Co si (ne)mozem zbalit do prirucnej batoziny do lietadla?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
antonije
Novice
Novice
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Co si (ne)mozem zbalit do prirucnej batoziny do lietadla?

Príspevok od používateľa antonije »

BUdem cestovat len s prirucnou batozinou a chcem sa opytat, ci neviete, ci mozem si tam zbalit take veci ako je fen na vlasy a zehlicka, ci mi to potom na kontrole nevyhodia... Resp. mozte pisat aj skusenosti ake mate, ci vam niekedy nieco vyhodili z batoziny, ze ste to nemohli zobrat na palubu lietadla... dakujem
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Co si (ne)mozem zbalit do prirucnej batoziny do lietadla?

Príspevok od používateľa Lub0$ »

vyhodili len malu RC helikopteru na dialkove ovladanie, inac nic...fen by mal byt ok podla mna. Tiez mam v prirucnej vacsinou kadejake nabijackyt a USB kable...
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Mala som raz žehličku na vlasy a bolo to OK. V zásade nemôžeš mať žiadnu manikúru, nožnice, ihlu, jednorazový holiaci strojček, pyrotechniku, zápalky,... Tiež si daj pozor na objem toaletných potrieb - tzn nemôžeš mať nič, čo má objem väčší ako 100ml, i keď je to už poloprázdne, týka sa to samozrejme napr. aj fliaš s vodou, ktoré majú väčšinou väčší objem.
macnet
Expert
Expert

Príspevok od používateľa macnet »

Osobne robim na letisku, aj ked nie kontrolu batoziny, ale nieco ine. Tu je taky zoznam veci, ktore kolegovia nepustaju, ostatne by mali byt v pohode, aj ked vela zalezi este na nalade daneho cloveka, ktory aktualne kontroluje...

Strelné zbrane: každá zbraň, ktorou je možné odpáliť výstrel pomocou výbušnej sily. Napríklad všetky typy strelných zbraní, repliky a imitácie strelných zbraní, hračkárske zbrane všetkých druhov, luky, praky, zbrane vystreľujúce ostré predmety, zapaľovače javiace sa ako zbraň.

Zahrotené / brúsne zbrane a ostré predmety: Ostré alebo brúsené predmety schopné spôsobiť zranenie. Napríklad uzamykateľný alebo vyskakovací nôž bez ohľadu na dĺžku čepele noža, nože, vrátane ceremoniálnych (obradných, zberateľských, slávnostných), voľné žiletky a britvy (okrem jednorazových holiacich strojčekov so žiletkou v uzavretom puzdre), nožnice, remeselné nástroje potencionálne použiteľné ako ostré alebo brúsené zbrane, napr. vrtáky všetkých druhov, skrutkovače, páčidlá, kladivá, kliešte, kľúče na skrutky (skrutkové kľúče, spájkovacie lampy).

Tupé predmety: Všetky tupé predmety schopné spôsobiť zranenie. Napríklad bejzbalové a softbalové pálky, golfové palice, hokejky, biliardové, gulečníkové tága, rybárske prúty.

Výbušné a horľavé látky: Všetky výbušné alebo vysoko horľavé látky, ktoré predstavujú riziko pre zdravie cestujúcich a posádky alebo pre bezpečnosť lietadla, majetku. Napríklad ohňostroje, svetlice vo všetkých podobách a iná pyrotechnika vrátane zábavnej a hračkárskej, alkoholické nápoje prevyšujúce 70% objemových jednotiek, horľavé tekutiny, napr. benzín, nafta, kvapalný zapaľovač, alkohol, etanol, detonátory a rozbušky, Plyny a plynové nádoby, napr. bután, propán, acetylén, kyslík – vo veľkých množstvách.

Chemické a jedovaté látky: Všetky chemické alebo jedovaté látky, ktoré predstavujú riziko pre zdravie cestujúcich a posádky alebo pre bezpečnosť lietadla a majetku. Napríklad kyseliny, žeraviny, napr. vytekajúce „mokré“ batérie, omračujúce spreje, napr. slzotvorný plyn, koreninový sprej, slzný plyn, jedy, materiál schopný spontánneho vzplanutia alebo horenia.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

zuzkazuzka napísal:Mala som raz žehličku na vlasy a bolo to OK. V zásade nemôžeš mať žiadnu manikúru, nožnice, ihlu, jednorazový holiaci strojček, pyrotechniku, zápalky,... Tiež si daj pozor na objem toaletných potrieb - tzn nemôžeš mať nič, čo má objem väčší ako 100ml, i keď je to už poloprázdne, týka sa to samozrejme napr. aj fliaš s vodou, ktoré majú väčšinou väčší objem.
Zuzka, bezne mam vo vacku cigy a zapalovac a doteraz sa mi nestalo, ze by mi na to niekto nieco povedal.
Ohladom elektroniky - v podstate s malou elektronikou, ako su mp3 prehravace, prenosne DVD prehravace, notebook-y nemaju na letiskach ziadny problem. Iba na niektorych letiskach sa mi stalo, ze som musel pred ochrankou zapnut notas a nalogovat sa. Predpokladam, ze skusali, ci to nie je atrapa, ale real komp.
V Bangkoku ma prehladavali cca 30 minut, lebo som zabudol vysuvacie USB vo vacku a dotycna teta to "asi" povazovala za nejaku dyku, ci sablu... Nechcela si dat vysvetlit, alebo pochopit, ze to je na prenos dat, nie na vrazdenie ludi. :)
Inak, napoje, gely aj pasty je mozne mat, ale musia byt zakupene az za bezpecnostnou kontrolou.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

S tymi zapalovacmi a zapalkami je to vtipna vec. Tie mozes mat pri sebe, ale pre zmenu by nemali byt v podanej batozine...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

So zapaľovačom nie sú žiadne problémy, s holiacim strojčekom nápodobne - mal som v príručnej batožine a nikoho to netrápilo (teda pokiaľ sa neletí do tak paranoidnej krajiny ako USA). Laptop pravidelne vyberám z tašky, dokonca minulý týždeň si ma zastavili už za detektormi a tiež som ho musel zapnúť a ukázať, že funguje...Je zaujímavé, že o zrkadlovku s optikou a príslušenstvom sa vôbec nezaujímali...To všetko asi závisí od letiska...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Napriklad v Londyne na Stansteade ma presacovali riadne...dokonca mi vazili prirucnu, zaradom sme kazdy otvarali prirucnu batozinu a podobne...tam som mal krasne nasackovane veci v malom kufri, ze som to ledva zazipsoval, a oni mi to otvorili...tak som aml potom pruser to tam vsetko natlacit opat spat...a dost ich zaujimali elektronicke veci, ktore mi kazde skenovali osobitne s rucnym scanerom...plus, ked ma prebehovali scanerom, tak samozrejme som povyberal vrecka...otorili mi penazenku, a surovo mi rozzipsovali cast na mincem pozreli pomedzi peniaze tak na rychlo a podobne....cize je to rozdielne od kazdeho letiska...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

uz som v teme o lietani spomanul, ako mi na Schwechate kazali rozobrat celu brasnu s fotakom, lebo sa im nezdal moj mikrostativ v zlozenej polohe... a ked som ho vybral a rozlozil, tak 5 ludi okolo scanera skoro umrelo od smiechu...
Prílohy
stativ, z ktoreho roflili colnici na Schwechate
stativ, z ktoreho roflili colnici na Schwechate
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

No keď sme pri príručnej, tak ešte také upozornenie, v prípade letu s RyanAir si dávajte sakramentský pozor na veľkosť príručnej batožiny. S Ryanom nelietam nejak často, takže o to viac som bol prekvapený, keď každého jednotlivca slečna pri vchode do Gate zastavovala a nakázala strkať príručnú do tej "odmerky", ktorá určuje, či batožina nepresahuje limity rozmerov...No a samozrejme vďaka tomu a hlavne vďaka našim cigánom zneužívajúcim sociálny systém v UK sa tam utvorila fronta, pretože morgoši mali so sebou veľké tašky, ktoré zďaleka nedosahovali rozmerov príručnej batožiny a keďže nechceli priplatiť 35Libier, tak začali všetko na mieste rozbaľovať a prehadzovať krížom krážom. Videl som aj ľudí, ktorí nemali na výber a cvakali. Toto som ešte okrem RyanAir nikde nevidel a to som už letel kadečím...
macnet
Expert
Expert

Príspevok od používateľa macnet »

RYA je bohuzial riadny lowcost, chceli zaviest aj poplatky za pouzitie WC ci lietanie "na stojaka" ako keby ste sedeli za barom. Ale tie letenky su potom cenovo aj na takej urovni, takze nie je sa comu cudovat.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb napísal:uz som v teme o lietani spomanul, ako mi na Schwechate kazali rozobrat celu brasnu s fotakom, lebo sa im nezdal moj mikrostativ v zlozenej polohe... a ked som ho vybral a rozlozil, tak 5 ludi okolo scanera skoro umrelo od smiechu...
Jop jop, moj mamka raz kupila psiu hracku v tvare velkej sruby s maticou...a mala to v prirucnej, tak samozrejme, ze jej to otovrili a vseci do rehotu a zacali s tym piskat :D
saj
Addict
Addict

Re: Co si (ne)mozem zbalit do prirucnej batoziny do lietadla

Príspevok od používateľa saj »

chcem sa spytat, letim onedlho ryanair spolocnostou. Je to stale aktualne, ze si mozem vziat do prirucnej batoziny parfem(60ml) a ziletku na holenie, ktoru dajme tomu dam do nejakeho puzdra? A ako to je s lakom na vlasy? Ak by som mal samozrejme nejaky 100ml
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

priesvitny uzatvaratelny sacek, kazda flasticka maximalne 100 ml, spolu maximalne liter
T0m
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa T0m »

Zdravím, bude problémom prázdna cyklistická termoska objemu cca. 600ml., vnútro má 400ml.? V sobotu letím prvý raz. :oops:
beardie
Redeemer
Redeemer

nebude
saj
Addict
Addict

Este (asi) posledna vec. Ako to je so sklenenymi flastickami? Respektive, mam parfem v sklenenej flasticke..

// ryanair
beardie
Redeemer
Redeemer

beardie napísal:priesvitny uzatvaratelny sacek, kazda flasticka maximalne 100 ml, spolu maximalne liter
saj
Addict
Addict

ano, rozumiem, len mamina kamaratka spominala, ze sklo, a sklenene flasky sa nesmu brat. Tak preto som sa pytal, ale ok, ak hovoris ze mozu sa tak ok
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

no ja som zazil tento boom v zmenach povolenych veci v lietadle a zalezi to naozaj aj odkial a kam clovek leti... ale najvacsia sranda bola ked som mal 150ml pastu tak ze ked vytlacim polku ci moze byt a teta ze e e no a potom mi nasla to velke pikao cokoladove tusim tiez 150 ml a ze vyhodit, tak som jej to vysklbol z ruky a natlacil to skoro naraz doseba no tie policajtky na mna pozerali ze co to je a hned otazky a na rozbor to chceli posielat ze som sa chcel zbavit nejakeho dokazu nejakej latky... reku jasne zjedol som vybusninu aby ste ju nenasli... proste tupe stvorenia a trvalo to kym som vysvetlil ze je to cokolada a kym mi fakt uverili...
Napísať odpoveď