Creative Sound Blaster X-FI Titanium HD

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Luxferi
Expert
Expert

Creative Sound Blaster X-FI Titanium HD

Príspevok od používateľa Luxferi »

Zdravim pani,

dostal som ponuku na tuto zvukovku za prijemnych 65E. Chcem sa len spytat ci je na tom kvalitativne Ok
alebo si mam radsej priplatit a zobrat nieco ine. Dakujem
k6
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Creative Sound Blaster X-FI Titanium HD

Príspevok od používateľa k6 »

Priplatit? Normalne ta karta stoji cez 150€ s DPH. Nemas co riesit prilis, pokial ju mozes mat za taku luxusnu cenu. Ale zalezi aj od toho, co od tej karty ocakavas, resp. na co Ti ma sluzit. Ale neviem, na co by sa dana karta "nehodila".
Luxferi
Expert
Expert

No primarne urcenie bude asi herne. Pytam sa preto lebo Creative Sound Blaster X-Fi Titanium bez toho HD bola pre mna naozaj sklamanie,
presiel som par recenzii a vyzera ze to HD chvalia, ale to robili aj s tou druhou. Preto ten dotaz.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Zalezi aj co k tomu chces pripojit. Aby to malo aj nejaky zmysel. K nejakemu lacnemu repru sa ti to kupovat neoplati.
k6
VIP
VIP

Len na okraj: cim Ta X-Fi Titanum sklamala?
Luxferi
Expert
Expert

No mam Beyerdynamic DT 990. Kedysi davnejsie som tu riesil headset, ale rozhodol som sa dat na vase rady tak som kupil tieto.
Ryan Giggs
VIP
VIP

A cim ich krmis teraz? Integrovanou? Potrebuju lepsi zdroj ako x-fi. Daju sa tam ale pomenit svaby. Ale aj to bude lepsi nejaky dac. Jedine ze potrebujes aj priestorovy zvuk a vsetky tie nezmyselne herne efekty.
Luxferi
Expert
Expert

No bohuzial integrovanou je tam SupremeFX III, a ako som povedal priorita je herna. Na hudbu tu mam repro.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Chudak sluchadla. Lepsia by bola Xonar Essence GT/GTX, ale ani Titanium HD nebude marna. Obzvlast za tu cenu za ktoru ju mozes mat, to je dobra kupa. Bayeri vsak aj tak potrebuju vykonnejsi amp. Ale da sa ciastocne poriesit vymenou svaba.
Luxferi
Expert
Expert

Dal by sa potom amp poriesit nejako externe ? Nejake navrhy ?
A ano aj mne tych Bayerov prislo luto preto riesim zvukovku.

Este taka mala podotazka, vedeli by ste mi odporucit nejaky clip on mikrofon ? Nechcem stolovy lebo sedim daleko v zadu od stola.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Externy amp je samozrejme lepšie riešenie. Minimalne nejaky BV Audio Headamp (cca 140€). Ten je na svoju cenu vyborny. Od ruky sa pohybuje za nejakych 80-90€.
Luxferi
Expert
Expert

No ok asi to momentalne necham tak - radsej ako polovicate riesenie, neskor, ked to rozpocet dovoli, kupim tu externu verziu.

A viete mi poradit niekde kde by sa to dalo zohnat ? Kludne aj ten pouzity, hlavne aby to plnilo funkciu.
k6
VIP
VIP

Nenechal by som to tak za taku cenu sakra... :) Keby som nedavno nekupil Xonar, tak uz Ti pisem SS, nech mi ju aspon posunies :)
Luxferi
Expert
Expert

Ale ved ja ju kupim :). A potom radsej dokupim externy amp :D. Ako minimalne by som ju bral na kseft za tie peniaze. Ten moj prispevok hore bol mysleny tak, ze nechcem vymienat svaby na karte ale radsej prihodim k tomu ten amp.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Luxferi napísal:No ok asi to momentalne necham tak - radsej ako polovicate riesenie, neskor, ked to rozpocet dovoli, kupim tu externu verziu.

A viete mi poradit niekde kde by sa to dalo zohnat ? Kludne aj ten pouzity, hlavne aby to plnilo funkciu.
Ale externu verziu ampu, len k veľmi kvalitnej zvukovke alebo k Dacu. K integrovanej alebo nejakej lacnej to vyznam nema. Skôr to uškodi ako pomôže. Alebo dac s nejakym vykonnejšim ampom (Audinst, Audio-gd...).

//aha, už si to doplnil.
k6
VIP
VIP

Jasne, uz mi doplo :)

JJ, prave ma napadlo to, o com Ryan pise. Ako to funguje? Kupim si dac, ktory napr. z optickeho vystupu spravi prevod? Tym padom je mi prakticky jedno, z akej karty ta optika lezie nie? Prevod je uz zalezitostou elektroniky DACu a filtrov za operakmi, nie?
Luxferi
Expert
Expert

Cize kombinacia toho X-Fi a BV Audio Headamp je podla vas priechodna, ci to nema valny vyznam?
Ryan Giggs
VIP
VIP

k6:
Každa zvukovka obsahuje dac (nie len zvukovka, ale každy digitalny prehravač ako CD player, mobil, mp3, dvd, atd.). Ten prevadza digitalne data (1 a 0 napr. z HDD) na analogovy zvuk. Dac je len malička sučiastka. Zaleži ako kvalitna je a aj tie obvody a elektronika okolo robi svoje. Len zvukovky maju xy funkcii, plno sučastok na malej ploche, kopu možnosti pripojenia, ADC (teda opak dacu - mikrofon) apod. ktore cenu dvihaju. Externy dac je funkčne jednoduchši (väčšinou ma jen digitalne vstupy, line out a vystup na sluchadla) a vlastne napajanie zo siete. Preto tam tu cenu tvori najmä kvalita. Väčšinou je preto na stereo lepši externy dac, hlavne ak nevyužiješ ostatne funkcie zvukovky (priestorovy zvuk, všetky tie efekty atd.). Ale tie vrcholne modely ako Essence GTC, tento X-Fi, či zvukovky EMU, ESI a par ďalšich sa dacom v podobnej cene v celku vyrovnaju.

Funguje to tak ako pišeš, ale uplne jedno to nie je, k akej karte to pripajaš, aj keď opticky (lepšie je cez koax). Tie lacne obvody tam na to maju vplyv. K integrovanej by som dac nepripajal ani digitalne, to radšej rovno pichnuť ten dac do usb. K nejakemu Xonaru GT či tomu
V highende sa zvukovky ako prevodniky nepouživaju, väčšinou sa to rieši cez usb--->spdif prevodniky (najlacnejšie je asi toto Hiface: http://www.interaudio.sk/php/product_de ... duct_id=21). A ak sa použije nejaka zvukovka, tak len ako transport (to je to o čom pišeš - teda cez digitalny vystup do dacu), aj to taka ktora už ma aj synchro hodin (napr. ESI Juli@a pod.).

Titanium HD + BV Audio nebude sice najkvalitnejšie riešenie, ale vzhľadom aj k požiadavkam to bude fajn. I keď ako vravim, možno bude stačiť vymeniť operak. Stoji to par €.
Luxferi
Expert
Expert

k6 napísal:Jasne, uz mi doplo :)

JJ, prave ma napadlo to, o com Ryan pise. Ako to funguje? Kupim si dac, ktory napr. z optickeho vystupu spravi prevod? Tym padom je mi prakticky jedno, z akej karty ta optika lezie nie? Prevod je uz zalezitostou elektroniky DACu a filtrov za operakmi, nie?
mozno to bude hlupost, ale ja som to cele pochopil tak, ze DAC sa de facto rovna zvukova karta

// tak evidente medzi casom prisla fundovanejsia odpoved :)
k6
VIP
VIP

Ryan: Jasne, ja chapem princip DACu. Len ma zaujimalo, ci ho pocitac dokaze krmit (optika,koax,USB). Ze obvody zvukovky maju vyznam na vystup optiky/koaxu ma prekvapuje (i ked som to podvedome tusil), cakal som tam proste binarny (nezmeneny) vystup softwaroveho kodeku (napr dekompresora flacu). Zas viem nieco nove :) Samozrejme dolezite je zdoraznit fakt, ze hocico mimo pocitacovej skrine moze fungovat lepsie ako v jej utrobach. O vplyve rusenia nieje pochyb. A kvalita externeho DACu bude zrejme dana predovsetkym operacnymi zosilnovacmi a filtrami za nimi. Citim tam analogiu k high-end CD playerom, kde rozni vyrobcovia maju rozny zvuk prave vdaka tomu, ako filtre hladia krivky po konverzii nespojitych samplov na analogovy spojity signal. Kde sa da u nas nieco take zohnat, resp. daj nejake tipy, toto si postudujem.

Luxferi: Ano, v principe je zvukova karta D/A (resp. A/D sampler) prevodnik.
Napísať odpoveď