Creative Sound Blaster recon 3D fatal1ty
Creative Sound Blaster recon 3D fatal1ty
Zdravím
Mám zvukovku Creative Sound Blaster recon 3Dfatality a mám 5.1 audio sústavu do ktorej sa dá zvuk priviesť rôznymi spôsobmi. Mám to zapojené cez 5.1 analogom, čiže 3x 3,5 jack a ešte teraz po novom optickým káblom. Teraz nedávno sa mi stalo, že cez 3,5 jack mi prestal ísť subwoofer, ja neviem čím to je ale šetko ide len basák nejde. Pravdepodobne odišiel dáky kondenzátor alebo čo v repro a už to nefunguje. Cez optyku ide všetko. Len zas (a teraz prichádza otázka) dá sa na tej zvukovke cez ovládač nastaviť EQ a THX suround a tak ? Lebo mne to nejde. A cez 5.1 mi to šlo. Kde alebo ako mám nastaviť vylepšenia zvuku, ktoré ponúka zvukovka aby to šlo cez optyku ????
Ďakujem
Mám zvukovku Creative Sound Blaster recon 3Dfatality a mám 5.1 audio sústavu do ktorej sa dá zvuk priviesť rôznymi spôsobmi. Mám to zapojené cez 5.1 analogom, čiže 3x 3,5 jack a ešte teraz po novom optickým káblom. Teraz nedávno sa mi stalo, že cez 3,5 jack mi prestal ísť subwoofer, ja neviem čím to je ale šetko ide len basák nejde. Pravdepodobne odišiel dáky kondenzátor alebo čo v repro a už to nefunguje. Cez optyku ide všetko. Len zas (a teraz prichádza otázka) dá sa na tej zvukovke cez ovládač nastaviť EQ a THX suround a tak ? Lebo mne to nejde. A cez 5.1 mi to šlo. Kde alebo ako mám nastaviť vylepšenia zvuku, ktoré ponúka zvukovka aby to šlo cez optyku ????
Ďakujem
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Creativ Sound Blaster recon 3D fatal1ty
Keby bol problem v repraku, tak ti to predsa nebude hrat ani cez optiku. Bud bude problem v nastaveni alebo kabel. Skus to otestovat vo zvukovych zariadeniach alebo skus iny kabel.
problem je pravdepodobne v repro lebo mám v pc dve zvukovky, ani cez jednu na zapojeni jackmi do 5.1 sub nešiel. Doniesol som druhy pc zapojil a nešlo. Takže nechápem to.
-
Ryan Giggs
VIP
A skusal si to nastavenie a aj iny kabel?
skúšal som prehodiť aj 3,5 jacky medzi sebou a nič stále nešiel. Divné je to šak ?
-
Ryan Giggs
VIP
A si to aj testol v mixeri?
Re: Creative Sound Blaster recon 3D fatal1ty
Nie, a v akom mixeri ?? 
-
Ryan Giggs
VIP
V nastaveni zvuku Windows. Tam sa daju otestovat jednotlive repro ci funguju.
Jaaaj hej to som skusal, šetko okrem sub išlo.
-
Ryan Giggs
VIP
Tak skus este vystup subu zo zvukovej pichnut do ineho vstupu nez sub.
//autoeditácia príspevku (25 Nov 2014, 7:41)
//autoeditácia príspevku (25 Nov 2014, 7:41)
No skusil som to, a vymenil som vlastne centrak a sub. s prednymi dvoma. Stalo sa to, že sub nešiel a z prednych 2 jeden nešiel.
//autoeditácia príspevku (23 Dec 2014, 19:33)
Takto pani, preinštaloval som cely win 7 na komplet. Chyba nezmizla. Ale sub sa dá spustiť v zvukovej karte ked kliknem na jednotlivý reprák, tak prehrá zvuk. Tak som to chytil a prepojil som to cez optiku, Lenže další problém všetko hrá dobre, a keď nič nehrá ani nejde zvuk je ticho, tak zničoho nič pukne v bedniach, alebo začnú hlasno šušťať, alebo pištia, a akonáhle pustím zvuk tak to prestane.
Neviete čo sa to deje ?
//autoeditácia príspevku (23 Dec 2014, 19:33)
Takto pani, preinštaloval som cely win 7 na komplet. Chyba nezmizla. Ale sub sa dá spustiť v zvukovej karte ked kliknem na jednotlivý reprák, tak prehrá zvuk. Tak som to chytil a prepojil som to cez optiku, Lenže další problém všetko hrá dobre, a keď nič nehrá ani nejde zvuk je ticho, tak zničoho nič pukne v bedniach, alebo začnú hlasno šušťať, alebo pištia, a akonáhle pustím zvuk tak to prestane.
Neviete čo sa to deje ?
Niektoré repro maj=u aj rádio a wifi ich ruši tak preto môžu šumieť atd. Mne tiež "šumeli" a keď som si vypol wifi prestalo
-
Ryan Giggs
VIP
Najskor nieco so zdrojom alebo rusenie zo siete (semna slucka). U lacnych repro sa nie je co cudovat. Pokial ti to nerobi pocas prehravania tak by som sa tym nezaoberal.
No tie repro su Sencor takze ziadna kvalita ani nič a maju už neviem či nie aj viac ako 5 rokov, raz už boli pokazene. A ono začne neznesitelne hučať šumieť pištať keď tam nejde signal. Neviem je to strašne, ide hudba hrá a prestane a o chvilku začnu bedne suštat, lenže to neni potichu to je brutalne nahlas.
Tym niečo zo zdrojom si myslel ze je zly zdroj zvuku teda zvukova karta ?? Alebo zdroj v repro ?
Tym niečo zo zdrojom si myslel ze je zly zdroj zvuku teda zvukova karta ?? Alebo zdroj v repro ?
-
Ryan Giggs
VIP
Zdroj v repro. Alebo tam možno lezie nejaky bordel z PC. Skus ich pripojiť k niečomu inemu.
Myslis, ze kvoli tomu nejde aj ten subwofer na 5.1 cez jack ?