Ahoj
Mám v staršom PC dva P-ATA disky. Jeden 20GB a druhý 320GB rozdelený na 3 partície. Problém je, že to WDčko 320GB má poslednú dobu problém so zápisom a čítaním (sekajú filmy, hudba s 320kbs, a videá z netu sekajú pokiaľ sa nenacachujú - kým ich ťahá z nettu a ukladá na disk), ale inak funguje aj keď občas mi vystrelí vrámci zapisovania a čítania procesor na 100% a dlhšie mu to trvá. Na tom 320GB mám aj systém (XP) a tak ma napadlo, že ak by som presunul veci z toho 20GB na 320GB a na 20GB nahodil systém, myslíte, že by mi to už neblblo? Viem, že je lepšie vyskúšať ale najprv chcem poznať teoretickú úvahu Vás skúsenejších, aby som to nerobil zbytočne.
Ďakujem
Chybné čítanie a zapisovanie na disk
Re: Chybné čítanie a zapisovanie na disk
Mal som nesystémový disk pokazený... všetko fungovalo, kým som nechcel prečítať nejaký súbor z pokazeného disku... v tom momente to seklo. Čiže prehodením systému na dobrý disk možno získaš to, že pri surfovaní a naťahovaní videa z youtube nebude PC sekať, ale akonáhle budeš chcieť spustiť film alebo mp3, ktorý je uložený na vadných sektoroch disku, opäť to zatuhne.
A ešte.. nebude ten 20GB (predpokladám starček) až príliš pomalý na systém?

A ešte.. nebude ten 20GB (predpokladám starček) až príliš pomalý na systém?
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...a malý?...niektoré programy nenahodíš na iný disk, ako na systémový...
Teoria je nepodstatna. Sprav test diskov cez HD Tune a dozvies sa aka je prax.
-
weroro
Flash coder
- Kontaktovať používateľa:
Takže sys prehodený na dvacinu a všetko ide v pohode. Keď si chcem kuknúť film, tak ho len kopnem na tú dvacinu pozriem ho a zmažem.
Aspoň mi to už neseká. Dík.
//autoeditácia príspevku (22 Sep 2012, 23:35)
LOL, odišla mi doska. PC je mŕtvy. Išlo to iba chvíľu.
//autoeditácia príspevku (22 Sep 2012, 23:35)
LOL, odišla mi doska. PC je mŕtvy. Išlo to iba chvíľu.