dabovanie ako na to

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
chlebik
Light Expert
Light Expert

dabovanie ako na to

Príspevok od používateľa chlebik »

chcel by som si predabovať nejake videjko takže nejako aby som vymazal zvuk z nejakeho videa a mohol cez mikrofon nadabovať nejake minutove video
moja otázka znie aký program mi na to treba ?
lekoklatik
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: dabovanie ako na to

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Adobe Premiere. Oddelí ti to celý zvuk. Nie len hlasy. Aj hudbu zvuky, všetko
chlebik
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa chlebik »

super a da sa cez neho aj dostan nove hlasy ? teda predstavujem si to tak že otvorím vydeo v nejakom programe a čo budem hovoriť do mikrofonu sa tam uloží
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Lekoklatik: a co vtedy ked mam DivX alebo FLV video.. tam nieje audio stopa ako na DVD :) ak premier dokaze odfiltrovat hlasy zo zvukovej stopy v DivX videu (MP3 audio) tak ho zacnem pouzivat na robenie karaoke. :)
Daedalus
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Daedalus »

Werroro si vedla, on nepise ze premiere dokaze potlacit a rozdelit zvukove stopy, on pise ze premiere dokaze komplet odstranit zvukovu stopu a nahradit ju novou. A ma pravdu samozrejme.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

weroro tak jak hovorí mirinko. Oddelí ti z každého premierom podporovaného video formátu zvuk, ktorý dokážeš exportovať do napr. mp3. Ale určite ti nevyfiltruje zvuk tak, že ti oddelí spev od hudby. I keď s Premiere Pro CS3 už spolupracuje Adobe Soundbooth CS3 ktorý je na úpravu zvuku celkom slušný by to možno šlo. Určite nie 100% čisto, ale niečo určite.

Takže divx či flv, pokiaľ ti to Premiere zožerie, oddelíš tam celú zvukovú stopu ako nič.
Keby náhodou tak držíš tlačidlo ALT a klikneš na zvukovú stopu. Bez tlačidla ALT sa ti označí aj audio aj video stopa.

Chlebik. Neviem či vie premiere nahrávať rovno k videu, neskúšal som, ale ja som to robil tak, že som si zapol windows recorder, pustil som si video a nahrával som. Potom som z win recorderu exportovaný formát importoval do Premiere a hodil ho tam, kam patril.
Jednoduché, no možno malinko pracné.
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

no odstrelenie zvukovej stopy vie aj Movie Maker.. ak ale nechce aj editovat to video tak mu uplne staci aj Adobe Audtion.. ja som vnom kedysi nadaboval rozpravku "A je to!", importne tam video do prvej stopy a v druhej stope bude mat zvukovu stopu toho videa a do dalsich stôp moze nahravat. samozrejme ze tu povodnu stopu vie aj odstranit alebo ju upravit tak ze znej moze aj niektore veci pouzit. Audition na normalne aj obrazovy vystup takze ked bude dabovat moze aj vidiet obraz.
Napísať odpoveď