CPT za reklamu na mojom webe
CPT za reklamu na mojom webe
Zdravím, mám založený web kde je návštevnosť denne okolo 500-700 ľudí. Dostala som ponuku zo SITA, kde mi nukaju spoluprácu v oblasti reklamy. Chcú na mojom webe odkúpiť viac reklamných miest a majú záujem aj o PR-články. Uprednostňujú CPT-platba za 1000 zobrazení. Chcem sa opýtať, či s tým má niekto z vás skúsenosti, koľko by som mala pýtať za reklamu, či je to cena za cely priestor, alebo za jednotlive reklamné plochy(chcú napríklad 1000x100, 300x300...). Koľko stoja PR-články? Ak potrebujete viac detailov, napíšem. Vopred ďakujem za odpoved.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: CPT za reklamu na mojom webe
to sa nedá určiť z takto strohých dát, na takéto veci sa robia niekoľkostranové analýzi. Návštevnosť je jedna vec, druhá je kvalita obsahu. Určite priestor na sme.sk bude drahší ako na nejakom warez fore, a pritom denné návštevnosti môžu mať rovnaké. Tiež je otázne akú rentabilitu majú reklamy. Ak je web zameraný napríklad na ten warez, tak tam chodia ľudia sťahovať a nie hladať info. Na reklamu klikne minimum ľudí. Ak však idú na spravodajský portál, tak asi preto, že hladajú informácie. A miera prekliku na takom webe je ďaleko vyššia. To sú len príklad toho, čo som chcel povedať tým, že sa to nedá takto určiť iba z návštevnosti
Tiež sa musíš pozreť na to, ako tvoj portál rastie. Je predpoklad že bude návštevnosť stúpať? Je v plienkach alebo zabehnutý? To tiež ovplyvňuje cenu.
Otázne tiež je, aké máš na to náklady. Platíš si aj ty reklamu? Tým vlastne podporuješ aj ich reklamy na svojom webe. Tak aj tieto náklady z časti musíš reflektovať v cene...
a ceny sa určujú jednotlivo pre každý priestor, tak si sprav cenník a pošli im to. Nech zaplatia za každú, o ktorú majú záujem.
Tiež sa musíš pozreť na to, ako tvoj portál rastie. Je predpoklad že bude návštevnosť stúpať? Je v plienkach alebo zabehnutý? To tiež ovplyvňuje cenu.
Otázne tiež je, aké máš na to náklady. Platíš si aj ty reklamu? Tým vlastne podporuješ aj ich reklamy na svojom webe. Tak aj tieto náklady z časti musíš reflektovať v cene...
a ceny sa určujú jednotlivo pre každý priestor, tak si sprav cenník a pošli im to. Nech zaplatia za každú, o ktorú majú záujem.
Re: CPT za reklamu na mojom webe
Dakujem pekne za odpoved. Moja stranka je zamerana pre deti, zabava, tajnicky, hry, sutaze, klub deti (s vlastnym profilom)... Je velky predpoklad ze navstevnost stupne, pretoze od septembra minuleho roku sme ju zrekonstruovali a z navstevnosti 200 ludi za par mesiacov sa cislo dost zvysilo. Od janurara je teda navstevnost okolo 500 ludi, odvtedy som na stranku nemala vela casu, aj tak sa navstevnost zvysovala. Po tejto ponuke by som sa chcela opat venovat stranke. Myslim ze navstevnost urcite stupne. Reklamy si zial nemozem dovolit, mozno casom. Takze mam za kazdy banner pytat poplatok ano? Pise, ze ma zaujem o 3 pozicie, citala som ze sa berie priblizne 1-2 eura za CPT, samozrejme podla velkosti, myslim ze taky banner 1000x100 je dost velky nie? Minimalne tie 2 eura by som za to mala pytat nie? Ako funguju PR-clanky? Vraj mam za nich pytat okolo 20 eur. Budem vdacna za kazde info, nazor, skusenosť, cokolvek...dakujem