D-Link DSL-321B a Airlive WL-5470AP

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Andrew87
Novice
Novice

D-Link DSL-321B a Airlive WL-5470AP

Príspevok od používateľa Andrew87 »

Mam internetovu pripojku od SWANu, dali mi k tomu ADSL modem D-link DSL-321B. Tento modem som prepojil s mojim Wifi routrom Airlive WL-5470AP.
Problem je v tom ze ked tieto dve sietove zariadenia prepojim a chcem sa pripojit pomocou wifi na internet tak sa to neda, pripoji ma iba na Wifi siet ale bez pristupu na internet. To v prípade ked je Airlive v rezime Gateway. Ked je v rezime AP tak sa da pripojit aj na internet ale da sa pripojit iba z jedneho PC, z druheho to nejde.
Nevedel by mi niekto poradit, co treba kde nastavit aby som sa mohol na internet pripojit normalne naraz z obidvoch compov? Dakujem.
Este jedna vec. Tento wifi router som bez problemov pouzival ked som mal ADSL pripojenie od T-comu a islo to v pohode.
majky358
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: D-Link DSL-321B a Airlive WL-5470AP

Príspevok od používateľa majky358 »

Máš zapnuté NAT ? (Preklad adries) Skontroluj si ten druhý PC a pozri si vo vlastnostiach v čom je vlastne problém .
Andrew87
Novice
Novice

NAT bolo zapnute automaticky uz ked som kupil router a okrem toho pri pripojeni od t-comu to islo bez problemov, tak tu by nemal byt problem.
majky358
Light Expert
Light Expert

dhcp ?
Andrew87
Novice
Novice

aj to je v poriadku
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Nebudeš mat zle nastavení gateway , v tom zmysle ze mas dve DHCP
majky358
Light Expert
Light Expert

Jeden PC mu ide dobre , takže nastavenia routru by mali byť v poriadku aj celkové smerovanie . Potom hľadaj chybu vtom druhom . Keď ti nejde pripojenie tak vo vlastnostiach máš vždy dáku bublinu prečo to nejde , na W7 a Viste to je ešte prepracovanejšie .
Andrew87
Novice
Novice

docital som sa ze ADSL router treba nastavit na bridge mode a potom treba vo wifi routri nastavit meno, heslo a podobne veci pre PPPoE, to som spravil a aj tak mi nejde net, iba sa pripoji na wifi siet.
Zaujimave je to ze doteraz som pouzival net od T-comu a vsetko islo v pohode cez wifi a nic tam nebolo treba nastavovat.

//autoeditácia príspevku (01 Júl 2010, 10:35)
Ono jeden PC nejde preto, lebo pise konflikt IP adries, takze bud ide jeden PC alebo druhy, problem je v tom ze nejdu obidva naraz.

//autoeditácia príspevku (01 Júl 2010, 11:11)
Tak nakoniec som to vyriesil. ADSL modem som nastavil na bridge mode a Wifi router na Gateway a tam som vo WAN Access nastavil prihlasovacie meno a heslo. Nasledne treba mat DHCP nastavene ako server a malo by to ist.
Zaujimave je ze vcera som toto iste spravil asi 10 krat a ani raz mi to neslo, skusil som dnes a uz to islo.
Dakujem vsetkym ktori sa snazili pomoct :)
Napísať odpoveď