Darovanie krvi po tráve
Re: Darovanie krvi po tráve
podla mna je bullshit ze tu riesite ci je to nezodpovedne alebo nie.. samotne thc nikomu skodit nemoze, a o alergii na thc som este nikdy nepocul, mozno aj koli tomu ze ludske telo si samo vytvara male mnostva canabinoidov
co take by ako malo to zvyskove thc sposobit pacientovi? neviem si fakt predstavit ziadne komplikacie, a urcite to nemoze zaslapat omfg, to by ten darca musel par hodin pred darovanim zozrat zopar gramov fenixovych slz a nie sa zhulit...
-
AcidXpress
Light Expert
clovek moze byt alergicky na pesticidy a mozno sa mylim ale to by mu mohlo uskoditbrainwirm napísal:samotne thc nikomu skodit nemoze, a o alergii na thc som este nikdy nepocul
aku sarapatu? co zle konkretne sposobuje hulenie mojmu telu? ja viem o tom ze canabinoidove receptory su v mozgu, a samotne thc okrem nich nema na nic v organizme vplyv.. a alergia na pesticidy.. wtf co ma s tymto spolocne alergia na pesticidy?? :DD
-
AcidXpress
Light Expert
karciogeny z tabakoveho dymu su aj v dyme z marihuanybrainwirm napísal:co zle konkretne sposobuje hulenie mojmu telu?
ako fajciari predtym nez idu darovat krv nesmu tyzden predtym si zapalit?? lol
to by som sa pozrel...
Min. 6h pred darovaním krvi by si nemal fajčiť, min. 12h pred by si nemal byť piť.
btw neporovnávaj neporovnateľné, fajčiari po cigaretách nemávajú "stavy", zmeny nálad či začervenanné oči
btw neporovnávaj neporovnateľné, fajčiari po cigaretách nemávajú "stavy", zmeny nálad či začervenanné oči
lol ty citas co pisem?? na thc su receptory v mozgu, samotne thc nijak nevplyva na organizmus orkem uz spominanych receptorov, a to co ostane v krvi po par hodinach je zanedbatelne mnozstvo a cloveku ktory taku krv prijme take mnozstvo thc nemoze zaslapat.. cize v podstate porovnavam porovnatelne, trava sa od cigariet nelisi nijak co sa tyka vplyvu na samotny organizmus, s vynimkou ze neobsahuje tolko dehtu a inych svinstiev ako tovarensky spracuvany tabak 
-
AcidXpress
Light Expert
mozem sa ta nieco spytat? ty osobne by si siel darovat krv po tom ako si kadil?
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Diskusia je tu celkom zaujímavá a baví ma sledovať názory zarytých fajčiarov trávy.
Chlapci, úprimne. Keď sa deň potom jak sa zhúlite jak prasce vyberiete do lokálnej pobočky NTS aby ste darovali krv tak ste pre mňa obyčajní chu*i.
Keď si chcete hulit, je to vaša vec. Je to fajn, ste z toho zrelaxovaní, rehocete sa jak trubky ale buďte tak dobrí a neponúkajte takto znehodnotenú krv ľudom ktorý to môžu potrebovať.
To ze studia "nezávislého švajčiarskeho vedca z neviem jakej tutti frutti univerzity" "potvrdila" ze tráva nie je škodlivá ma takú vypovedaciu hodnotu, ako vyjadrenie pani Psychologičky z JOJ ktorá zahlási ze surfovanie po internete môže vážne ohroziť vývoj dieťaťa. Takže vyjadrenia typu ale to je menej škodlivé ako alkohol si nechajte pre svojich rodičov ...
Človek, ktorý to s darovaním myslí vážne pred darovaním dva dni nepije (Alkohol samozrejme), nefajči a nepreháňa to s fyzickou námahou. Ak to robíte preto, lebo dostanete Bagetu, Pitie a ešte 2,5€ gastrac, tak fakt serte na to.
Chlapci, úprimne. Keď sa deň potom jak sa zhúlite jak prasce vyberiete do lokálnej pobočky NTS aby ste darovali krv tak ste pre mňa obyčajní chu*i.
Keď si chcete hulit, je to vaša vec. Je to fajn, ste z toho zrelaxovaní, rehocete sa jak trubky ale buďte tak dobrí a neponúkajte takto znehodnotenú krv ľudom ktorý to môžu potrebovať.
To ze studia "nezávislého švajčiarskeho vedca z neviem jakej tutti frutti univerzity" "potvrdila" ze tráva nie je škodlivá ma takú vypovedaciu hodnotu, ako vyjadrenie pani Psychologičky z JOJ ktorá zahlási ze surfovanie po internete môže vážne ohroziť vývoj dieťaťa. Takže vyjadrenia typu ale to je menej škodlivé ako alkohol si nechajte pre svojich rodičov ...
Človek, ktorý to s darovaním myslí vážne pred darovaním dva dni nepije (Alkohol samozrejme), nefajči a nepreháňa to s fyzickou námahou. Ak to robíte preto, lebo dostanete Bagetu, Pitie a ešte 2,5€ gastrac, tak fakt serte na to.
-
AcidXpress
Light Expert
suhlasim a aj zaroven nesuhlasim s tebouShark NX napísal:Diskusia je tu celkom zaujímavá a baví ma sledovať názory zarytých fajčiarov trávy.
napriklad ja som zaryty fajciar travy, hulim uz niekolko rokov
Je pravda, že to nevykonávanie fyzickej aktivity som niekedy nedodržal, keď mi deň pred odberom vyšiel tréning vo fitku. Prečo by sa vlastne nemalo cvičiť?
-
AcidXpress
Light Expert
fu, myslim, ze to suvisi s tym, ze pri cviceni ti rychlejsie prudi krv v tele a rychlejsie sa okyslicuje, opravte ma ak sa mylim 
-
Nadeo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Ale veď je.Shark NX napísal:Takže vyjadrenia typu ale to je menej škodlivé ako alkohol si nechajte pre svojich rodičov ...
Však ale aký to má dopad (negatívny) na to, že na druhý deň po tom idem darovať krv.AcidXpress napísal:fu, myslim, ze to suvisi s tym, ze pri cviceni ti rychlejsie prudi krv v tele a rychlejsie sa okyslicuje, opravte ma ak sa mylim
Hughito napada ma jedine ze sa zvysuje koncentracia laktatu v sere. Asi to nie je dobre neviem.
Fakty su fakty. Biologicky polcas THC je 30 hodin, na wash out z organizmu treba 5 polcasov. 30+15+7,5+3,75+1,875 = 58 hodin = 2,4 dna. To je cas kolko by clovek nemal pred darovanim hulit. Metabolity su neucinne, tie su v moci 3-8 dni.
Fakty su fakty. Biologicky polcas THC je 30 hodin, na wash out z organizmu treba 5 polcasov. 30+15+7,5+3,75+1,875 = 58 hodin = 2,4 dna. To je cas kolko by clovek nemal pred darovanim hulit. Metabolity su neucinne, tie su v moci 3-8 dni.
Tak to som rád, že môj silvestrovský vedecký experiment neovplyvní moje zajtrajšie darovanie krvi - útočím na plaketu. 
OT: Neskusis popisat ten experiment? 
nesom zaryty fajciar travy, ket si dam tak raz za mesiac tak vela.. ale jednoducho to neskodi o nic viac nez obycajne cigy, nikto tu zatial nedokazal ze hej 
podla mna keby si si rano dal take malicke bongo tak by to neuškodilo.
brainwirm: o rozdieloch medzi šodlivosťou trávy a cigariet sa choď baviť do inej témy, tam tým môžeš aj argumentovať za jej dekriminalizovanie či legalizovanie
Tu sa predovšetkým bavíme o tom, že je maximálne nemorálne, neetické a nezodpovedné si takto vedome znehodnotiť krv a hneď utekať na NTSku ju darovať. Dostáva sa tráva do krvi? Dostáva. Je to bežná zložka krvi? Nie je. Trvá nejaký čas kým sa z krvi/tela vyplaví? Trvá. Tak počkaj kým sa vyplaví a potom choď na NTSku, ak už chceš byť aj takto užiočný.
A akurát sa už aj ja chystám na ďalší "turnus" darovania, tak skúsim pokecať s lekárom pri odbere na túto tému, ak bude čas.
Tu sa predovšetkým bavíme o tom, že je maximálne nemorálne, neetické a nezodpovedné si takto vedome znehodnotiť krv a hneď utekať na NTSku ju darovať. Dostáva sa tráva do krvi? Dostáva. Je to bežná zložka krvi? Nie je. Trvá nejaký čas kým sa z krvi/tela vyplaví? Trvá. Tak počkaj kým sa vyplaví a potom choď na NTSku, ak už chceš byť aj takto užiočný.
A akurát sa už aj ja chystám na ďalší "turnus" darovania, tak skúsim pokecať s lekárom pri odbere na túto tému, ak bude čas.