Core i5-750 vs. Phenom II X4 955 Black Edition
Core i5-750 vs. Phenom II X4 955 Black Edition
potreboval by som poradiť s kúpou procesoru , konkrétne sa rozohodujem medzi Core i5-750 a Phenom II X4 955 Black Edition , má to byť PC na hry, filmy, net a trošku aj programovanie.... cena je približe rovnaká a nie som Intelák ani Amd-čkár takže ide hlavne o ten výkon , už som pozeral pár testov a niekde je lepší amd niekde intel takže žiadam o radu ... už bol vlastne rozhodnutý pre Amd ale keď som zistil že alza začala predávať i5 tak som začal váhať ...
ďaukejm
ďaukejm
nahoda? http://www.extrahardware.cz/nejvyhodnej ... ore-i5-750
a mozes si porovnavat grafy podla toho, na co mas komp zamerany...
a mozes si porovnavat grafy podla toho, na co mas komp zamerany...
Re: Core i5-750 vs. Phenom II X4 955 Black Edition
Lenže na druhu stranu su drahšie DDR3 pamete.
ak ked su drahsie DDR3 ???
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
AMD je jediná firma ktorá podporuje na novom sockete sockete [AM3] DDR2 pamäte...xanderhell napísal:Lenže na druhu stranu su drahšie DDR3 pamete.
AMD - len hry a zábava
Intel - kancel, grafika, hry...
Osobne by som šiel do 965ky, každý herz je dobrý. Ak to chceš z real life, tak Futuremark 2006 ohodnotil moj cpu o 20% horšie ako Core i7 920 pre hry, avšak z real life tests niekde nakopáva 965ka BE zadok aj Core i7 965 Xtreme a niekde aj Core i5 750 dáva po chrápe 965ke. Je to individuálne, osobne by som šiel do AMD, avšak ak chceš robiť aj iné ako hrať hry, pozerať filmy a zabávať sa [programovanie je irelevantné, nulová záťaž na CPU, maximálne keď robíš nejaké šialené projekty ktoré potrebujú tvrdú výpočtovú silu] tak Intel.
-
hojko
Site Admin
K takemuto tvrdeniu si ako prosim ta dospel???uplink napísal:AMD - len hry a zábava
Intel - kancel, grafika, hry...
-
uplink
VIP
Hojko jednoducho, Intel je technologický líder na trhu už dlhšiu dobu v oblasti CPU a AMD ho dobieha v oblasti deskotopových procesorov už len v hrách - ničom inom. Či sa to týka kompresie súborov, tvorby videí, renderovania, alebo iných úkonov, všade vyhráva intel vo svojej triede v pomere cena/výkon. Jedine v hrách vedie AMD v pomere cena/výkon. Tak som na to prišiel...zvyšok testy, benchmarky, ľudia, skúsenosti.