Da sa rozbehat HDD z AMD platformy na Intel platforme?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Googler1
Star
Star

Da sa rozbehat HDD z AMD platformy na Intel platforme?

Príspevok od používateľa Googler1 »

caute pokazil sa mi jeden PC (AMD) tak som z neho vybral HDD a dal som ho do funkcnej zostavy (Intel) ale OS (Win7) nejde. Viem ze cast problemu bude asi v tom, ze na disku chybaju drivery pre zostavu do ktorej bol vlozeny, ale cital som to, ze hlavny dovod preco disk v inom PC nejde je prave ten ze disk je z AMD zostavy a teraz je pouzity v INTEL zostave.

Docital som sa aj to ze pre tieto pripady existuju softy ktore AMD disk upravia aby sa spustil aj v INTEL zostave ale nic konkretne som nenasiel.
Viete mi taky soft poradit?

//este som sa presnejsie docital ze by to mala byt nejaka sucast Acronisu
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Da sa rozbehat HDD z AMD platformy na Intel platforme?

Príspevok od používateľa beardie »

Nemas rychlejsie preinstalovat system? Ved to musi trvat max 3 hodiny pre priemerneho neuplinkoidneho cloveka

//edited
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Googler1 napísal:Viem ze cast problemu bude asi v tom, ze na disku chybaju drivery pre zostavu do ktorej bol vlozeny, ale cital som to, ze hlavny dovod preco disk v inom PC nejde je prave ten ze disk je z AMD zostavy a teraz je pouzity v INTEL zostave.
Áno.. na disku máš ovládače pre AMD dosku a AMD procesor.. a Tvoja zostava potrebuje ovládače pre Intel dosku a Intel zostavu.

Inak nič si z toho nerob, niekedy ani z jedného Intel PC neprehodíš disk do iného Intel PC (hlavne, keď jeden komp má dosku s Intel chipsetom a druhý komp s iným chipsetom - napr. Sis.. ale to boli problémy 5r a viac dozadu). Najlepšie je pred vybratím disku zo starej zostavy odinštalovať všetky ovládače od chipsetu, dosky atď... a potom je vyššia pravdepodobnosť, že ten Windows v novom PC rozbeháš.. ale ani to Ti nemusí stále fungovať.

Preto najrozumnejší, najrýchlejší a najjednoduchší spôsob je preinštalovať Windows. Ak nemáš zálohované veci zo starého disku, skús ho hodiť do iného PC, zálohuj dáta a tak naformátuj a nainštaluj Windows.. ak nemáš možnosť iného PC, obnov Windows cez Recovery.. alebo ho nanovo nainštaluj bez formátovania partície.. zálohuj dáta.. a tak sformátni a nanovo nainštaluj Windows.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

beardie napísal:Nemas rychlejsie preinstalovat system? Ved to musi trvat max 3 hodiny
fíha, niekto používa len word, eksel a chrome, či firefox že? Už som to tu raz písal čo treba preinštalovať pre mňa na priemernej mašine. Je to 12-16 hodín čistej roboty. Povedal by som viac ako dosť na to, aby som porozmýšľal nad portom.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ono ak by teoreticky cez driver sweeper odobral dosku a GPU tak by to malo bežať, a čisto teoreticky by sa mal spustiť aj núdzový režim v novom PC takže vie to urobiť aj tam ale to je len čisto teoreticky, prakticky to môže hádzať BSOD a nebude šanca to spraviť, treba skúsiť safe mode a ak nepôjde alebo bude hádzať BSOD tak reinstall a to bude rýchlejšie
Napísať odpoveď