takze neprispievam, a nepotrebujem si "kupovat odpustok" pre svoje svedomie... a pre rejpalov: nedavam prachy ani na alkac ani na cigy a pod.
Deň narcisov
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
100% Suhlas K+Vigor napísal:...
Slavo ... kde zijes?? Ked si bol maly tak ti v skole kradli horalky z tasky?? prides mi nejaky divny ... Vsetci kradnu vsetci oje*avaju a vsetci naokolo su ku*vy bu*erantske ze?? Iba ty si lietadlo.
Dam im rocne 20Sk ... premna zamna nech sa z toho dostane na miesto len 5Sk ale aspon nieco.
btw zo 40Sk SMSky ide cca 20Sk-15Sk do spravnych ruk pri Ziskovej organizacii ... pri neziskovej ide este viac. Mam to overene
Ide o to ze si operator peniaze nezoberie ani korunu ale Sprostredkovatel toho specialneho Cisla (7778 alebo ine) si za to peniaze samozrejme zoberie
Dieg0 skus dat nabuduce rozok tej bezdomovkini mas dve moznost ... Bud ti povie dakujem neprosim alebo ta posle surovym sposobom dpc ze dones jej racej Cigarety alebo Vino.
no jo.. raz som bol svedkom toho ako prisiel nejaky bezdomovec za mojim bratom, bolo to na parkovisku pred Tescom, povedal ze nie je ozborjeny a nijak mu nechce ublizit (hlavne ze môj brat stokilove, dvojmetrove hovado a bezdak bol pri ňom ako trpaslik) a ze ci mu neda nejake drobne, ze na chleba.. brat mu nic nedal.. ked sme odchadzali tak sme videli toho isteho ako sedi na lavicke s ostatnymi a v ruke mal flasu chlastu a veselo si odpijal.. takze tak..
nevravim ze kazdy jeden bezdomovec je taky.. ale dalsiemu by som tiez urcite nic nedal..
nevravim ze kazdy jeden bezdomovec je taky.. ale dalsiemu by som tiez urcite nic nedal..
Mozem ti osrat pristroje.Ukaz mi konkretne pripady ktore pomohli prezit ludom s rakovinouk6 napísal:Ty ma dnes skutocne dobre bavis. Kazdorocne po zbierke sa AJ za tie peniaze kupuju pristroje do nemocnic na vcasnu diagnostiku atd., viackrat som v novinach videl napr. fotografie primarov oddeleni v roznych nemocniciach ktori tieto pristroje slavnostne preberali atd. Ty sa mi snazis nahovorit akoze co? Ze to je vsetko jeden obrovsky podvod?
![]()
A k tej Tvojej bezdomovkyni: Ako vies, ze si za tych tvojich 20Sk kupila rozky? Videl si ju? (Ked uz na mna ides s nasledkami) Nekupila si za to sladku pani? Ked uz si taky frajer, mal si jej dat priamo tie rozky![]()
A k tym smskam: Operatori zatazuju vacsinou darovacie spravy minimalnymi rezijnymi nakladmi, zvacsa skutocne len par korun. Takze ako vyhovorka opat chabe
Ja si myslim ze by si mi mohol ukazat konkretne pripadyk6 napísal:Kvoli ludom ako Ty si myslim, ze osveta nieje dostatocnaDalsia debata s Tebou je zbytocna, aj tak sa vyjadrujes len k tomu, co Ti vyhovuje
Ako Ti mam ukazat konkretny pripad? Naskenovat niekomu zdravotnu kartu alebo co? Mnoho druhov rakoviny sa pri vcasnom zisteni da liecit s velkou uspesnostou a pacient na nasledky rakoviny ani zomriet nemusi (vybratie nadoru, ktory este nebol zhubny). Ani toto nieje dostatocny argument? Aky na to chces dokaz? A ked nie vyliecit, tak casto spravna diagnostika a nasadenie vhodnej liecby mozu predlzit zivot pacienta casto aj o niekolko rokov pri zachovani dostatocne vysokej kvality na to, aby neslo len o ciste trapenie. Podla Teba je to ako? Kazdy kto ma nador proste tak ci tak za par tyzdnov zomrie a tym padom skoda na liecbu vynakladat nejake usilie a prostriedky? Ci v akom presvedceni zijes vlastne? Nemalo by ludstvo pre takto postihnutych ludi zriadit rezervacie a odvazat ich tam, aby neobtazovali ostatnych? 
-
Shark NX
Addict
Dieg0 ukazem ti priklad na mojom ujovi co bohuzial nie je medzi nami.
V 28 mu takyto pristroj nasiel nador na hrtane ... nador mu vyoperovali ale keby dosiel o mesiac skor tak by sa nic nedialo nadalej by so mnou sedel v polsku pri kave.
Ale vdaka vcasnej liecbe a dvom operaciam prezil namiesto dvoch rokov (Co jeho sused na podobny nador) prezil 12
Vdaka tomu ho mam vryteho do pamate ako skveleho cloveka ktory s tym neustale bojoval. Nechcel ziadnu Chemoterapiu snazil sa to riesit normalnou cestou.
Keby nebolo toho pristroja tak zomrie do dvoch rokov a ja by som si na neho ani moc dobre nepamatal.
V 28 mu takyto pristroj nasiel nador na hrtane ... nador mu vyoperovali ale keby dosiel o mesiac skor tak by sa nic nedialo nadalej by so mnou sedel v polsku pri kave.
Ale vdaka vcasnej liecbe a dvom operaciam prezil namiesto dvoch rokov (Co jeho sused na podobny nador) prezil 12
Vdaka tomu ho mam vryteho do pamate ako skveleho cloveka ktory s tym neustale bojoval. Nechcel ziadnu Chemoterapiu snazil sa to riesit normalnou cestou.
Keby nebolo toho pristroja tak zomrie do dvoch rokov a ja by som si na neho ani moc dobre nepamatal.
-
zuzkazuzka
VIP
Dieg0 - ako hovoríš, ak niekomu diagnostikujú rakovinu a nechávajú mu pár rokov života, ani milión predaných narcisov mu zdravie nevráti. Ale Liga proti rakovine nie je len o tom, že ľudí s rakovinou vyliečia. Nevyliečiteľným pacientom poskytujú možnosti, ako naďalej žiť plnohodnotný život, ako si ho napriek svojmu zdravotnému stavu užívať, pomáhajú jeho rodine, robia osvetu...
Myslím, že keď je niekto zasiahnutý touto chorobou, poteší ho akákoľvek snaha pomôcť mu a uľahčiť mu život. O to viac mu dobre padne, keď je do tejto snahy zatiahnuté celé Slovensko a pár korún posielajú úplne cudzí ľudia, ktorí častokrát sami potrebujú pomoc...
Myslím, že keď je niekto zasiahnutý touto chorobou, poteší ho akákoľvek snaha pomôcť mu a uľahčiť mu život. O to viac mu dobre padne, keď je do tejto snahy zatiahnuté celé Slovensko a pár korún posielajú úplne cudzí ľudia, ktorí častokrát sami potrebujú pomoc...
-
erytrocyt
VIP
Hmm Zuzka, pekná myšlienka. Ale. Prax je iná. Ako som v tejto téme napísal. Takýmto zlodejom ako je Liga proti rakovine neprispejem. Ak by som bol solventný, kúpil by som potrebný prístroj, osobne by som ho do nemocnice odniesol, a je mi jedno či do Košickej, Bratislavskej alebo Žilinskej. Odniesol by som ho tam, kde ho najviac potrebujú. No tejto organizácii neprispejem ani 5 korún. Radšej ich hodím najbližšiemu bezdomovcovi do škatuľky.
Súhlasím s erytrocytom, úplne to vystihol, k podobným akciám a nadáciám mám rovnaký postoj.
Solventný nie som, a ani nebudem, viem, že ide skôr o symboliku. Ale aj tak vlastne ide o to, že aspoň jeden deň v roku musia chodiť študenti s krabičkami, inak by to väčšine ľudí ani nenapadlo, každý by si žil svoj život, tak na čo sa hrať? Načo sa hrať jeden deň v roku na niečo čo vlastne ani nie sme.
Takisto by som kúpil radšej prístroj a osobne ho zaniesol. Aj bezdomovcovi, vždy poviem, áno na lístok na autobus Ti doložím, aj celý Ti kúpim. Aj jedlo Ti kúpim. Ale väčšina odmietne a chce radšej peniaze.
Väčšina ľudí dá 20 sk raz za rok, pripne si narcisík a sú radi, že pomohli. A to je všetko. A navyše ja osobne nikdy neviem koľko vyzbierali a koľko z tých peňazí sa použije, takže nebudem prispievať na niečo, o čom vlastne ani nemám prehľad ani istotu. To mi nedáva logiku.
Takže jednak ide o veľké pokrytectvo, a jednak neviem kde a ako tie peniaze idú. Kradne sa dnes úplne všade, aj v takých veciach, že človeku až rozum zastáva takže to nie je paranoja ale čisté skúsenosti alebo ako hovorí jeden môj veľmi dobrý priateľ, krutá pravda ...
Solventný nie som, a ani nebudem, viem, že ide skôr o symboliku. Ale aj tak vlastne ide o to, že aspoň jeden deň v roku musia chodiť študenti s krabičkami, inak by to väčšine ľudí ani nenapadlo, každý by si žil svoj život, tak na čo sa hrať? Načo sa hrať jeden deň v roku na niečo čo vlastne ani nie sme.
Takisto by som kúpil radšej prístroj a osobne ho zaniesol. Aj bezdomovcovi, vždy poviem, áno na lístok na autobus Ti doložím, aj celý Ti kúpim. Aj jedlo Ti kúpim. Ale väčšina odmietne a chce radšej peniaze.
Väčšina ľudí dá 20 sk raz za rok, pripne si narcisík a sú radi, že pomohli. A to je všetko. A navyše ja osobne nikdy neviem koľko vyzbierali a koľko z tých peňazí sa použije, takže nebudem prispievať na niečo, o čom vlastne ani nemám prehľad ani istotu. To mi nedáva logiku.
Takže jednak ide o veľké pokrytectvo, a jednak neviem kde a ako tie peniaze idú. Kradne sa dnes úplne všade, aj v takých veciach, že človeku až rozum zastáva takže to nie je paranoja ale čisté skúsenosti alebo ako hovorí jeden môj veľmi dobrý priateľ, krutá pravda ...
-
erytrocyt
VIP
Neobávam sa o svoju 50 ročne, ale nebudem prispievať zdieračským organizáciám.Frankie napísal:keby si sa dozvedel ze mas rakovinu neviem neviem ci by si radsej videl to (podla teba uuplne zanedbatelne percento) tych penazi co sa vyzbiera, alebo zhovievavy usmev od lekara... a pokial si skutocne taky dobrosrdecny, ale len sa obavas o tu svoju patdesiatku rocne, predpokladam, ze peniaze nosis do banky a posielas ich na ucet zbierky osobne.. alebo si kur*a sebec ako vsetci tebe podobni a snazis sa to to takto vykryt (mozno aj pred sebou samym).. ktora z tychto 2 moznosti pasuje na teba mi je fuk, hlavne sa nad tym zamysli sam
A či som kur*a sebec a snažím sa to týmto spôsobom vykryť aj pred sebou samým? No to musí posúdiť niekto iný. Nemyslím, že by som bol sebec. Neraz som pomohol človeku v núdzi, či už finančne alebo aj inak. A nezištne.
-
zuzkazuzka
VIP
Neviem chlapci, možno som naivná, ale zase by som to nevidela tak čierno. Nehovorím, že 100% vyzbieraných peňazí pôjde na účel, za ktorým sa zbierali a určite tam pracuje kopec ľudí, ktorí sa len tak vezú, ale nemyslím si, že by táto organizácia nerobila to, čo deklaruje.
Okrem toho to naozaj nie je vždy len o nákupe prístrojov....
Okrem toho to naozaj nie je vždy len o nákupe prístrojov....
-
erytrocyt
VIP
K6: Tak napríklad. Reklama ligy proti rakovina šla v televízii. A ja sa pýtam. Kto zaplatil astronomickú čiastku za odvysielanie v prime-time?/dúfam že som to napísal dobre, ak nie, chápeme sa čo som myslel/. Po ďalšie. Kde sa dozviem, koľko peňazí sa naozaj vyzbieralo, a koľko peňazí sa dostalo na pôvodný účel. Ďalšia vec. Samotní vyberači príspevkov. Minulý rok som bol v bare na kávu. Šiel som na wc, a tam som videl, ako vyberači vyberajú obsah "urny" najprv pinzetou bankovky, a potom vytriasavali mince cez škárku von. Nechcem týmto krivdiť poctivým vyberačom, a nepochybujem že ich je väčšina. No stále sa nájdu aj takýto.
Ďalší bod. Na zariadenia v štátnych nemocniciach prispieva štát. Finančný obnos, ktorý štát poskytne pochádza z daní, ktoré zaplatíme my. Daň platíme dennodenne pri nákupe, daň zo mzdy a x ďalších daní. Preto sa pýtam. Ak aj tieto zariadenia financujem dennodenne, prečo mám prispievať aj nejakej organizácii, ktorá sa týmto obohatí, a za to čo ostane, pre oči kúpi pár prístrojov. Liga proti rakovine ak je mi známe, je nezisková organizácia. Organizácia. Čiže? Nefunguje len jeden či dva dni, funguje celý rok. Z príspevkov financuje aj svoj chod. T.j. platy zamestnancov, energie, tlač letákov, výroba spomínaných narcisov na pripnutie, takisto aj živé narcisy niekto musel vypestovať, a tiež to nie je zadarmo. Dostaneme sa k tomu, že táto inštitúcia je vlastne firma, v ktorej ľudia dostávajú peniaze za svoju prácu. Funguje preto, aby niekto mal prácu. A preto, na takéto organizácie prispievať nebudem. Neraz som pomohol. Ale takýmto spôsobom...nie, ďakujem.
Tu je zoznam niektorých, ktorí majú vďaka vašim príspevkom prácu. No nie poctivú. Neverím im, a nikto ma nepresvedčí o opaku.
Privítam otvorenú diskusiu bez osobných invektív.
Ďalší bod. Na zariadenia v štátnych nemocniciach prispieva štát. Finančný obnos, ktorý štát poskytne pochádza z daní, ktoré zaplatíme my. Daň platíme dennodenne pri nákupe, daň zo mzdy a x ďalších daní. Preto sa pýtam. Ak aj tieto zariadenia financujem dennodenne, prečo mám prispievať aj nejakej organizácii, ktorá sa týmto obohatí, a za to čo ostane, pre oči kúpi pár prístrojov. Liga proti rakovine ak je mi známe, je nezisková organizácia. Organizácia. Čiže? Nefunguje len jeden či dva dni, funguje celý rok. Z príspevkov financuje aj svoj chod. T.j. platy zamestnancov, energie, tlač letákov, výroba spomínaných narcisov na pripnutie, takisto aj živé narcisy niekto musel vypestovať, a tiež to nie je zadarmo. Dostaneme sa k tomu, že táto inštitúcia je vlastne firma, v ktorej ľudia dostávajú peniaze za svoju prácu. Funguje preto, aby niekto mal prácu. A preto, na takéto organizácie prispievať nebudem. Neraz som pomohol. Ale takýmto spôsobom...nie, ďakujem.
Tu je zoznam niektorých, ktorí majú vďaka vašim príspevkom prácu. No nie poctivú. Neverím im, a nikto ma nepresvedčí o opaku.
Privítam otvorenú diskusiu bez osobných invektív.
Kód: Vybrať všetko
Generálna rada:
Prezidentka MUDr. Eva Siracká, DrSc.
Viceprezident doc. Ing. Čestmír Altaner, DrSc.
Členovia
doc. Ing. Ivan Brezina, prof. MUDr. Michal Horňák, MUDr. Richard Hrubý, PhD., MUDr. Zuzana Krištúfková, PhD., JUDr. Miloš Kvasňovský, Irena Michnová, prof. MUDr. Stanislav Špánik, CSc., MUDr. Jozef Šufliarsky, Doc. MUDr. Mária Wagnerová, CSc.
Revízna komisia
MUDr. Vladimír Vlasák, RNDr. Viera Laginová, CSc., MUDr. Jaroslava Machanová,
Odborné pracovné komisie
Komisia: psychosociálna starostlivosť: MUDr. Ľubica Švancárová, MUDr. Oľga Nagyová, Mgr. Oľga Ševčíková, RNDr. Marta Vozárová.
Komisia: informácie a výchova: Doc. MUDr. Eva Valovičová, CSc., RNDr. Viera Laginová, CSc., MUDr. Martina Vorobjov.
Vedecká rada
doc. Ing. Čestmír Altaner, DrSc., doc. MUDr. Peter Brežinec, PhD., prof. MUDr. Svetozár Dluholucký, CSc., prof. MUDr. Ivan Ďuriš, DrSc., doc.MUDr. Juraj Ďurkovský, CSc., prof. MUDr. Jozef Holomáň, DrSc., prof. MUDr. Michal Horňák, DrSc., doc. MUDr. Juraj Kaušitz, CSc., prof. MUDr. Roman Kováč, CSc., prof. MUDr. Ivan Koza,DrSc., prof. MUDr. Peter Krištúfek, CSc., prof. MUDr. František Makai, DrSc.,doc. MUDr. Ivan Pleško, DrSc., MUDr. Ján Siracký, DrSc., prof. MUDr. Pavel Traubner, CSc., MUDr. Viliam Ujházy, DrSc.
Sekretariát
Výkonná riaditeľka: Ing. Eva Kováčová
Styk s verejnosťou
PR manažér: Ing. Margareta Gačková
Projekty a programy
Projektový a programový manažér: PhDr. Gabriela Horváthová
Ekonómia a financie
Finančný a programový manažér: Ing. Eva Tománková
Finančný manažér: Ing. Lenka Dendišová
Auditor: Ing. Edita Čechová
Asistentka: Michaela Horníkovája som uz par krat zberal peniaze, prvy raz sme si tiez chceli nieco nechat pre seba, ale kaslali sme na to. Par stovak keby sme zobrali pre seba, to by ma z biedy nevytrhlo, museli by sme zobrat par tisic a to uz ne
Spolu sme mali cca 15 000 v pokladnicke a rozsypavala sa nam po Inchebe lebo bola zle zlepena
To ste mali vidiet tych ludi ked tam hodili dve kila a zdola to vypadavalo 
A myslim si prave opak ako jeden mod tu, imho 10% sa dostane nespravnym ludom a zvysok tam kde ma.
A myslim si prave opak ako jeden mod tu, imho 10% sa dostane nespravnym ludom a zvysok tam kde ma.
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
To všetko si vieš zistiť z výročnej správy. Posledná je z roku 2006, ale obraz ti to hádam vytvorí. Napríklad si pozri stranu 32, kde sú náklady tejto neziskovej organizácie (nie je to s.r.o. ani nič podobné). Na mzdy sa využilo 8,13% z vyzbieraných peňazí a na prevádzku 6,36% - čo je dokopy na chod organizácie 14.49% - možno je to dosť veľa, ale asi nie toľko koľko si si myslel.erytrocyt napísal:Reklama ligy proti rakovina šla v televízii. A ja sa pýtam. Kto zaplatil astronomickú čiastku za odvysielanie v prime-time? Po ďalšie. Kde sa dozviem, koľko peňazí sa naozaj vyzbieralo, a koľko peňazí sa dostalo na pôvodný účel. Liga proti rakovine ak je mi známe, je nezisková organizácia. Organizácia. Čiže? Nefunguje len jeden či dva dni, funguje celý rok. Z príspevkov financuje aj svoj chod. T.j. platy zamestnancov, energie, tlač letákov, výroba spomínaných narcisov na pripnutie, takisto aj živé narcisy niekto musel vypestovať, a tiež to nie je zadarmo. Privítam otvorenú diskusiu bez osobných invektív.
Aha, takže ty úplne súhlasíš so všetkým čo robí štát? Podľa teba dáva dosť veľa peňazí na zdravotníctvo a myslíš, že je zdravotníctvo úplne v poriadku?erytrocyt napísal:Na zariadenia v štátnych nemocniciach prispieva štát. Finančný obnos, ktorý štát poskytne pochádza z daní, ktoré zaplatíme my. Daň platíme dennodenne pri nákupe, daň zo mzdy a x ďalších daní. Preto sa pýtam. Ak aj tieto zariadenia financujem dennodenne, prečo mám prispievať aj nejakej organizácii, ktorá sa týmto obohatí, a za to čo ostane, pre oči kúpi pár prístrojov.
// a myslím si, že štátni zamestnanci sú tisíc krát zkorumpovanejší ako tí v Lige Proti Rakovine, preto je výhodnejšie prispievať "priamo"
//resp., v štátnej správe je väčšia pravdepodobnosť korupcieako v neziskových organizáciách ako LPR, imho
-
erytrocyt
VIP
Napísal som niekde, že súhlasím so všetkým, čo robí štát? Ak áno, cituj ma.
Napísal som niekde, že si myslím, že štát dáva prostriedky na zdravotníctvo v dostatočnom množstve? Nezdá sa mi.
Strana 30, výročná správa 2006. Druhá najvyššia vynaložená položka - 9 498 000 Skk - Ostatné služny. ???
Najvyššia položka 12 829 000 - Dary. Dary ?
Napísal som niekde, že si myslím, že štát dáva prostriedky na zdravotníctvo v dostatočnom množstve? Nezdá sa mi.
Strana 30, výročná správa 2006. Druhá najvyššia vynaložená položka - 9 498 000 Skk - Ostatné služny. ???
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
Napísal si, že na zariadenia v štátnych nemocniciach prispieva štát. Ak ty nechceš prispieť ani korunu naviac, myslel som si, že si spokojný s tým ako to je.erytrocyt napísal:Napísal som niekde, že súhlasím so všetkým, čo robí štát? Ak áno, cituj ma.
Na tej strane nie je presne napísané na čo boli použité tie peniaze, je to len výkaz ziskov a strát, ktorý slúži na daňové priznanie, alebo neviem presne na čo, nevyznám sa. V tých ostatných službách a daroch môžu byť zahrnuté rôzne veci - ako aj akcie ktoré robí L.P.R., o ktorých sa môžeš dočítať v tej správe.erytrocyt napísal:Strana 30, výročná správa 2006. Druhá najvyššia vynaložená položka - 9 498 000 Skk - Ostatné služny. ???
Vidím, že niektorí ľudia sa nedajú presvedčiť ani keby dostali hocijako dôveryhodné dôkazy. Stavím sa, že by si nezmenil názor, ani keby ti potvrdilo 10 odborníkov, že s Ligou Proti Rakovine je všetko v poriadku.