s 2D potravinami..
https://www.alza.cz/beko-oim-25901-x-d4 ... tm#recenze

:nono:
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

A keďže také recenzie môže pridávať kto chce a čo chce, môžem tam dopísať že ani nesplachuje.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Oni vsetci narazaju na to, ze ta truba ma 3D Pecenie a len Boh vie co to je vlastne zac...
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

brm napísal:Miele + Liebherr som sa včera pýtal predavača, ale nepotvrdil mi to - no samozrejme reči predavačov niekedy treba brať s rezervou. Inak, po včerajšej návšteve dvoch obchodov, ktoré som mal po ceste, u mňa zatiaľ vyhráva Liebherr. Ponúkajú síce iba 5r záruku, ale je to na komplet chladničku. Zo Samsungov som si akosi v mojej cene nevedel vybrať nič normálne. A ak som dobre videl, aj LG ponúka 10r na kompresor.
Možno na Slovensku o tom nevedia, ale tu v Rakúsku o tom vie každý. Inak aj na nemeckej wikipedii píšu: "Die Technik der Miele-Kühlgeräte stammt unter anderem auch von Liebherr" čo znamená, že majú rovnakú techniku.
Napísať odpoveď