Ahojte,
uvažujeme s manželkou nad kúpou nového rodinného auta. Kritéra sú, aby to auto bolo nové, spoľahlivé(!!!), cenovo dostupnejšie (okolo 30.000,- Eur), priestranné, najlepšie SUV kvôli širokej škále využiteľnosti (výjazd na chatu aj do vinice).
Najprv som rozmýšľal nad Toyotou Corolla Cross, pretože hybridy e-cvt od Toyoty sú zánme svojou spoľahlivosťou. Ako som však videl zopár záberov, kde vedľa toho auta stojí aj človek, tak sa mi zdá príliš malé.
Momentálne uvažujem na Daciou Duster a Daciou Bigster. Ževraj Dacie napriek tomu, že sú ľudové autá, sú pomerne spoľahlivé a dostačujúce na každodenné jazdenie.
Dnes sme pozreli aj do autosalónu, kt. žiaľ bolo zavreté, ale mali vonku vystavených zopár Dusterov. Tie sa mi zdali príliš malé. Preto sme Dustríka viac-menej vylúčili a teda ostal ten Bigster. Snáď jedinou mojou obavou je motorizácia, pretože uvažujem nad 1.8 hybridom, len neviem ako veľmi sú tie motory zaužívané, pretože čo som sa dočítal, tak to je úplne nový motor vyvinutý špeciálne pre Bigstery a teda doposiaľ neboli montované ani do Renaultov.
Ževraj je tam aj priame vstrekovanie a pri hybridoch, resp. na kratšie trasy sú lepšie motory s nepriamym vstrekovaním. Auto by sa používalo na každodenné jazdenie, párkrát do roka aj na dovolenky (kľudne aj na dlhšie trasy ako Chorvátsko ale hoc aj Francúzsko). Auto by sme chceli ponechať minimálne nejakých 7-8 rokov.
Aký máte teda názor na vyššie uvedené modely? Hlavne na ten Bigster, či sa do toho auta oplatí investovať? Čakať na novú generáciu už nechceme, pretože nám otázka auta viac - menej súry. Aktuálne jazdíme na 5-kovom Golfe (mimochodom veľmi vďačné auto - klasické 1.9 tdi 66 kw), ktorého sa nechcem zbaviť, ale asi už nebude vhodné na dlhšie trasy, kde človek odjazdí tisícky kilometrov.
Pozeral som sa aj po Kuge, ale tiež sa mi pozdáva ako malé auto, aj keď tá motorizácia je fajn 2.5 hybrid e-cvt.
Dacia Bigster
Re: Dacia Bigster
Ako hovoris, novy model, novy motor. Tam dlhodobu skusenost nema teraz nikto. Mimochodom Kuga je o par cm vacsie auto ako Bigster, motoricky je na tom lepsie.
Re: Dacia Bigster
Bigster je kvázi vlajková loď Dácie, takže predpokladám, že by to mohlo byť zvládnute dobre. Za tú cenu pomerne slušná výbava aj dizajn, ale vyhnúť sa manuálu. akurát na mňa dnes vykočili nejaké testy a dosť sa tam sťažovali na sprevodovanie, hlavne ak išlo o jazdu mimo cesty, hneď bolo cítiť spojku. Automat tam bude lepší. Treba rátať, že je to auto s kompormisami, aj materiálovymi, aj kvalitatívnymi.