Ahoj, nainstaloval som si xUbuntu, a mam mensi problem.
Ked chcem skompilovat kludne aj hello world v Ccku, nastane chyba. Nakolko som v Ccku len zaciatocnik, asi sa mi zidu vase rady, co robim zle, resp co si mam doinstalovat /...
Tu je screen celeho kodu, aj toho, co mi vypise...
Dakujem za rady
code::blocks build problem
Re: code::blocks build problem
Čo nie je jasné na tom, že sa g++ nenašlo (aj keď mi nie je jasné, prečo sa na kompilovanie C programu používa práve g++)? Nainštaluj g++ a malo by to fungovať.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
obrázky sa dávajú do prílohy!!
vyriesil som to inak, ale dakujem za pomoc.
(pouzil som konzolovy prikaz na kompilaciu)
(pouzil som konzolovy prikaz na kompilaciu)
A keď nabudúce budeš kompilovať C++ program urobíš čo? (keď nechceš doinštalovať aj C++ kompilátor)
Hmm, v terminale staci zadat prikaz, nie? Ved GCC je aj pre C, aj C++, staci zadat prikaz
a je to, ci?
Kód: Vybrať všetko
gcc -o subor.o subor.sRe: code::blocks build problem
gcc je (primárne) kompilátor C. Kompilátor C++ je program g++
Teda v skutočnosti je to komplikovanejšie, gcc a ani g++ nie sú kompilátor. Kompilátor je úplne iný program a aj gcc dokáže používať kompilátor C++, ale keď nemáš nainštalované g++, tak na 99% nemáš nainštalovaný ani C++ kompilátor. Môžeš pozrieť adresár /usr/lib/gcc/i586-mandriva-linux-gnu/4.4.3 (v Ubuntu môže byť mierne iný) a tam uvidíš samotný kompilátor. Ten pre C má názov cc1 a ten pre C++ cc1plus.
Teda v skutočnosti je to komplikovanejšie, gcc a ani g++ nie sú kompilátor. Kompilátor je úplne iný program a aj gcc dokáže používať kompilátor C++, ale keď nemáš nainštalované g++, tak na 99% nemáš nainštalovaný ani C++ kompilátor. Môžeš pozrieť adresár /usr/lib/gcc/i586-mandriva-linux-gnu/4.4.3 (v Ubuntu môže byť mierne iný) a tam uvidíš samotný kompilátor. Ten pre C má názov cc1 a ten pre C++ cc1plus.