Co je to na oblohe?
-
master23
Light Professional
Re: Co je to na oblohe?
no co ako sa to vyriesilo? jaky je zaver
?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
že sa pozerali na hviezdy
Zas to tam je, kukol som na to ďalekohľadom a je to zelené 
-
spojka13
Darca
zaujimave, presne po mesiaci to halsite znovu... ja vôkol seba vidim iba steny...
Močiarny plyn z meteorologického balónu bol uväznený v termálnej vzduchovej bubline a reflektoval svetlo z Venuše, to neviete? Prihodím aj tabuľku na identifikáciu objektov.
Ale nie, môže to blikať, lebo je to hviezda a čím bližšie je horizontu, tým väčší má vplyv atmosféra na prichádzajúce svetlo a tak obraz hviezdy "bliká", čo už tu bolo povedané. Alebo ide o satelit, ktorý natáča rôzne svoje plochy slnku. Zelené to môže byť kvôli farebnému kontrastu (ak pozoruješ blízko seba 2 hviezdy rôznej farby, výsledok môže vyzerať zeleno). Alebo si vymýšľate a podliehate vlastným sugesciám, aj to je možnosť.
Ale nie, môže to blikať, lebo je to hviezda a čím bližšie je horizontu, tým väčší má vplyv atmosféra na prichádzajúce svetlo a tak obraz hviezdy "bliká", čo už tu bolo povedané. Alebo ide o satelit, ktorý natáča rôzne svoje plochy slnku. Zelené to môže byť kvôli farebnému kontrastu (ak pozoruješ blízko seba 2 hviezdy rôznej farby, výsledok môže vyzerať zeleno). Alebo si vymýšľate a podliehate vlastným sugesciám, aj to je možnosť.
-
Suffel
Guru
ja od unavy uz ani tie steny
.. ale bol som sa pozriet cez okno a mam mesiac rovno za stromom a nic som viacej nevidel..
Inak pred par mesaicmi som tiež niečo podobné videl. Stálo to dlhšiu dobu na meiste,..minimálny pohyb.
Nakoniec mi kamarát povedal, že to bol nejaký satelit + poslal mi aj nejakú stránku kde boli presné mapy zobrazenia / všetko sedelo.
- Davnejsie, mozno tomu uz je aj 5 rokov sme v lete sedeli na terase a videli sme ze dlshie nieco svieti na oblohe vyraznejsie na zlto.
bolo to tam 10-15minut a zrazu to spravilo taky Z - kový pohyb a rychlo to zmizlo
to by nedokazal spravit vrtulnik... ale neviem si predsatvit co ine by to mohlo byť.
... a to sme na to kukali asi 6 ti ludia (ziaden alkohol ani drogy
)
okolie Žiliny (taktiež pochybujem, že by to mohol byť naje*aný slota na svojom lietadle
)
Nakoniec mi kamarát povedal, že to bol nejaký satelit + poslal mi aj nejakú stránku kde boli presné mapy zobrazenia / všetko sedelo.
- Davnejsie, mozno tomu uz je aj 5 rokov sme v lete sedeli na terase a videli sme ze dlshie nieco svieti na oblohe vyraznejsie na zlto.
bolo to tam 10-15minut a zrazu to spravilo taky Z - kový pohyb a rychlo to zmizlo
... a to sme na to kukali asi 6 ti ludia (ziaden alkohol ani drogy
okolie Žiliny (taktiež pochybujem, že by to mohol byť naje*aný slota na svojom lietadle
Neblikalo to ani sa to nepohybovalo a nevymýšľam si ale je možné že to bol nejaký satelit,som len chcel vedieť či niekto nevie čo to je náhodou
mne zas kamoš hovoril že to má byť jupiter
wtf
Co je to na oblohe?
Ako ja to odvtedy pozorujem kazdy vecer samozrejme ked nieje zamracene
-
Hotwire
Addict
cakas kym zacnu utok, co?
Neviete ako dlho sa môže dožiť kríženec sibírskeho huskyho a teriéra ?
Možno doteraz poletuje po vesmíre Lajka ...
-
javatar
Hardcore addict
podla mna tam stale poletuje ale uz je po zaruke...
-
Hotwire
Addict
ak myslis ze lieta na orbite tak sa dost mylis lebo to by postupne cim dalej klesala az by bud zhorela v atmosfere alebo dopadla na zem...aj satelity maju preto len obmedzenu zivotnost