Da sa takto rozsirit siet ?
Da sa takto rozsirit siet ?
Mam jeden router, nejaky shit od Telekomu znacky ADB k VDSL internetu. Casto ma ale odpaja od WiFi, preto ma napadla taka vec. Mam este nejaky ten TPLINK router doma, tak som rozmyslal, ze by som ho pripojil k tomu routru ADB a chytal potom wifi z TPLINKU, nie z ADB.
Malo by to takto ist ? Ak ano, treba tam nieco specialne nastavovat, okrem IP adresy na TPLINKu, nech je v rovnakom subnete ako ADB ?
ADB (lan port) ---kabel----> TPLINK (lan port)
Malo by to takto ist ? Ak ano, treba tam nieco specialne nastavovat, okrem IP adresy na TPLINKu, nech je v rovnakom subnete ako ADB ?
ADB (lan port) ---kabel----> TPLINK (lan port)
Re: Da sa takto rozsirit siet ?
Nevidim dovod preco by to neslo. Je to nastavenie na minutu.
ok, tak nic ... chyba bola v kabli, preto mi to neslo 
A ten TPLINK sa nedá dať rovno miesto toho ADB? Nemá podporu VDSL?
Nie nema podporu VDSL.
Ale mam jeden problem s WiFi. Ked sa pripojim kablom k TP-LINKu tak mi ide riadne internet. Ale ked sa nanho pripojim cez WiFi, tak nejde. Kde moze byt chyba ? Skusal som aj vypnut DHCP na TP-LINKu a nastavit si IPcky manualne v notebooku, ale ajtak mi to nejde a pise mi tuto hlasu (prilozeny obrazok)
ADB ma IP: 192.168.1.1
Zapnute DHCP.
TP-LINK ma IP: 192.168.0.1, na WAN porte: 192.168.1.11
Vypnute DHCP.
Na notebooku davam IP: 192.168.0.88 a gateway 192.168.0.1 a cez kabel to ide. Cez wifi nie.
Ziadne zabezpecenie na wifi.
Nechapem ake multiple gateways, ked tam mam len jeden gateway.
Ale mam jeden problem s WiFi. Ked sa pripojim kablom k TP-LINKu tak mi ide riadne internet. Ale ked sa nanho pripojim cez WiFi, tak nejde. Kde moze byt chyba ? Skusal som aj vypnut DHCP na TP-LINKu a nastavit si IPcky manualne v notebooku, ale ajtak mi to nejde a pise mi tuto hlasu (prilozeny obrazok)
ADB ma IP: 192.168.1.1
Zapnute DHCP.
TP-LINK ma IP: 192.168.0.1, na WAN porte: 192.168.1.11
Vypnute DHCP.
Na notebooku davam IP: 192.168.0.88 a gateway 192.168.0.1 a cez kabel to ide. Cez wifi nie.
Ziadne zabezpecenie na wifi.
Nechapem ake multiple gateways, ked tam mam len jeden gateway.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Gateway je v tom pripade IPcka ADBcka, teda 192.168.1.1 a masku (subnet) nastav 255.255.0.0.
Nejde to ani takto.
A preco by to tak malo byt ? Ked cez kabel mi to ide ked mam nastavenia:
IP: 192.168.0.88
Mask: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.0.1
A preco by to tak malo byt ? Ked cez kabel mi to ide ked mam nastavenia:
IP: 192.168.0.88
Mask: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.0.1
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Sry, zle som si precital, ze to nastavujes na notebooku. Podla toho co pises to mas nastavene dobre.
A este som si vsimol, ze ked som pripojeny cez kabel, tak ked dam ipconfig /all tak tam mam riadne IPcku, gateway, DNS, vsetko. Ale ked sa pripojim cez wifi, tak tam nie je nic pri WiFi adapteri. Ziadne IPcky.
//autoeditácia príspevku (31 Júl 2014, 11:38)
No chyba bola v notebooku. Zistil som, ze mi uz nejde net ani ked sa pripojim na wifi od ADB. Restartol som notebook a uz ide vsetko ako ma.
//autoeditácia príspevku (31 Júl 2014, 11:38)
No chyba bola v notebooku. Zistil som, ze mi uz nejde net ani ked sa pripojim na wifi od ADB. Restartol som notebook a uz ide vsetko ako ma.