Dane a pod. zo zahraničia za brigády

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ToRtiK
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Dane a pod. zo zahraničia za brigády

Príspevok od používateľa ToRtiK »

zdravíčko. Mal by som nejaké otázky na vás :) Momentálne pracujem v nemecku a ako každý správny občan odvádzam dane. Tie však ako každý vie sa dajú vrátiť. Avšak za 3 mesiace čo tu brigádujem dokopy bude odvod daní cca 150€. Chcel som sa opýtať či sa teda vôbec oplatí aby som sa snažil nejak keď sa vrátim na SVK aby som dostal tieto peniažky späť alebo ma to bude koniec koncov viacej stáť ako by mi vrátili.
ďalšia vec... mesačne mi sťahujú ešte cca 100€ na dôchodcovské sporenie. Vedúci mi povedal že to musí každý odvádzať kto tu pracuje dlhšie ako 2 mesiace. Mne sa to však veľmi nezdá... vie mi niekto ohľadom toho poradiť?
stifler1
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa stifler1 »

Tak neviem ako je to v zahranici ale co ja viem tak s vratenim dani ked som brigadoval na Slovensku je to jednoduche len vypises papiere a uz len cakas na vratenie penazi nieje to nic zlozite a podla mna to nebude ani inak so zahranicim len dolozis pracovnu zmluvu a malo by to byt ok, ale pre istotu sa opytaj este niekde na danovom urade aby si to vedel naisto. Aj 150 € je dost penazi podla mna a este k tomu ked si student sa ti urcite zijdu, tak hadam ich nechces nechat pre nasich nepracujucich a pre nasich rozkradacov:D
ToRtiK
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ToRtiK »

hehe no jasne ze sa 150€ zide a je to dost penazi. Len aby som nemusel platit za to co som zarobil viacej ako by som dostal back. Musim sa fakt spojit s niekym kto pracuje na danovom bo ma z tohoto klepne. A do dôchodcovske je asi najhorsie sakra. 300€....
mulatt
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Dane a pod. zo zahraničia za brigády

Príspevok od používateľa mulatt »

nema niekto skusenosti s touto firmou?chcem vratit dane z holandska ale nikde o nej ludia nepisu http://www.tj-legal.com/
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Ja pracujem tiez v Nemecku a minuly rok som vybavovala vratenie dani za r.2009, lebo som nerobila cely rok a vratili mi dost velku sumu, som bola milo prekvapena :)
Ak si student, tak by ti mali tusim vratit tusim vsetko do posl.centu aj s dochodkovym. Riesila som to cez tuto firmu:
http://www.myrefund.dendax.com/

este viem o jednej dost znamej, maju aj kopu reklamy na nete, ti maju pobocku aj v Bratislave, na stranke ja cislo na pevnu linku, mozes zavolat a informovat sa. Alebo aj cez mail:
https://lnk-2-searchde.secure.taxback.c ... zAodL0DU4Q

Mal by si mat bud vyplatne pasky za kazdy meciac, alebo na konci brigady by ti mal zamestnavatel vytlacit jednu A4 - lohnsteuerbescheinigung, kde je presne uvedene, kolko si zaplatil dane a odvody za odpracovanu dobu. Lebo to ta firma potrebuje.

Oplati sa to urcite, lebo poplatok za Nemecko je cca 20% zo sumy co ti vratia a strhavaju si to az ked nemecky financny urad posle peniaze. Cize dopredu neplatis nic. Okrem toho ti tie agentury dokazu predbezne vypocitat, kolko by ti mali priblizne vratit. a potom sa rozhodnes, ci do toho ides, alebo nie :)
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

pryja: no ja som robil v holandsku ale asi si apelovala na prvy prispevok :) kolko si vzala ta agentura Dendax pre seba?dik
ten taxback sa mi neoplati kedze su platcami dph a priratavaju si 20% navyse..su jedny z najdrahsich :)
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Sorry, ze tak neskoro odpovedam, ale sama som nevedela, kolko si fa firma strhla. Lebo mi neposlali ziadne potvrdenie, len peniaze na ucet.
Minuly tyzden som bola podat danove na nemeckom urade a tam mi ta pani ochotne vytlacila to rozhodnutie z minuleho roku, takze uz to viem presne.
Nechce sa mi to preratavat na percenta, strhli si cca 100e z celkovej sumy 1650e. Som zostala prekvapena, lebo som cakala, ze nejakych tych 20% pojde dole. Ale je to podstatne menej :)
Napísať odpoveď