Co skor ??

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
ledenaster
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Co skor ??

Príspevok od používateľa ledenaster »

Takze: Ked idem do auta instruktor ma niekedy "kapce" ze najprv si mal svetla az potom motor atd....

Cize ked idem do auta co naskor zapnut v akom poradi rucna, motor, svetla ?

A ked chcem vypnut motor svetla npaosledy ci ako ?....mozte mi to sem pls napisat lebo furt ma zato "abrychtuju" jak keby to nebolo jedno :x :x :x
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

podla mna by si mal zapinat svetla tesne pred pohynanim a vypinat ich tesne pred vypnutim motora
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Logika - sadnem, nastartuje, zapnem co treba... Ak chcem najprv zohriat motor, zapnem ich pred pohnutim. Alebo necham nastartovane s parkovackami. To je asi taka kravina, ako keby Ti povedal, ze hned po nastupeni sa mas priputat. A co ak stojis v Tescu na parkovisku? Priputany byt nemusis... Podla mna do Teba len tak rype a skusa Ta :-) A naco rucna? Ak si dakde na rovine, je Ti nanic, v prudkom kopci Ti je aj tak na figu a drzis prevadzkovu uz len z principu, aby si rucnu nemusel zatiahnut na posledny zub. Nabuduce ak do Teba zacne hustit za svetla, tak mu povedz, ze nebudes trapit baterku a alternator a nebudes zbytocne zvysovat startovaci prud :D
m4jor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa m4jor »

no ja som v autoškole nastavoval a zapínal veci: sedadlo-zrkadla-pas-štart-svetla
mať zapnute svetla pred/počas štartovanie je blbosť, počas štartovania ti aj tak zhasnú, alebo aspon zoslabnú, rovnako ako rádio, aj to sa ti vypne :lol: aspoň na starších autách to tak je... a zdá sa mi, že som to aj čítal v tej technickej príprave alebo ako sa volá...
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

sadnut, nastavit sedalo zrkadla, kluc, start, svetla, vycivat z parkoviska ( ak treba cuvat ) dat pas, a mozeme ist :-)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ja mam -> sadnut, sedadlo ak je treba, start, svetla, pas a az potom sa pohnem :-) cuvam s pasom aj ked ho mat nemusim - zvyk ... nakolko cuvam vyhradne cez zrkadla pas ma v nicom neobmedzuje :-) ...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

nordkapp_pb napísal:ja mam -> sadnut, sedadlo ak je treba, start, svetla, pas a az potom sa pohnem :-) cuvam s pasom aj ked ho mat nemusim - zvyk ... nakolko cuvam vyhradne cez zrkadla pas ma v nicom neobmedzuje :-) ...
to mas nejake pokazene... pasy sa zapinaju, az ked vidis policajtov :D

ale k teme: klasika: sadnem, spojka, neutral, nastartujem, zaznem, rucka, rychlost, plyn... no a pasy, stolicku, zrkadla az pocas jazdy, resp. pasy az pri tych spominanych muzoch zakona :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

v autoškole musí byť všetko ťuťi-muťi...ja to robím takto: sadnem, 2x plyn + pás, brzda + spojka, kľúč, štart, idem...svetlá sa zapínajú automaticky (vynález na nezaplatenie :) )...v autoškole nás učili - sadnem, nastavím sedadlo (aj keď je dobre nastavené), nastavím zrkadlá (aj keď sú dobre), pás, štartujem, svetlá, idem
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Prateľke zasa kázali stáť na spojke so zaradenou na červenej.. :roll:

Mne stačilo, keď sme boli ca. 2 týždne dozadu u 2 levov na pivo a začala tam pozdlžne parkovať autoškola. Pomaličky, trhane, dopredu-dozadu pritom miesto bolo širšie od auta tak o pol metra.
FAIL je v tom, že z neho vystúpil starý chlap, zložil magnetku zo strechy a odišiel :slap:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Frikso napísal:Prateľke zasa kázali stáť na spojke so zaradenou na červenej..
Aj mňa to učili.. ale otec mi to rýchlo vybúchal z hlavy..

;)
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

no jasne 2x plyn a načo ked je auto nove a netreba to to iba staré vraky maju čo má karburator no a načo šak naštartujem a ono zasvieti samo po prvom pridatí plynu šak na to je elektronika je 21 storočie chlapi a pásy cha ved to je jasne zapnem ale načo ak sa vozím iba na kratke vzdialenosti j niekedy mi to prekaža ale ked nechcem aby to stale pískalo tak musím zapnuť haha že ručna to akože to robia len ženy ked zastavia dajú ručnu :D
hh toto sú problemy

jj zrkadla nastaviť načo šak elektronika sa o to postara ja sa baím iba s yoystickom a pokial je to tvooje auto tak to máš asi nastavene a ked ideš s niekoho iným hadam mu to nebudeš rozštelovavať ak ideš iba do mesta
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

najskor nastartovat, zapnut svetla a potom upravovat vsetko ostatne a riesit pasy a podobne veci. startovat uplne na samy koniec pre ten motor nie je ziadna vyhra kedze by sa rozbiehal studeny.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Frikso napísal:Prateľke zasa kázali stáť na spojke so zaradenou na červenej.. :roll:
Ja to obcas pouzivam aj dnes, ale iba vtedy, ked viem ze cervena bude kratko a ked je to len malicky kopcek.
K tomu poradiu: elektrika by sa mala vzdy zapinat az po nastartovani (ventilacia(pripadne klima), svetla, radio,...), odlahci sa tym baterke. Ked je baterka uz trochu vybita, tak so zapnutymi svetlami ani nenastartujes.
Pas a dalsie veci su individualne, ja si pas davam vacsinou pred pohnutim, podla toho ako si spomeniem :)
Ked mas zatiahnutu rucnu, tak je lepsie povolit ju az ked sa ides pohnut, aby sa ti nahodou auto nerozbehlo ked sa budes venovat startovaniu alebo inej cinnosti.
DMC12
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DMC12 »

Grim-Reaperka napísal:v autoškole musí byť všetko ťuťi-muťi...ja to robím takto: sadnem, 2x plyn + pás, brzda + spojka, kľúč, štart, idem...svetlá sa zapínajú automaticky (vynález na nezaplatenie :) )...v autoškole nás učili - sadnem, nastavím sedadlo (aj keď je dobre nastavené), nastavím zrkadlá (aj keď sú dobre), pás, štartujem, svetlá, idem
štartovať zo spojkou je konina, to sa učí v autoškolách len na slovensku a v čechách. Škodí to autu, tak isto ako státie na spojke na svetlách...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

DMC12 napísal:štartovať zo spojkou je konina, to sa učí v autoškolách len na slovensku a v čechách. Škodí to autu, tak isto ako státie na spojke na svetlách...
no, statie na spojke na svetlach "skodi" urcite, ale zaujimalo by ma, ako moze autu skodit startovanie s vykopnutou spojkou... urcite motor lahsie natocis, ked mu spojku odpojis a ma mensiu zataz, t.j. nepretacas druhu polku spojky a neutral starterom...
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Co skor ??

Príspevok od používateľa Mateq »

ledenaster napísal:Takze: Ked idem do auta instruktor ma niekedy "kapce" ze najprv si mal svetla az potom motor atd....

Cize ked idem do auta co naskor zapnut v akom poradi rucna, motor, svetla ?
V zásade je dosť jedno, kedy si zapneš pás, nastavíš zrkadlá a podobne.

Avšak zapnúť svetlá a až potom štartovať je kravina, zbytočne tým vybíjaš baterku :roll:. Najprv motor, potom svetlá, a všetky spotrebiče.
Frikso napísal:Prateľke zasa kázali stáť na spojke so zaradenou na červenej.. :roll:
Tak to je na facku inštruktorovi.. :roll:
DMC12 napísal:štartovať zo spojkou je konina, to sa učí v autoškolách len na slovensku a v čechách. Škodí to autu, tak isto ako státie na spojke na svetlách...
Štartovať zo zaradenou rýchlosťou a stlačenou spojkou je konina, pravda škodí to. Správne by si mal dať do neutrálu + k tomu stlačiť spojku.

Keď už sme spomínali to poradie, tak moje: Nasadnúť, spojka, (zámok prevodovky) zároveň do N, kľúč do 2, pásy, Štart, svetlá, zaradiť rýchlosť ručná, GO...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

s tym neutralom a stlacenou spojkou plne suhlasim, ale preco by malo startovanie so zaradenou rychlostou a stlacenou spojkou skodit?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ked stlacis spojku, tak je jedno co mas zaradene, pretoze prevodovka sa nehybe. Co som pocul, tak nie je dobre startovat pri zaradenom neutrali bez stlacenej spojky, pretoze starter musi roztacat aj cast prevodovky, co hlavne v zime pri hustejsom oleji sposobi vyssiu spotrebu elektriny.
PS: prevodovku mozes odomknut aj bez spojky, ten zamok s pakou nehybe :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

presne tak, neutral sa k spojke dava len preventivne... okrem toho nemusi byt ani zima, staci to ze je cely start namahavejsi, pretoze pretacas viac casti systemu jednoducho povedane...
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

tiez som startovaval na neutrali a bez spojky ale raz v zime sa mi asi zlepili stuhnutym olejom synchrony alebo co a starter ma strelil doperdu.
odvtedy startujem vylucne na spojke :)
na svetlach neutral, rychlost + spojka iba ked cakam zelenu kazdu chvilku.

a tiez mam taky ritual: sadnem, nastartujem, vysuniem/zapnem svetla, priputam sa, chvilu pockam ked sa neponahlam zahrejem motor, ak treba medzitym nastavim zrkadla (vacsinou netreba) potom sa pohnem

moj tata si na pasy spomenie vyhradne za jazdy ked uz ma cca 3ku zaradenu potom smatra po pasoch :)
Napísať odpoveď