Co prinieslo clenstvo SR v EU

Diskusie na politické témy...
maslo
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Co prinieslo clenstvo SR v EU

Príspevok od používateľa maslo »

Osobne som bol za prijatie SR do EU aj ked som pochyboval ze to prinesie viac vyhod ako nevyhod. Nasiel som zaujimavy clanok, ktory sumarizuje vyhody a nevyhody clenstva a dopady na Slovakov.

http://www.prop.sk/co_priniesol_vstup.html
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

ta stranka prop je velmi zvlastna,ale vo vela veciach ma pravdu to polnohospodarstvo utrpelo peknu pecku na nos od EU,hlavne s nasim obilim,ze ludia?
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa quasimoto »

ale zase do polnohosp prudia z EU miliony ako dotacie a subvencie, akurat dnes som cital v Sme alebo HN ze kritici hovoria ze nebyt penazi z EU, bolo by na tom polnohosp ovela horsie.

ale ze sa za tie peniaze dalo spravit aj viac
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

tlacit peniaze do polnohospodarstva je podla mna riadna kktina. naco je to dobre? teraz kvoli tym podzubanym subvenciam sa pestuje vinic v Norsku ci kde v riti, no povedzte mi naco. naco dotuju pestovanie tabaku ked tak bojuju proti fajceniu. EU mala byt o volnom obchode, volnom pohybe osob a sluzieb ale miesto toho je tu jeden byrokraticky moloch, ktory len zbytocne poziera peniaze. naco je dobra ta byrokraticka armada.ach boze.mne ta unia pripada strasne neefektivna a trebalo by ju zreformovat ale to je bohuzel nerealne,
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

zelovoc: Ono polnohospodarstvo je stale jeden zo zakladvo fungujuceho statu, cize tam sa peniaze tlacit musia. A co sa tyka toho tabaku, nezabudni, ze stat najviac prosperuje z tabaku, alkoholu a drog, ale to je ti asi uplne jasne. Inak suhlasim s tym, ze EU je neefektivna zatial v mnohych veciach a niektore veci by sa dali riesit urcite inak.
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

z tabaku staqt neprosperuje, iba z tabakovych produktov a to je jedno ci su dovazane alebo vyrabane u nas, dan je rovnaka
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

quasimoto napísal:z tabaku staqt neprosperuje, iba z tabakovych produktov a to je jedno ci su dovazane alebo vyrabane u nas, dan je rovnaka
Tak sa opravim, ak by niekto dalsi mal potrebu ma opravit alebo ma pochopil zle. Hovorim o vsetkom, co je spojene s alkoholom, tabakom a drogami je najprospesnejsie pre stat. Dan je rovnaka, to ano, ale su v tom velke peniaze = velke dane.
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

p4ra prepac ale to vobec nesuvisi s polnohosp. Dan sa nevybera za vyrobu tabaku a tabak,vyrobkov, ale za ich predaj.

takze statu moze byt srdecne jedno ci pestuju tabak, obilie alebo kukuricu, na tabaku nezarobi o nic viac.

spotrebne dane z tabaku sa platia pri predaji a tam je jedno ci je povodom z domacej krajiny alebo z ineho statu
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

quasimoto napísal:p4ra prepac ale to vobec nesuvisi s polnohosp. Dan sa nevybera za vyrobu tabaku a tabak,vyrobkov, ale za ich predaj.

takze statu moze byt srdecne jedno ci pestuju tabak, obilie alebo kukuricu, na tabaku nezarobi o nic viac.

spotrebne dane z tabaku sa platia pri predaji a tam je jedno ci je povodom z domacej krajiny alebo z ineho statu
Ja som to nedaval do spojitosti s polnohospodarstvom, snazil som sa to oddelit, mozno to tak nevyznelo.
hubertus
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa hubertus »

hmm,tak na letisku sa mozem postavit do rady, ktora je urcena pre obcanov Eu..a odbavia ma rychlejsie
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

hubertus napísal:hmm,tak na letisku sa mozem postavit do rady, ktora je urcena pre obcanov Eu..a odbavia ma rychlejsie
a o nejakých 10-20 rokov bude celá európa v EU, tak pre zmenu sa postavíš do druhého radu pre ľudí, ktorí nie sú občanmi EU. tam bude kratšia rada :lol:
Napísať odpoveď