chlapec bezdomovec pri KE mcdonalde

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
qwerty-xyz

chlapec bezdomovec pri KE mcdonalde

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Ludia co ste z kosic pri auparku pri mcdonalde sa stale pohybuje chlapec mozno 25 rocny. Vyzera ze sluany ziadny fetak ale asi bez domova. Ma pri sebe viacero igelitiek je naoblielany a ticho si stale sedi od nikoho nic nepyta. Ked som s holkou nezastavim sa lebo moja holka viacero veci z tejto oblasti nechape a nema potrebny sucit popripade hadze vsetkych do jednehp vreca. Tento sa mi zda proste iny a vidim v nom trochu nas vsetkych. Hocikto z nas na tom moze byt tak isto a mozno za to chlapec ani nemoze viem totiz ze ludia co vyjdu z decaku to maju dost tazke podobne ako aj dalsich x pripadov. Sem tam mu niekto da nejake jedlo do ruky. Zdraha sa ale nakoniec to zje. Ako pisem posobi slusne a dojmom ze nie je to typicka kosicla fetka. Je nejaka pomoc pre tychto ludi ? Ja za nim zajdem aj sam. Asi urcite sam. Ale aby som vedel ci mu mozem nejakou informaciou pomoct. Na koho by sa mal obratit alebo co robit. Proste ma sa strasne debilne na to pozera. Mlady zdravy chlapec a na ulici a bez roboty. To neni dobre.
Aiden
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: chlapec bezdomovec pri KE mcdonalde

Príspevok od používateľa Aiden »

Tak ho ubytuj a zamestnaj. Co si tym celym chcel povedat?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ukázať nám, aký je samaritán a akú má ľudskú dušu. A samozrejme, zase raz podotknúť že má priateľku ako v každom poste

nech ide predávať nota bene, inak neviem čo mu poradiť.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ked je mlady zdravy, tak moze ist kopat kanale
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

:? take proste zamyslenie sa, ze v podstate kazdy moze takto skoncit.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Jedného takého dávali pár týždňov dozadu aj v televíznych novinách. Keby si si vedel predstaviť, koľko takých ľudí na ulici je. A čo my s nimi vôbec teraz máme? Myslíš si, že nejaké zamyslenie sa pomôže? Alebo, že sa z nás stanú samaritáni a budeme ich sponzorovať? Ten, kto si musí na živobytie zarábať vlastnými silami nad niečim takýmto nebude ani uvažovať. Ja sa starám hlavne o seba a svoju rodinu. Problémy druhých riešiť nebudem, nakoľko na to nemám náladu, čas a ani prostriedky. Tým, že niekomu dáš niečo na jedenie, prispeješ nejakým eurom alebo sa budeš nad ním zamýšľať, mu vôbec nijako nepomôžeš.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

veci z tejto oblasti nechape a nema potrebny sucit popripade hadze vsetkych do jednehp vreca.
To si písal o sebe?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Q
urcite ze to ma tazke a je to velmi smutne, na druhej strane ked sa na to pozrieme z globalneho hladiska,na svete existuju oblasti kde ludi prakticky beztrestne mucia,zabijaju,zaziva upaluju a pod a deje sa to tam relativne bezne. Takze z tohto pohladu to s nim az takezle nebude,nejaka praca sa pre zdraveho clovek vzdy najde, ked uz nic ine tak Notabene. A tiez bez toho ze by si dotycneho osobne poznal tak iba tazko zhodnotis ci neberie drogy alebo nie je gambler..
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

hughito napísal:To si písal o sebe?
this http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=1933384#p1933384
až na to, že sa to nevolá schizofrénia, ale MPD
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

qwerty-xyz napísal::? take proste zamyslenie sa, ze v podstate kazdy moze takto skoncit.
Nie, každý nie. Niektorí z nás tu majú rozum, perspektívu a prezieravosť, aby sme takto určite neskončili.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

No ak to Q mysli vazne, tak ho nakontaktovat na hentu ubytovnu pre bezdomovcov, co je kdesi pri Kosiciach... ak je slusny a pracovity, bude mat aspon adresu a zakladnu kde zacat hladat pracu a pod.
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

Tak, vážení a milí, ja len čumím... Nejdem rozoberať, či to qwerty myslí vážne, alebo len chcel zase raz vystaviť svetu na obdiv svoj bezchybný charakter a ešte lepšiu priateľku, lebo to nieje podstatou topicu. Ale tie reakcie, to akože myslíte vážne? Len preto, že je to bežným javom, na svete sa stávajú aj horšie veci a bla bla bla, to ešte nemusí byť v poriadku, nebodaj dokonca dobre. Teraz ma síce xy ľudí pochová pod čiernu zem a moja karma sa potopí na dno Mariánskej priekopy, ale keď pracujúci človek nieje ochotný a schopný týmto ľuďom pomôcť, je to maximálny vrchol sebectva. Sám pochádzam z rodiny v nižšej strednej vrstve a peňazí nielen, že nemám na rozhadzovanie, mnohokrát si nemôžem dovoliť ani veci, ktoré sám potrebujem. Ale nedá mi nekúpiť bezdomovcovi kúsok pizze, bagetu, hotdog, hoci aj za cenu, že dnes večer veru von nepôjdem. Nechcem moralizovať a nikoho z vás nenútim otvoriť si stánok s občerstvením s menu zadarmo pre bezdomovcov, je to len môj osobný názor. Nežijeme v dokonalom svete a stále sa niekto bude mať lepšie a niekto horšie. Ideálny stav sa jednoducho dosiahnuť nedá, ale čo, teda okrem sebectva a a milióna vykonštruovaných dôvodov prečo to nejde, vám bráni minimálne v snahe pômôcť tým menej šťastným?
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Unkown lenže skúsenosti, minimálne moje sú také, že keď som dal bezdomovcovi bagetu, tak na mňa kukal ako na zjavenie a pýtal si radšej peniaze. Nehovorím, že každý jeden by mi tú bagetu otrieskal o hlavu a pýtal radšej peniaze, no jeden mi bohato stačil. Ešte veľmi dávno som na našom sídlisku videl jedného bezdomovca, ako si pred obchodom zo smetiaku vytiahol nejaké jablko. Vtedy mi ho prišlo veľmi ľúto. Lenže zasa na druhý deň si veselo sedel v šenku a popíjal pivko s tvrdým alkoholom. Ono môžeš si napríklad aj sám skúsiť ísť na hlavnú stanicu v BA a daj nejakému bezdomovcovi nejaké jedlo. Verím tomu, že minimálne 1/3 z nich by ťa s tým jedlom poslala kade ľahšie a pýtala by buď peniaze, alebo cigarety.

Možno aj toto je jeden z dôvodov, prečo má veľa ľudí voči bezdomovcom takýto prístup.
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

Niektorí sú vďační za jedlo, iných viac poteší chlast. Tiež som si najskôr vravel, že predsa mu nedám prachy na pivo. Ale... Nemôžem im dať toľko peňazí, aby som nejako podstatne zlepšil kvalitu ich života. Všetko čo môžem je pomôcť im prežiť príjemnejšie z jedného dňa na druhý. A povedzme si na rovinu, keby som mal deň čo deň sedieť na lavičke v parku s mizivou nádejou na zlepšenie, tak by som tam radšej sedel opitý. Skrátka a jednoducho, ten človek sa bude vďaka mojej pomoci cítiť v rámci možností lepšie. Či si vyberie jedlo alebo alkohol je na ňom.
hughito
Redeemer
Redeemer

Presne tak, nech si s tými peniazmi spraví, čo chce. Nejaké jedlo nájde aj v smetiakoch, ale čučo nie. A pri čuče zabudne. Prečo si myslíte, že títo ľudia väčšinou tak pijú? Z pasie, z dôvody oslavy? Sú to často tragické prípady a smutné prípady.

Inak sa Unkown nečuduj, že veľa ľudí má také názory aké má, keďže dnešná ideológia tlačí ľuďom do hláv to, že každý si môže za svoj osud čisto sám a všetko je len jeho vina, resp. nedostatok snahy.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Áno, presne tak, sú to elementárne zákony prírody.
hughito
Redeemer
Redeemer

Povedal biológ Andi_Cibula. :lol: Nie sú to žiadne zákony prírody, je to súčasná dominantná ideológia.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Ako konkrétne táto ideológia vplýva na osudy ľudí? Resp., parafrázujúc, ako doba prispieva k smutnému osudu týchto ľudí a zbavuje ich zodpovednosti za to, že skončili ako skončili?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Unkown napísal:Tak, vážení a milí, ja len čumím... Nejdem rozoberať, či to qwerty myslí vážne, alebo len chcel zase raz vystaviť svetu na obdiv svoj bezchybný charakter a ešte lepšiu priateľku, lebo to nieje podstatou topicu. Ale tie reakcie, to akože myslíte vážne? Len preto, že je to bežným javom, na svete sa stávajú aj horšie veci a bla bla bla, to ešte nemusí byť v poriadku, nebodaj dokonca dobre. Teraz ma síce xy ľudí pochová pod čiernu zem a moja karma sa potopí na dno Mariánskej priekopy, ale keď pracujúci človek nieje ochotný a schopný týmto ľuďom pomôcť, je to maximálny vrchol sebectva. Sám pochádzam z rodiny v nižšej strednej vrstve a peňazí nielen, že nemám na rozhadzovanie, mnohokrát si nemôžem dovoliť ani veci, ktoré sám potrebujem. Ale nedá mi nekúpiť bezdomovcovi kúsok pizze, bagetu, hotdog, hoci aj za cenu, že dnes večer veru von nepôjdem. Nechcem moralizovať a nikoho z vás nenútim otvoriť si stánok s občerstvením s menu zadarmo pre bezdomovcov, je to len môj osobný názor. Nežijeme v dokonalom svete a stále sa niekto bude mať lepšie a niekto horšie. Ideálny stav sa jednoducho dosiahnuť nedá, ale čo, teda okrem sebectva a a milióna vykonštruovaných dôvodov prečo to nejde, vám bráni minimálne v snahe pômôcť tým menej šťastným?
...ja si myslím, že o takéto prípady by sa mal postarať štát, nie moja peňaženka...
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Stat? Vsak stat je tvoja penazenka :)

qwerty: S takymto clovekom jedine, ze by si ho prehovoril a sadol niekde na pivo (kludne aj plechovkove v dakom parku) a porozpraval sa, nech ho kus spoznas a zistis co ho na ulicu priviedlo a cele to pozadie. Podla toho by si hned vedel, ci chalan sa tam dostal samotnym zavinenim, alebo nejako inak. A tak sa nasledne zistit, ci mu je ako pomoct z tvojej strany, alebo nie. Samozrejme nato treba trochu odvahy a mat v riti okolie, kym sa mu prihovoris atd.
Napísať odpoveď