Ahojte, obzeram sa po novej citacke. Aktualne mam Kindle 6 Touch a v podstate mi na nom nic zasadne nevadi, ale chyba mi podsvietenie. Osvecovanie lampickou sa mi nepozdava a tak chcem novu citacku s podsvietenim. V podstate mi ide o moznost citania v takmer uplnej tme. Skusme na chvilku zabudnut na to, ze to nie je idealne a proste sa zamerat na to s akou citackou by to bolo v ramci moznosti najlepsie. Mate s tym skusenosti ? Trochu sa bojim toho, ze pozerat na podsvietenu citacku nie je zase o tolko lepsie ako pozerat na iPad a to skutocne prijemne nie je.
Momentalne sa rozhodujem medzi Pocketbookom 650 Ultra a Kindle PW3. Zvazoval som aj dvojku, ale ten rozdiel v cene nie je nijak zavratny, takze tych par eur mi neublizi.
Na Ultre ma zaujala moznost pripojenia sluchadiel. Vecer pred spanim sa snazim prilis necumiet do PC, tabletu, ani telefonu, takze moznost prehravat hudbu a knihy priamo z citacky by potesila. Nie je to must have, ale tiez to nie je nic co by som nevyuzil. Podla recenzii ma ale dost zly kontrast pri zapnutom podsvieteni. Neviem ale posudit ako velmi je zly. Obecne na Pocketbookoch mi tiez ucarovala otvorenost, podpora formatov a lepsi management suborov. Kindle ma viac Applovsky pristup ktory mi normalne vyhovuje, ale knihy ktore tam posielam obcas pomenuje zvlastnym sposobom a nie som si isty, ci s tym viem nieco robit. Pcketbooky udajne tiez nie su najstabilnejsie a na youtube som videl ako recenzentovi vytuhol posuvnik. Pri citacke by som len velmi nerad riesil podobne problemy.
Na Kindle sa mi paci rychlost, kvalita displeja/podsvietenia a taka nejaka dotiahnutost ako krajsie fonty a podobne. Ak by mala jack, nevahal by som. Takto si nie som isty. V podstate je to hlavne rozhodnutie na mne, pretoze najlepsie viem do akej miery ho vyuzijem, ale mozno ma zo vsetkeho najviac zaujima prave skusenost s Ultrou s odstupom casu.
Do uvahy prichadza este Lux 3, ale nazory na rychlost su rozporuplne, takze to si asi radsej priplatim za Kindle.
Vdaka