Clo?
-
DeFeAt
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
oblecenie? ja si objednavam pomerne casto cez eBay..
je to tam lacnejsie no este lepsie je objednat veci, ktore na slovensku ani nie su dostupne
nie vzdy sa to CLO plati, pretoze ak vam predajca oznaci balik ako GIFT alebo napise, ze to je vec do 20 dolarov, tak automaticky posielaju balik..(lepsie riesenie je oznacit balik ako GIFT)
a samotne CLO nie je vela, 0,5 az 3% cca.. no oni tam drbnu DPH a mate +19% a to uz naserie
inac, na poziadanie objednavam veci z USA, staci povedat co chcete, dohodneme sa
je to tam lacnejsie no este lepsie je objednat veci, ktore na slovensku ani nie su dostupne
nie vzdy sa to CLO plati, pretoze ak vam predajca oznaci balik ako GIFT alebo napise, ze to je vec do 20 dolarov, tak automaticky posielaju balik..(lepsie riesenie je oznacit balik ako GIFT)
a samotne CLO nie je vela, 0,5 az 3% cca.. no oni tam drbnu DPH a mate +19% a to uz naserie
inac, na poziadanie objednavam veci z USA, staci povedat co chcete, dohodneme sa
-
DeFeAt
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
ked uz mas konkretnu aukciu, a stoja 90 aj s dopravou, tak to staci objednat:P kde poprosis sellera aby oznacil balik ako GIFT tak by to tie svine nemali chytit a mas to rovno doma 
alebo ked ti to posle cez EMS (express mail service) alebo UPS, tak by to colnici nemali chytit, este keby tam bolo napisane GIFT, cez EMS mi este ani jeden balik nezastavili na colnom urade
alebo ked ti to posle cez EMS (express mail service) alebo UPS, tak by to colnici nemali chytit, este keby tam bolo napisane GIFT, cez EMS mi este ani jeden balik nezastavili na colnom urade
-
Stenky
Professional
ja som za 2 pary tenisiek z USA, dokopy 95+95+40 dolarov za postu, neplatil ani halier clo.violator napísal:chcem si objednat z ebay sluchadla v hodnote 90dolarov aj s dopravou a tiez by som rad vedel ci budem musiet este platit nejake poplatky
z hongkongu prvykrat cena cca 2900 SK platil sm clo 4,5% + dph 19% asi 700 sk
druhykrat balik z hongkongu cca 1700 sk ani clo ani nic.
fakt netusim podla coho na poste rozdeluju baliky na colne konanie...
ja ked tak uvazujem ... tiez berem handry cez ebay z USA s co mi chodia baliky tak jedina suma na nich uvedena je "postovne". potom by ma zaujimalo ako na colnom urade pridu na to kolko dana vec v baliku vobec stala a teda ci podlieha colnemu konaniu. resp. co ak mi to bude bracho, abo niekto znamy posielat z usa a zadara, co potom? viete dakto?