David Gemmell a jeho literárna tvorba
David Gemmell a jeho literárna tvorba
Nemožno ho zrovnávať s Tolkienom alebo inými. Jeho tvorba bola vždy iná....ak si prečítate čo i len jednu knihu úplne sa stratíte v príbehu, cítite hrdinov atď.
Jeho knihy sú proste pre mňa výnimočné.
Som zvedávý koľko ľudí niečo od neho čítalo a aké máte názory.
BTW : http://en.wikipedia.org/wiki/David_Gemmell
Jeho knihy sú proste pre mňa výnimočné.
Som zvedávý koľko ľudí niečo od neho čítalo a aké máte názory.
BTW : http://en.wikipedia.org/wiki/David_Gemmell
-
in your world
Light Star
Priznám sa Tolkiena som nečítala, len sfilmovanú verziu jeho kníh.(teda LOTR).Bohužial nepoznám moc tohto autora, bola by som celkom rada keby si my mohol, čosi o ňom povedať, ktoré z jeho diel sú naozaj tie naj. ktorú by si odporučil prečítať ako prvú. môj najlepší kamarát je zaťažený na takýto druh literatúry a onedlho bude mať sviatok, tak by som ho možno s týmto mohla potešiť. thx
Skus trebars sagu o Tulakovi.
Drsna trilogia.
Fakt.
Alebo Kral za branou. (to je len jedna kniha ).
to in your world : V jeho knihach nenajdes dwarfov ani elves, isté fantasy prvky tam sú ale proste to nieje ten LOTRovsky ehm odpad.

A este niesom si istý ale Troju dokoncil myslim jeho syn, kdeze autor zomrel pred asi rokom ?!
Zatial luskam len Drenajsku sagu. Najviac sa mi paci...vsetko sa prelina a podoba sa ale stale to je ine. A proste fakt akoze ked si to precitas tak....pochopis
Drsna trilogia.
Fakt.
Alebo Kral za branou. (to je len jedna kniha ).
to in your world : V jeho knihach nenajdes dwarfov ani elves, isté fantasy prvky tam sú ale proste to nieje ten LOTRovsky ehm odpad.
A este niesom si istý ale Troju dokoncil myslim jeho syn, kdeze autor zomrel pred asi rokom ?!
Zatial luskam len Drenajsku sagu. Najviac sa mi paci...vsetko sa prelina a podoba sa ale stale to je ine. A proste fakt akoze ked si to precitas tak....pochopis
-
in your world
Light Star
by ma celkom zaujímalo, či napr. tú Tróju vykresluje z historického hladiska alebo skôr taká jeho fantázia. ja mám skôr rada historické a ten môj kamarát skôr fantasy. tak pre koho to bude.
skús niečo o tom povedať aby ma to natchlo a mohla by som si povedať " ááá toto stojí za prečítanie", skús tomu urobiť nejakú recenziu.
podla tých obalov to skôr vyzerá na fantasy ale u tej Tróji neviem.
ja čítam väčšinou len v češtine, lepšie sa mi tak číta
skús niečo o tom povedať aby ma to natchlo a mohla by som si povedať " ááá toto stojí za prečítanie", skús tomu urobiť nejakú recenziu.
podla tých obalov to skôr vyzerá na fantasy ale u tej Tróji neviem.
ja čítam väčšinou len v češtine, lepšie sa mi tak číta
Troju som bohuzial este necital 
Ale o tom ti povie tuto kolega....inak doporucujem to citat len v cestine.
//autoeditácia príspevku ( 03 Jul 2008, 12:30 )
Ved skus si precitat aspon prvu cast tej Troje.
Ale zas neviem...necital som nemozem posudit.
No zatial vsetko od neho ma nadych, naboj....citis pocity hrdinov. Nie je to fantasy tam ide o nieco viac...je to nepopisatelne...ziadny autor nemal toto caro.
A ver mi ja som toho precital naozaj vela
No zatial vsetko od neho ma nadych, naboj....citis pocity hrdinov. Nie je to fantasy tam ide o nieco viac...je to nepopisatelne...ziadny autor nemal toto caro.
-
in your world
Light Star
normálne si ma na to navnadil, urobil si tomu dobrú reklamu, aspoň na mňa zabralaZavulon napísal:Troju som bohuzial este necital
http://brloh.sk/kniha.php?id_knihy=1442
Tou knihou by som začal.
Jeho knihy nemaju vela opisou aspon nie takych ako ma trebars LOTR. A rozhodne niesu take nudne.
Pre všetkýc LOTROfilov :
Ďakujem vám za tú karmu
Asi ste toho naozaj precitali vela...tzn. len diela ktoré boli populárne a hovorilo sa onich.
Nehovorím, že LOTR je zlý ale oproti Gemmellovi sú jeho knihy nič.
Skúste prečítať toho viacej tak 100-150 kníh a môžme porovnávaŤ
Tou knihou by som začal.
Jeho knihy nemaju vela opisou aspon nie takych ako ma trebars LOTR. A rozhodne niesu take nudne.
Pre všetkýc LOTROfilov :
Ďakujem vám za tú karmu
Asi ste toho naozaj precitali vela...tzn. len diela ktoré boli populárne a hovorilo sa onich.
Nehovorím, že LOTR je zlý ale oproti Gemmellovi sú jeho knihy nič.
Skúste prečítať toho viacej tak 100-150 kníh a môžme porovnávaŤ