Chybná grafika ? prosím o pomoc ...

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
puff-Y
Novice
Novice

Chybná grafika ? prosím o pomoc ...

Príspevok od používateľa puff-Y »

Dobrý deň, mám doma starší pc asi z roku 2005/2006: CPU AMD Athlon 64 3000+ 1,8 GHz, základovka AM2NF6G-VSTA, 2Gb Ram, Zdroj: 350W, Grafika ATI Radeon HD 3400 Series 512 mb. Problém je v tom že do nedávna pracoval PC na integrovanej grafike a pred nedávnom som dostal od kamaráta skoro novú grafiku ATI Radeon HD 3400. PC s nou pracuje správne ale vydáva čudný "hukot" ako keby motor :) a nakoľko sa do počítačov nevyznám neviem čím to je sposobené .. Ďakujem za odpoveď
Sapo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Chybná grafika ? prosím o pomoc ...

Príspevok od používateľa Sapo »

Pravdepodobne vetracikom na grafickej karte. Daj dole bocnicu a zastav prstom vetrak (alebo radsej nejakou palickou) a podla toho uvidis ci je to grafika alebo nie.
puff-Y
Novice
Novice

Tak skúsil som to a máš pravdu je to ten vetráčik na grafike. Keby som ju chcel vymenit tak akú mám kúpit ? Nemienim hrať na nej novšie hry len cs 1.6 a chcel by som tam mat stabilných 100 fps ? (ak by to bolo možné :)). Dakujem za radu ...
Sapo
Addict
Addict

Podla toho aku mas presne grafiku. Ja mam taktuto a vymontoval som tu vrtulu z grafiky a nahradil ju normalnym 80mm vetrakom, co sa dava do skrine. Teraz to vyzera takto.
Ak mas nejaky iny chladic, tak sa to bude musiet vymenit cele a nie je to jednoduche, hlavne ked s tym nemas skusenosti.
puff-Y
Novice
Novice

no ja by som najradsej kúpil novú grafiku ... ale neviem akú aby to bolo kompatibilné neviznám sa v počítačoch čo sa týka hardware :)
Sapo
Addict
Addict

Kompatibilne budu vsetky, co maju rozhranie PCI-E. Ale kedze teba dost limituje zdroj aj procesor, tak nebral by som nic vykonnejsie ako 8600GT/GTS/9500GT alebo Ati HD2600pro/xt/HD3650.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Azda bude lepšie ísť do odborného obchodu, zobrať zo sebou manuál od MB a tú kartu a vybrať si kompromis cena/výkon. MB na nete ukazuje PCIE : http://www.asrock.com/mb/overview.asp?M ... 2nf6g-vsta
Napísať odpoveď