Chyteny pri pive
Re: Chyteny pri pive
co je skolu do toho ked pijes pivo po vyucovani?? podla mna je to velka kravina ked to riesia so skolou
Iba toľko, že si študentom danej školy, a tá škola má právo udeliť ti trest, alebo vylúčiť, ťa pokiaľ by sa jednalo o závažnejší čin.Ak sa ti to nepáči nechoď do školy ak máš ukončenú povinnú a vyriešenéapo87 napísal:co je skolu do toho ked pijes pivo po vyucovani?? podla mna je to velka kravina ked to riesia so skolou
A ako nealko je naozaj dobrý Birell.Nenafúkaš ani keby si chcel aj po litri piva.
-
Robbie42
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Mna tiez chytili pri pive ked som mal 17, zapisali si udaje, povedali, ze poslu rodicom aj skole. Teraz mam 21 a stale nic 
u nas v skole sa strieskali pocas volnej hodiny traja, nic by z toho nebolo aj ked to profesorka videla, az nato, ze jeden hodil sablu pocas poslednej hodiny. Podmienecne vylucenie (+info domov, doslo skor ako oni dosli domov
) nic viac. Nemali ani dvojky zo spravania nakolko sa to stalo prvy krat. Teda za to pivo ak je skola normalna (riaditel+zastupca), tak max napomenutie, pokarhanie.. Ak to realne poslu policajti na riesenie.. (mozno len robili bububu a naplnali statistiky)
-
cORP.
Addict
o tom ze nealkoholicke pivo je od 18 tak to je blbost
Zdrawím,mne sa stalo niečo podobne,teraz pred dvoma dnami,isiel som s partiou,bolo namne vidiet že som trochu "chopeny"ale nerobil som nič zlé,(nevykrikoval som,nič som nerozbijal,ani som im nenadaval,teda policajtov by som si ani nevšimol keby ma neoslovili).No a ked odomna opytali obciansky,vobec som neutekal,sice som obciansky pri sebe nemal,ale dal som im vodičák,(opakujem vobec som neodvraval,z voleja som im dal doklad totožnosti) no a ked si policajt vypočítal že mám 17 tak povedal že pojdem snimi.No ja som už vedel že asi je zle,po ceste na stanicu som sa ich pýtal že čo som spravil,ale nebolo to vobec arogantne ani nič také,a oni to tiež brali nejak s humorom,vobec nekricali alebo tak nejak,povedali ze som spravil akurat to ze mam vypite a nemám 18 rokov.Tak sa pýtam že čo okrem toho,tak že okrem toho nič.No dobre,odviedli ma na policajnu stanicu,dali mi fúkat a niečo vypisali a ja som to podpisal.Policajt postupoval v pohode,ukázal mi kolko som nafúkal,a aj mi ukázal ze tolko aj píše do papierov,takže stýmto nemám problem.Ide oto že už sú to 2 dni a bojim sa že niečo pošlú školea tak..a dost ma to zaskocilo lebo myslim ze by mali radsej chytat vytržnikov a tak... a ešte dodam že bolo asi 19:30.
A mna by zaujimalo či ma možu len tak na ulici chytit,odviest na stanicu a dat mi dýchat? samozrejme ked som sa ničoho priameho nedopustil.A ešte som zabudol že som nadychal 0.8
A mna by zaujimalo či ma možu len tak na ulici chytit,odviest na stanicu a dat mi dýchat? samozrejme ked som sa ničoho priameho nedopustil.A ešte som zabudol že som nadychal 0.8
akoze si sa nicoho nedopustil ? porusil si zakon, ako neplnoleta osoba nemas co chlastat...resp. nemas byt tak sprosty aby si na verejnosti chodil ozraty, aby ta policajti mohli chytit...
uz sme sa tu o tom bavili, pokial to bolo 1krat, tak ti nic neurobia a pravdepodobne ani neposlu papier nikomu...keby sa to niekolkokrat opakovalo, tak to bude riesit socialka...v skole ti nemozu nic, za disciplinarne porusenia ti skola maximalne moze znizit znamku zo spravania, co je absolutne nepodstatna kolonka na vysvedceni, kedze sa o znamku zo spravania nikto nezaujima (okrem rodicov a niekedy ani oni nie)...
a tiez by ma zaujimalo, ako mohlo byt na tebe vidiet ze si "chyteny", ked si mal len 0,8 promile...
uz sme sa tu o tom bavili, pokial to bolo 1krat, tak ti nic neurobia a pravdepodobne ani neposlu papier nikomu...keby sa to niekolkokrat opakovalo, tak to bude riesit socialka...v skole ti nemozu nic, za disciplinarne porusenia ti skola maximalne moze znizit znamku zo spravania, co je absolutne nepodstatna kolonka na vysvedceni, kedze sa o znamku zo spravania nikto nezaujima (okrem rodicov a niekedy ani oni nie)...
a tiez by ma zaujimalo, ako mohlo byt na tebe vidiet ze si "chyteny", ked si mal len 0,8 promile...
Naozaj to záleží individuálne - od policajta. Môže to poslať, ale nemusí. Aj do školy, aj pozvánku rodičom na sociálku, čokoľvek.
Ako ja priznávam ze som nemal pit hej,porusil som zakon,ale ja myslím že sa páchajú aj važnejšie pristupky ked nie trestne činy ktoré by mala mestska policia riesit.
a ephramko ako vieš že ked je to prvy krat tak by to nemali nikam posielat? si si istý alebo len si to myslíš?alebo máš nejaké skúsenosti,pýtam sa lebo by mi to dost pomohlo..dík
a ephramko ako vieš že ked je to prvy krat tak by to nemali nikam posielat? si si istý alebo len si to myslíš?alebo máš nejaké skúsenosti,pýtam sa lebo by mi to dost pomohlo..dík
Policajtom je jednoduchšie zájsť jeden krát do krčmi/baru a pochytať pár neplnoletých ktorý majú niečo v sebe, ako naháňať nejakých "kriminálnikov". 
jokky tak toto presne si myslím aj ja
a keby ze to nikde neposlu tak ja uz velmi ani pit nebudem,ak tak na chate ale urcite sa nebudem promenadovat po meste 
-
Fabo
Hardcore addict
Fakt si nemyslim ze by to posielali... skor len potrebovali nieco aby vykazali cinnost.
Mňa a kamoša poslali na sociálku = mňa za 0,8 promile a kamoša za 0,3 ! I keď, pravdou je, že sme sa pokúsili ujsť. 
jo, presne tak to bude, oni ta brali na stanicu a papiere ti davali podpisovat len kvoli tomu, aby splnili svoje denne kvoty a mohli vykazat cinnost svojmu nadriadenemu...
pokial si ta policajti preveria a z pocitaca im vyskoci akurat tak tvoje rodne cislo a nic ine, tak neposielaju ziadne oznamenie...maximalne rodicom...ale vacsina policajtov to vyriesi hned tak, ze zavolaju rodicov pre opite detsko alebo ho odvezu domov a daju rodicom pokutu (preplatit naklady)...
pokial si ta policajti preveria a z pocitaca im vyskoci akurat tak tvoje rodne cislo a nic ine, tak neposielaju ziadne oznamenie...maximalne rodicom...ale vacsina policajtov to vyriesi hned tak, ze zavolaju rodicov pre opite detsko alebo ho odvezu domov a daju rodicom pokutu (preplatit naklady)...
ako mozes mat vodicak ked mas 17?jesko93 napísal:No a ked odomna opytali obciansky,vobec som neutekal,sice som obciansky pri sebe nemal,ale dal som im vodičák,(opakujem vobec som neodvraval,z voleja som im dal doklad totožnosti) no a ked si policajt vypočítal že mám 17 tak
ma len na skuter...
ano mam do 50cm3... tak dík,fakt to moze byt tak ze potrebovali niekoho aby mali papiere...no uvidím ako to dopadne,dúfam ze máte pravdu,dík
v tejto teme som pisal o tom, ake prava a povinnosti maju policajti...ci vas mozu "len tak" prehladavat na ulici (tak ako sa to mne uz Xkrat stalo) alebo vam prehrabavat auta (v ramci dopravnej kontroly)...dnes sa mi do ruk dostal zaujimavy blog, ktory jednoznacne konstatuje 2 zakladne veci:
1/ neexistuje povinnost obcana nosit pri sebe obciansky preukaz (nehrozi vam za absenciu dokladov pokuta)
2/ policajt nemoze urobit bezpecnostnu prehliadku osoby bezdovodne...cize pokial osoba nespachala priestupok, trestny cin alebo nebola vyhlasena nejaka bezpecnostna akcia typu "jastrab" a podobne...takze len tak "z preventivnych dovodov" vas policajti prehladavat nemozu a ani vase osobne veci, pokial by aj tak urobili a nahodou pri vas nasli napr. drogy, nemozu tieto dokazy pouzit proti vam na sude, kedze boli ziskane nelegalne, prekrocenim pravomoci policajta...
3/je to uz podlozene aj rozhodnutim najvyssieho sudu a specialneho sudu...takze sa tymto smerom vytvoril precedens pre vsetky podobne pripady...
http://sovik.blog.sme.sk/c/267520/Moze- ... me_oneline
1/ neexistuje povinnost obcana nosit pri sebe obciansky preukaz (nehrozi vam za absenciu dokladov pokuta)
2/ policajt nemoze urobit bezpecnostnu prehliadku osoby bezdovodne...cize pokial osoba nespachala priestupok, trestny cin alebo nebola vyhlasena nejaka bezpecnostna akcia typu "jastrab" a podobne...takze len tak "z preventivnych dovodov" vas policajti prehladavat nemozu a ani vase osobne veci, pokial by aj tak urobili a nahodou pri vas nasli napr. drogy, nemozu tieto dokazy pouzit proti vam na sude, kedze boli ziskane nelegalne, prekrocenim pravomoci policajta...
3/je to uz podlozene aj rozhodnutim najvyssieho sudu a specialneho sudu...takze sa tymto smerom vytvoril precedens pre vsetky podobne pripady...
http://sovik.blog.sme.sk/c/267520/Moze- ... me_oneline
-
Grim
Darca
...slovenské právo niečo ako precedens nepozná...
Asi budem OT ale ja som mal pekne stastie boli sme na oslave popili cestou domov na biku bez reflexných prvkov oproti mne policia na aute pribrdzili naprali mi to svetlometmi do ksichtu (tomu som nechapal aky to malo zmysel okrem toho vypalit mi oci ) a sli dalej. Mal som pekne stastie lebo ak pocitam spravn to boli aj za 100 ecok pokuty minimalne